Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 14:03

Με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα του “Αυτοκράτορα” Άρη Θεσσαλονίκης τη νέα σεζόν ο Ιορδάνης Γρηγοριάδης

Ένα από τα …διαμαντάκια του κυκλαδίτικου μπάσκετ που διαθέτουν όλο το πακέτο εκείνο που αναζητά ο εκάστοτε προπονητής, το ταλέντο, τη διάθεση για δουλειά και σημαντικά γραφής ως τώρα, απέκτησε ο Άρης Θεσσαλονίκης.

Στον “αυτοκράτορα” του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος κοιτάει το σήμερα, αλλά επενδύει κα στο αύριο, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ιορδάνης Γρηγοριάδης! Ο 17χρονος άσος, γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου του 2005, ξεκίνησε στις ακαδημίες της Αθλητικής Ακαδημίας Σαντορίνης Άτλαντας το 2011 υπό τις οδηγίες του Κώστα Αξιώτη, ενώ από το 2015 μέχρι φέτος το καλοκαίρι ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΕ Σαντορίνης.

jordan ARIS 1

Ήταν από τους ηγέτες της παιδικής αρχικά και της εφηβικής ομάδας μετέπειτα κι ένας από τους στυλοβάτες της μεγάλης πορείας που έκανε ο θηραϊκός σύλλογος στο πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΚΚ , όπου έφτασε ως τους τελικούς, αλλά και στην προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος με τον Χάρη Πεταλωτή να διακρίνει αμέσως το ταλέντο του και τη δουλειά που προσφέρει. Όλα αυτά είδε και ο Θεσσαλός τεχνικός της ΑΕΣ, ο Θοδωρής Μάμμος, ο οποίος παρότρυνε τους πάντες να πάρει παραστάσεις και από το ανδρικό τμήμα!

Με την κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος το 2021, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης, καθώς στον τελικό (102-56) απέναντι στον ΑΟ Άνδρου  που διεξήχθη στις 11 Ιουλίου κατάφερε να πετύχει 48 (!) πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα, ενώ όλη τη σεζόν ήταν από τους κορυφαίους των “κυανέρυθρων” στον Β’ όμιλο μαζί με τον συμπαίκτη του, τον Κωστή Μαλολλάρι που αποτελούσαν το “δίδυμο φωτιά” της ΑΕΣ.

jordan ARIS 3

Την περυσινή σεζόν κατέκτησε την 2η θέση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ, αφού στον τελικό της Κυριακής 27 Μαρτίου η ΑΕΣ ηττήθηκε στον τελικό από τον ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” με σκορ 71-69  στη Σύρο, με τον Γρηγοριάδη, να πετυχαίνει 18 πόντους, ενώ στον ημιτελικό κόντρα στον ΑΟ Άνδρου να σημειώνει 34 και μαζί με τον Έρι Μπέλλο της Άνδρου που έβαλε 49  να αποτελούν τα «δύο δυνατά 5άρια της κάθε ομάδας», όπως σχολίασε στην live μετάδοση ο πρόεδρος του Άρη Σύρου, ο Αντώνης Βαρθαλίτης με αφορμή το ίδιο νούμερο φανέλας που φορούσαν οι δύο παίκτες.

jordan ARIS 5

Βέβαια, αυτό που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στην μνήμη μας, δεν είναι άλλο από ένα εντυπωσιακό highlight που πρόσφερε, στον αγώνα του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου κόντρα στον Πλοηγό Αντιπάρου,  όταν συμπαίκτης του έκλεψε τη μπάλα, του έδωσε ασσίστ, εκείνος έφυγε προς το αντίπαλο καλάθι και… κάρφωσε τη μπάλα καταχειροκροτούμενος από συμπαίκτες κι αντιπάλους.

ΒΙΝΤΕΟ: 

Πλέον, ο “Jordan” όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι φίλοι του γίνεται μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή του Άρη, του Ανδρέα Κεσαπίδη, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα πριν από έναν περίπου μήνα, θα αγωνίζεται στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ. Την περίοδο 2021-22 οι “κιτρινόμαυροι” κατέκτησαν την 2η θέση, καθώς στον τελικό ηττήθηκαν από την ΔΕΚΑ του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ με σκορ 92-54.

jordan ARIS 6

Άπαντες, εμείς οι υγιείς σκεπτόμενοι φίλαθλοι του μπάσκετ, ευχόμαστε στον Ιορδάνη καλή επιτυχία, να είναι υγιής και να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, από το οικογενειακό του περιβάλλον του νεαρού αθλητή ευχαριστούν δημόσια όλους τους ανθρώπους της ΑΕ Σαντορίνης για όσα προσέφεραν στο παιδί τους όλα αυτά τα χρόνια με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο του συλλόγου, τον Βαλάντη Βλαβιανό!

jordan ARIS 4

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares