Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 21:41

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Επιστολή προς τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή με προτάσεις και αιτήματα στον Υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε Υφυπουργέ κ. Αυγενάκη,

ελπίζουμε η επιστολή μας να σας βρίσκει εξαιρετικά καλά και ασφαλή.

Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να σας κάνουμε γνωστή την προσπάθεια που κάνουμε σαν Αθλητικό Σωματείο της νήσου Νάξου και για τον σκοπό αυτό σας στέλνουμε μια σύντομη περιγραφή του συλλόγου μας:

            Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1984. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους αθλητικούς συλλόγους των Κυκλάδων. Καλλιεργούμε συστηματικά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αξιόλογες διακρίσεις (ιδιαίτερα μετά την κατασκευή των σχετικών γηπέδων), ανάμεσά τους η συμμετοχή μας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, όπου φέτος πανηγυρίσαμε και την άνοδο μας στην Β’ Εθνική κατηγορία όπου θα αγωνιζόμαστε για το έτος 2020-21, με την ομάδα των  Παίδων να κατακτά το πρωτάθλημα των Κυκλάδων και την 2η θέση στο Αιγαίο αλλά και των Εφήβων μας να αγωνίζονται στους τελικούς του αντίστοιχου Πρωταθλήματος και τέλος προσφάτως το σωματείο μας επιλέχθηκε ως μία από τις 50 «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ».

            Το σωματείο μας αριθμεί πλέον πάνω από 215 ενεργούς αθλητές, με τμήματα τόσο στη Χώρα του νησιού, όσο στην πεδινή και ορεινή Νάξο όπου για το έτος 2020-21 θα έχει την υποστήριξη επτά (7) προπονητών καλαθοσφαίρισης. Στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία αξιόπιστης ομάδας η οποία θα πρωταγωνιστήσει στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το καλύτερο δυνατό παράδειγμα στους νέους του νησιού μας για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, στηρίζοντας κυρίως τους αθλητές – παιδιά που προέρχονται από το νησί μας, τη Νάξο μας.

Επιπρόσθετα με αφορμή την παρούσα επιστολή και λόγω της διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού,

θα θέλαμε να κάνουμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις – αιτήματα:

  • Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μνεία σε όλα τα αθλητικά νησιωτικά σωματεία, είτε μέσω απευθείας επιχορήγησης τους είτε μέσω επιδότησης στις ναυτιλιακές εταιρίες, για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης από νησί σε νησί.
  • Ειδικότερα οι νησιωτικές ομάδες που συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόσθετο τεράστιο έξοδο των μετακινήσεων, διαμονών, μετακίνησης και σίτισης των αποστολών τους στην Αθήνα αλλά και των διαιτητών και κριτών στα εντός έδρας παιχνίδια, καθιστώντας την συμμετοχή τους αδύνατη και δαπανηρή αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούνται μη ανταγωνιστικά σωματεία. Συνεπώς προτείνεται η κάλυψη των εξόδων αυτών ή τμήματος τους από της Γ.Γ. Αθλητισμού μέσω απευθείας συμβάσεων με συγκεκριμένα ξενοδοχεία στην Αθήνα και ναυτιλιακές – αεροπορικές – μεταφορικές εταιρίες καθώς και με την Κ.Ε.Δ για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας και κριτών αγώνων.
  • Θα πρέπει να θεσμοθετηθεί ή να προκηρυχθεί πρόγραμμα απασχόλησης νέων προπονητών, φυσιοθεραπευτών και γυμναστών μέσω Ο.Α.Ε.Δ από τα οποία δικαιούχοι να είναι και τα αθλητικά σωματεία. Με αυτό τον τρόπο θα δύναται να επιχορηγηθεί το σωματείο για την πρόσληψη ανέργων και ταυτόχρονα να αναλάβει πιο οργανωμένα την άθληση των νέων παιδιών με καταρτισμένους προπονητές, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές.

Τέλος, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σημειώσουμε την ανάγκη δημιουργίας κλειστού προπονητηρίου στη Χώρα της Νάξου αλλά και υποστηρικτικών ανοικτών γηπέδων καλαθοσφαίρισης/βόλεϊ εντός σχολικών μονάδων στο νησί μας, με σκοπό τη άθληση όλων των αθλητικών σωματείων. Ενδεχομένως μια τέτοια λύση να μπορούσε να προωθηθεί μέσω των Ο.Τ.Α α’ και β’ βαθμού ή μέσω προγράμματος που θα μπορούσαν να ενταχθούν και τα ίδια αθλητικά σωματεία.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και ευελπιστούμε σύντομα να βρεθούμε από κοντά.

Το  Δ.Σ του ΑΠ.Α.Σ Νάξου «τα Φανάρια»

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares