Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 09:32

Σπύρος Βαλλιάνος: Στον Παμμηλιακό διψάνε να μάθουν και αγαπάνε το μπάσκετ

Ο Σπύρος Βαλλιάνος, ο νέος προπονητής του μπασκετικού Παμμηλιακού είχε την ευκαιρία να συστηθεί στους αθλητές του μέσα από το διήμερο camp που πραγματοποιήθηκε στο νησί και πλέον ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουμε μέσα από το sportcyclades.gr.

Ο Σπύρος Βαλλιάνος ασκεί το επάγγελμα του προπονητή 17 χρόνια, έχει δίπλωμα Γ' κατηγορίας και το επόμενο διάστημα ολοκληρώνει την σχολή για το δίπλωμα Β' κατηγορίας.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Σπύρος Βαλλιάνος διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό (δες εδώ), ενώ όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα μιλάνε για έναν προπονητή που έχει πολλή όρεξη για δουλειά, η οποία συνδυαζόμενη με τις γνώσεις του αποφέρει ''μπασκετικά θαύματα''.

VALIANOS PAIKTES

«Η ευκαιρία να δουλέψω σε ένα νησί, να γνωρίσω ένα καινούριο πρωτάθλημα, νέους ανθρώπους και παιδιά και να δω αυτό που ακούω, ότι οι επαρχίες και τα νησιά διψάμε για το μπάσκετ, ήταν κάτι που σκεφτόμουν χρόνια, και περίμενα να μου δοθεί η ευκαιρία, η οποία τελικά ήρθε από τον Παμμηλιακό, με την απόφαση να είναι εύκολη για εμένα», είπε ο Σπύρος Βαλλιάνός, απατώντας στην ερώτηση μας για την απόφαση του, ενώ συμπλήρωσε: «θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Βαμβακάρη για ακόμα μια φορά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου να αναλάβω όλα τα τμήματα του Παμμηλιακου».

  • Ποιοι είναι οι βασικοί στου στόχοι ως προπονητής στα τμήματα του Παμμηλιακού:

«Έρχομαι στο νησί γεμάτος όρεξη για δουλειά, και αυτά που θέλω να πετύχω είναι να μεταδώσω όλες μου τις μέχρι τώρα γνώσεις στο μπάσκετ, να αγαπήσει όλο το νησί ακόμα περισσότερο το άθλημα, να φτιάξουμε σωστούς χαρακτήρες μέσα στον αθλητισμό και στην μετέπειτα ζωή του κάθε παιδιού, να έχουν τα εφόδια να είναι καλοί άνθρωποι, να ξέρουν να λειτουργούν σε οποιοδήποτε κοινωνικό σύνολο και να έχουν στην καθημερινότητα τους τον αθλητισμό για όλη τους την ζωή».

SPYROS VALLIANOS

  • Αποτελεί πρόκληση για σένα το γεγονός ότι ο Παμμηλιακός είναι ένα νέο σωματείο στο άθλημα;

«Αυτό με κάνει να νιώθω ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά παράλληλα μου δίνει και περισσότερη όρεξη και ώθηση να διδάξω από την αρχή στους αθλητές μου τα βασικά του αθλήματος και εβδομάδα με την εβδομάδα να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, δουλεύοντας, μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας και βάζοντας έτσι γερά τις βάσεις για το μέλλον. Δίνω τον λόγο μου ότι με το πέρασμα του χρόνου θα γίνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, παίζοντας όμορφο, ελκυστικό, ανταγωνιστικό και ολοκληρωμένο μπάσκετ».

451066706 957275716200548 3403707999119335013 n

  • Πως είδες την εξέλιξη των παιδιών και την όρεξη της διοίκησης να κάνει πράγματα για το μπάσκετ σε αυτή την πρώτη επαφή που είχες μαζί τους;

«Πρώτα από όλα ο κύριος Μιχάλης κ οι υπόλοιποι που γνώρισα είναι εξαιρετικοί άνθρωποι που αμέσως με καλωσόρισαν και με έκαναν να νιώσω σαν να είμαι χρόνια στο νησί... Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον πρόεδρο που μου παρείχε τα πάντα αυτές τις μέρες που βρέθηκα στο νησί.
Είναι άνθρωποι με πολύ όρεξη και μεράκι για το μπάσκετ, που παρέχουν πραγματικά τα πάντα στον προπονητή και τους αθλητες και θεωρώ ότι μόνο ανοδική πορεία θα έχει το άθλημα στο νησί με τέτοιους ανθρώπους από πίσω.
Τα παιδιά:
Πρώτα από όλα εντυπωσιάστηκα που είδα 30 παιδιά στο γήπεδο, όλων των ηλικιων, με τέτοια ζέστη και ακριβώς στα μέσα του καλοκαιριού..

Είδα αθλητές που διψάνε να μάθουν και αγαπάνε το μπάσκετ πραγματικά.

Έκαναν μια πολύ καλή αρχή πέρυσι και δεσμεύομαι ότι ανάλογη θα είναι και η συνέχεια, με στόχο την συνεχή εξέλιξη τους!

Θετικό πολύ και θέλω να το αναφέρω είναι ότι και τις δύο μέρες του Καμπ ήταν και παίχτες της αντρικής ομάδας στο γήπεδο, πράγμα που δείχνει το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα!

Πέρασα ένα εξαιρετικό τριήμερο, και ανυπομονώ να πιάσω δουλειά τον Σεπτέμβρη! Πραγματικά σε αυτή την προσπάθεια που είδα ότι γίνεται, σε αυτούς τους ανθρώπους της διοίκησης, στους γονείς, στους αθλητές ολόκληρης της ομάδας και γενικά στο νησί, αξίζει να φτιαχτεί ένα κλειστό γήπεδο το συντομότερο!

Να κλείσω λέγοντας ότι το νησί είναι πραγματικά πανέμορφο κ είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω κάτοικος του νησιού και προπονητής της ομάδας του Παμμηλιακου»

451002994 957275679533885 5145148433892994396 n

  • Ποιο θα είναι το προπονητικό πλάνο με δεδομένο ότι υπάρχουν παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα;

«Είναι κάτι που το κάνω χρόνια γιατί ασχολούμαι με τμήματα υποδομών.. Τα ασκησιολόγια μου και η 17 Χρόνη εμπειρία μου είναι ακριβώς δομημένα και φτιαγμένα για παιδιά που ξεκινάνε τώρα το άθλημα σε οποιοδήποτε ηλικία. Ανάλογα με την ηλικία και το τμήμα τους θα υπάρχουν άλλα ασκησιολόγια και προπονήσεις»

  • Για το ανδρικό τμήμα το οποίο πέρυσι συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ποιοι θα είναι οι στόχοι;

«Στο ανδρικό τμήμα θέλω να περάσω την φιλοσοφία του γρήγορου τρόπου παιχνιδιού, κάτι που το δουλεύω χρόνια, όπως και της σωστής αντιμετώπισης καταστάσεων σε άμυνα και επίθεση. Θέλω να μπαίνουμε στο γήπεδο με την ψυχολογία του νικητή... Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε μια παρέα - ομάδα  - οικογένεια και νιώθω ότι αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα και θα φανεί αντίστοιχα γρήγορα μέσα στο γήπεδο».

Ευχαριστώ και καλή αρχή με πολύ όρεξη και διάθεση!!!

451127059 957275589533894 8389248608374561294 n

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares