Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 20:09

Πέντε μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Κορασίδων με τις Στρατουδάκη και Καραθανάση

Την ελληνική σημαία ψηλά σήκωσαν οι Μαρία Στρατουδάκη και Εβίτα Καραθανάση, με τις δύο αρσηβαρίστριες να κερδίζουν συνολικά πέντε μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κορασίδων.

Καταπληκτικές ήταν η Μαρία Στρατουδάκη και η Εβίτα Καραθανάση που ανέβηκαν πέντε φορές στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Η Στρατουδάκη πήρε από ένα χρυσό, ασημένιο και χάλκινο και ένα χρυσό και ένα ασημένιο η Καραθανάση, αποδεικνύοντας ότι και οι δύο είναι σπουδαία ταλέντα, αλλά και ότι η ελληνική άρση βαρών έχει σπουδαίο μέλλον.

Η Μαρία Στρατουδάκη, ολοκλήρωσε το αρασέ με 71 κιλά, έχοντας χάσει νωρίτερα την δεύτερη προσπάθεια σε αυτά τα κιλά, ενώ ξεκίνησε από τα 68. Στο επολέ ζετέ δεν είχε αντίπαλο σηκώνοντας 91 κιλά, ενώ στην πρώτη έχασε τα 86 και συνέχισε με επιτυχία στα 87. Στο σύνολο έφτασε τα 162 κιλά και έχασε μόνο από την Γαλλίδα Κοτσέτοβα με 164 κιλά.

H αθλήτρια του Κρατερού Χανίων που έχει γεννηθεί στις 5 Ιουνίου 2008, με τα 91 κιλά στο επολέ ζετέ και τα 162 στο σύνολο κατέρριψε τα πανελλήνια ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων. Τα προηγούμενα ρεκόρ με 90 και 160 κιλά ήταν δικά της από το 2023.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κατακτήσω μετάλλια στη χώρα μου. Πιστεύω ότι θα μπορούσα κάτι παραπάνω αλλά έδωσα τα πάντα, ειδικά στο επολέ ζετέ. Πιστεύω ότι μου αξίζει αυτό το μετάλλιο γιατί έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά με μεγάλη βοήθεια από τον προπονητή μου που είναι σαν δεύτερος μπαμπάς μου, από την οικογένεια και τους φίλους μου. Τους ευχαριστώ όλους», είπε μετά τον αγώνα η Μαρία.

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο η Καραθανάση

Ο χορός των μεταλλίων για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συνεχίστηκε με την Εβίτα Καραθανάση στα 55κ. των Κορασίδων.

Η αθλήτρια Πύρρου Δήμα Γλυφάδας ήταν άτυχη στο αρασέ όπου σήκωσε 73 κιλά με τη δεύτερη (έχασε 73 και 75), επίδοση που έκαναν η Ουκρανίδα Χοντσάροβα και η Βρετανία Πέλτα οι οποίες όμως τα σήκωσαν νωρίτερα και την άφησαν στην 4η θέση. Νικήτρια στην κίνηση ήταν η Μπορεγκό Γκονζάλες από την Ισπανία με 75 κιλά.

Η Καραθανάση πήρε την εκδίκηση της στο επολέ ζετέ όπου ήταν καταπληκτική και αλάνθαστη. Σήκωσε κατά σειρά 90, 94 και 96 κιλά και έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κίνηση. Επίσης έφτασε στα 169 κιλά στο σύνολο και πήρε το ασημένιο, χάνοντας μόνο από την Μπορεγκό Γκονζάλες που έφτασε τα 170 κιλά.

Τα 96 κιλά στο αρασέ και τα 169 κιλά στο επολέ ζετέ είναι πανελλήνια ρεκόρ, βελτιώνοντας τα 92 και τα 167 κιλά που ήταν δικά της.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και πολύ συγκινημένη. Ηταν ένα αποτέλεσμα που περίμενα στο επολέ ζετέ και στο αρασέ χρειάζομαι βελτίωση. Είμαι χαρούμενη που σήκωσα τη σημαία της χώρας μου ψηλά και νιώθω μεγάλη συγκίνηση. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε μία υπέροχη διοργάνωση. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Οδυσσέα Δήμα που είναι πάντα δίπλα μου, τον Πύρρο Δήμα και όλη την Ομοσπονδία, καθώς και τους γονείς μου που είναι δίπλα μου σε όλα», είπε η Εβίτα Καραθανάση που έχει γεννηθεί στις 16 Αυγούστου του 2007.

Τα συγχαρητήρια στη Στρατουδάκη και την Καραθανάση, έδωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας άρσης βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη. «Συγχαρητήρια στη Μαρία Στρατουδάκη και την Εβίτα Καραθανάση, συγχαρητήρια και στην οικογένεια τους και στο προπονητικό τιμ. Μας έδωσαν μεγάλη χαρά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι επειδή όλα κυλούν εξαιρετικά. Το έργο που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια αποκτά σάρκα και οστά. Η ελληνική ομάδα έως τώρα στο Πρωτάθλημα έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, όλα τα παιδιά έχουν πετύχει τουλάχιστον ατομικά ρεκόρ.»

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares