Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 20:05

Συνεργασία Υπουργείου Αθλητισμού και Εκκλησίας στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠαγΟ)

Με τον πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας στα Προγράμματα Άθληση για Όλους (ΠαγΟ) του Υπουργείου Αθλητισμού.

Πρόκειται για μία δυναμική συνεργασία, μέσα από την οποία ο κοινός στόχος είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες, ώστε ολοένα και περισσότεροι πολίτες να έχουν πρόσβαση στην άσκηση.

Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους πρόκειται να διευρυνθούν σε κατηχητικά σχολεία, εκκλησιαστικά ιδρύματα, κατασκηνώσεις και πλείστες ενοριακές δράσεις με την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από την συμμετοχή των Δήμων της χώρας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: «Αποτελεί ξεχωριστή τιμή η πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδας να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας να μπει ο αθλητισμός στην καθημερινότητα του Έλληνα. Μέσα από τη συνεργασία μας θα διευρυνθούν οι ορίζοντες του Προγράμματος και θα δοθεί μεγαλύτερη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού να ευεργετηθούν από τα οφέλη της άθλησης.

Είμαστε σύμμαχοι στον αγώνα να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα που έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη στην άθληση και ο ρόλος της Εκκλησίας μπορεί να είναι καταλυτικός».

Ο πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος δήλωσε. «Η Εκκλησία στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας αγκαλιάζει και τους

ανθρώπους του Αθλητισμού. Η συνεργασία μας με την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση στο πρόγραμμα Άθληση για Όλους αποτελεί υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Βρούτση και τους συνεργάτες του που αντιμετώπισαν θετικά τις προσπάθειες μας.

Ο αθλοθέτης Χριστός να χαρίζει πνευματικές και αγωνιστικές νίκες σε όλους».

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares