DARZENTAS_MESA
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 08:35

ΤΩΡΑ για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά: Η ανακοίνωση του κ. Καβαλάρη προκαλεί απορία και θυμηδία

Σε ανακοίνωση της παράταξής ΤΩΡΑ για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, τοποθετείται  σε ανακοίνωση του κ. Καβαλάρη.

Αναλυτικά:

Αδιανόητο το Τουριστικό 112 που ουσιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Καβαλάρης στους συμπολίτες του!

Σε μια κίνηση που προκαλεί απορία και θυμηδία, ο κ. Καβαλάρης, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Θήρας, καλεί τους συμπολίτες μας να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους λόγω τουριστικής κίνησης!

Να μείνουμε στα σπίτια μας δηλαδή για να μην είμαστε ένα ακόμα βαρίδι στους 17.000 επισκέπτες του νησιού, που τελικά δεν ήταν 17.000, μας προτρέπουν ουσιαστικά σε ένα τοπικό lockdown και αυτή προφανώς είναι η λύση της Δημοτικής Αρχής στο πρόβλημα του «υπερτουρισμού» όπως συχνά αναφέρει ο κος Ζώρζος καθώς και στη διαχείριση του κόσμου, όπως φαίνεται να ενστερνίζεται όλη η παράταξη του.

Ποιοι είναι οι «ειδικοί» που συμβουλεύουν τον κ. Καβαλάρη να προτείνει τοπικά lockdown στη Σαντορίνη; Σε ποιες επιστημονικές μελέτες και οδηγίες βασίζεται για να εισηγείται τέτοια μέτρα; Η ανακοίνωση αυτή μοιάζει περισσότερο με ένα πρόχειρο και κακομελετημένο μέτρο πανικού παρά με μια σοβαρή και υπεύθυνη πρωτοβουλία.

Είναι κρίμα και απαράδεκτο να ευτελίζουμε για ακόμη μια φορά το όνομα της Σαντορίνης, ενός από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Με τέτοιες αδιανόητες πρακτικές και υποδείξεις της Δημοτικής Αρχής, γινόμαστε πρώτο θέμα για τους λάθος λόγους για ακόμη μια φορά σε διάστημα λίγων μηνών!

Η έλλειψη σοβαρότητας και η ανεπαρκής διαχείριση των τοπικών αρχών και του Δήμου δεν μπορούν να συνεχιστούν εις βάρος της φήμης και της οικονομικής ευημερίας του νησιού μας.

Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπεύθυνη διαχείριση. Καλούμε τον κ. Καβαλάρη και τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσουν τη στάση τους και τις προτροπές τους και να στραφούν σε σοβαρές και οργανωμένες λύσεις και ειδικούς για να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για το καλό της Σαντορίνης και των κατοίκων της.

Η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και απαιτείται σοβαρότητα και επαγγελματισμό από όλους μας. Η Σαντορίνη αξίζει καλύτερα.

Ορφανός Μανόλης

Δημοτικός Σύμβουλος Θήρας

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares