Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 09:31

Euro 2024: Ξεκινάει η τελευταία αγωνιστική των ομίλων - Ξεκαθαρίζει η κατάσταση στο γκρουπ της Γερμανίας

Βρισκόμαστε λίγο πριν ξεκινήσουν τα νοκ άουτ στο Euro 2024. Ξεκινάει απόψε η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με δράση από το πρώτο γκρουπ. Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία στο πρόγραμμα με τα “πάντσερ” να έχουν εξασφαλίσει θέση στους “16”.

Τα ματς της Κυριακής (23.06.2024) για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2024, ξεκαθαρίζουν την κατάσταση στον πρώτο γκρουπ της διοργάνωσης. Ελβετία – Γερμανία και Σκωτία – Ουγγαρία περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ημέρας.

Έχοντας πετύχει το 2/2 στον όμιλο και μετά και το 1-1 στο ματς της Σκωτίας με την Ελβετία, η Γερμανία πήρε πρόκριση στους «16» του Euro 2024 κι έτσι πηγαίνει στην αποψινή αναμέτρηση με την Ελβετία χωρίς μεγάλο άγχος. Ωστόσο η θέση που θα τερματίσει παίζει ρόλο καθώς «ορίζει» το μονοπάτι στη συνέχεια του τουρνουά.

Η Ελβετία από την άλλη, βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα νοκ άουτ του Euro 2024. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος απέναντι στη Γερμανία στη Φρανκφούρτη, θα έχει πάρει μια από τις δυο πρώτες θέσεις. Οι Ελβετοί έχουν περάσει τη φάση των ομίλων και στις πέντε τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (δύο Euro, τρία Παγκόσμια Κύπελλα)

Ακόμη και αν χάσει από τη «νασιονάλμάνσαφτ», οι πιθανότητες είναι με το μέρος της Ελβετίας, αρκεί να διατηρήσει τη σαφώς καλύτερη διαφορά τερμάτων που έχει συγκριτικά με τις άλλες δύο ομάδες του γκρουπ. Η Ελβετία έχει +2 (4-2 τέρματα), ενώ τόσο η Σκωτία όσο και η Ουγγαρία βρίσκονται στο -4 (2-6, 1-5 αντίστοιχα).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η 3η του γκρουπ Σκωτία, αντιμετωπίζει την ουραγό (χωρίς βαθμό) Ουγγαρία. Η Σκωτία θέλει τη νίκη, κυρίως για να αυξήσει τις πιθανότητες της για πρόκριση μέσω της ειδικής βαθμολογίας των καλύτερων τρίτων.

Ακόμη και να ισοβαθμήσει με την Ελβετία, μοιάζει απίθανο να την περάσει καθώς υπολείπεται κατά πολύ στη διαφορά τερμάτων. Απ’ την άλλη, η Ουγγαρία δεν έχει πολλές ελπίδες να πάρει ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» της 3ης θέσης των γκρουπ που δίνουν πρόκριση στους «16». Παρόλα αυτά, στο ματς της Στουτγκάρδης θα προσπαθήσει να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στο τουρνουά.

3η αγωνιστική (23 Ιουνίου)

Ελβετία – Γερμανία 22:00 ΕΡΤ 1 (Φρανκφούρτη, Waldstadion)

Σκωτία – Ουγγαρία 22:00 ΕΡΤ 3 (Στουτγκάρδη, MHPArena)

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο του Euro 2024 μετά από δυο αγώνες

1. Γερμανία 6 βαθμοί (7-1 γκολ)

2. Ελβετία 4 βαθμοί (4-2 γκολ)

3. Σκωτία 1 βαθμός (2-6 γκολ)

4. Ουγγαρία 0 βαθμοί (1-5 γκολ)

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους

1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια

2. Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια

3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

4. Αν και πάλι προκύπτει ισοβαθμία, τότε τα πρώτα τρία κριτήρια εφαρμόζονται εκ νέου στις ομάδες που παραμένουν ισόβαθμες. Αν και τότε δεν “σπάει” η ισοβαθμία τους, τότε καθορίζεται από τα παρακάτω κριτήρια.

5. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων

7. Αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, δύο ομάδες που αναμετρώνται μεταξύ τους και έχουν ίδιους βαθμούς, την ίδια επίθεση, την ίδια άμυνα και το ματς λήξει ισόπαλο η κατάταξή τους θα καθοριστεί στα πέναλτι. Αυτό το κριτήριο ισχύει μόνο για ισοβαθμία δύο ομάδων (και όχι σε τριπλή ή τετραπλή).

8. Λιγότεροι πόντοι fair play σε όλα τα ματς των ομίλων. Μια κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο, 3 πόντους δίνει η κόκκινη κάρτα (είτε με δύο κίτρινες είτε απευθείας κόκκινη) και τέσσερις η κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη.

9. Υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών του Euro 2024. Αν η σύγκριση περιλαμβάνει τη Γερμανία θα γίνει κλήρωση, μιας και οι οικοδεσπότες δεν συμμετείχαν στα προκριματικά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των τρίτων του κάθε ομίλου, ισχύουν τα εξής κριτήρια:

1) Βαθμοί

2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων

3) Καλύτερη επίθεση

4) Νίκες

5) Λιγότεροι βαθμοί ποινής

6) Υψηλότερη κατάταξη στην προκριματική φάση

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares