Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 22:22

Καλλινικίδης: «Αυτό μού είπαν οι άνθρωποι της Μυκόνου και με έπεισαν, έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου ο κόουτς Ζιάγκος»

Ο νέος Team Manager του Α.Ο. Μυκόνου, Άκης Καλλινικίδης, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Γιώργο Βαλαβάνη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το πώς προέκυψε αυτή η πρόταση: «Προέκυψε τελείως ξαφνικά. Δεν είχα στο μυαλό μου να ακολουθήσω κάποιον τέτοιον δρόμο, σκεφτόμουν κυρίως την προπονητική ή κάποιο τέτοιο πόστο. Όταν ήρθαν οι άνθρωποι και μου είπαν “Σκεφτόμαστε πάρα πολύ το δικό σου όνομα κυρίως για το όνομα που άφησες τόσα χρόνια στον χώρο και μετά για τα όσα μπορείς να προσφέρεις” με έπεισαν. Τους είπα ότι και για ‘μένα είναι κάτι καινούργιο. Μπορεί να έχω εμπειρίες από επαγγελματικές ομάδες, να ξέρω πώς δουλεύουν, αλλά ήμουν παίκτης».

Για τον λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση: «Ευτυχώς είμαι σε μια ομάδα που λύνει προβλήματα, απ’ όσο την έχουμε ζήσει αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στα ψηλά πατώματα του ελληνικού μπάσκετ. Πιστεύω ότι κατά τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουν. Μέτρησε πάρα πολύ στην απόφασή μου και το ότι προπονητής είναι ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να μη συνεργαστήκαμε, αλλά διατηρήσαμε μια επαφή, τον έβλεπα να εξελίσσεται κυρίως σαν άνθρωπος και μετά σαν προπονητής. Απ’ τη στιγμή που έκλεισε ο Βαγγέλης και κάναμε και το ραντεβού μαζί, τα πράγματα λύθηκαν πολύ πιο άμεσα».

Για το πώς νιώθει που πλέον δε θα είναι παίκτης: «Είναι άλλο να το λες ότι θα είσαι στο γήπεδο αλλά δε θα περνάς τη γραμμή και άλλο να φτάσει η στιγμή που θα είσαι στο γήπεδο, θα βλέπεις άλλους να τρέχουν και δε θα είσαι κι εσύ μαζί. Είναι μια απόφαση που ήρθε συνειδητοποιημένα με το πέρασμα των πολλών χρόνων, ξεπέρασα όσο μπορούσα τον χρόνο στην καριέρα μου σαν μπασκετμπολίστας. Είναι η σωματική κούραση, η ψυχολογική και η νοητική, η οποία με έκανε ουσιαστικά να πάρω αυτήν την απόφαση. Αυτήν την απόφαση την πήρα και με το σώμα μου και με την ενέργειά μου, αλλά και με το μυαλό μου».

Για τους στόχους του Α.Ο. Μυκόνου: «Η Μύκονος στοχεύει να κρατήσει την “ταυτότητά” της, που λίγο πέρυσι στον 2ο γύρο την έχασε, αγωνιστικά τουλάχιστον, γιατί εξωαγωνιστικά ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο συνέβη και όταν η ομάδα έχανε 25-30 πόντους. Ένα γήπεδο γεμάτο, ένα γήπεδο να χειροκροτεί την ομάδα και αντιπάλους. Το ότι ένας αγώνας είναι γιορτή οι άνθρωποι εκεί το έχουν καταφέρει πάρα πολύ καλά και σε συνθήκες πρωταθλητισμού και ανταγωνιστικότητας. Εξωαγωνιστικά θα είμαστε πάλι στο ίδιο μήκος κύματος και θέλουμε αγωνιστικά η ομάδα να βρει την “ταυτότητα” που έχασε στο 2ο μισό του πρωταθλήματος, να βγάζει υγεία αγωνιστικά και να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ όλων, έτσι ώστε να μπαίνουμε στο γήπεδο και να ξέρουμε πως ό,τι συμβεί θα το έχουμε χαρεί και θα έχουμε προσπαθήσει όσο γίνεται περισσότερο».

Για το πλάνο των ανθρώπων της ομάδας: «Είναι μακροπρόθεσμο το πλάνο στην ομάδα. Αυτό φαίνεται απ’ το ότι υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις που θα γίνουν από φέτος στο γήπεδο. Αν πάνε όλα καλά, πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια, αν μιλάμε για μια άλλη κατηγορία, θα έχουμε καταφέρει ακόμα περισσότερα και θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της κατηγορίας».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares