Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 12:27

Από την Τήνο στα σαλόνια της Α1 η Ελίνα Πλυτά

Στα μεγαλύτερα σαλόνια του Γυναικείου Ελληνικού Μπάσκετ θα αγωνίζεται από φέτος η πρώην Τηνιακή αθλήτρια του περιστεριώνα, Ελίνα Πλυτά, καθώς ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίζουν τη συνεργασίας τους και στην Α1 όπου ανήλθε φέτος η ομάδα.

Η 21χρονη guard, με ύψος 175 εκατοστά, κατά το παρελθόν έχει κατακτήσει τα πάντα στις Κυκλάδες με τον Περιστεριώνα και μάλιστα κατάφερε να ανακηρυχθεί MVP σε όποια διοργάνωση και αν συμμετείχε

Η Ελίνα παραχώρησε δηλώσεις στο amyntas.gr αμέσως μετά την ανανέωση της συνεργασίας, με την ομάδα του Υμηττού: “Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεχίζω στην ομάδα του Αμύντα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ευχαριστώ πολύ τους coaches και τη Διοίκηση, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, δίνοντας μου αυτή την ευκαιρία! Ενόψει της φετινής χρονιάς υπάρχει παρά πολύ ενθουσιασμός και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, ιδίως μετά την επιτυχημένη περσινή μας πορεία, που η ομάδα μας έδειξε εξαιρετικό πνεύμα και έναν χαρακτήρα πολλά υποσχόμενο! Εύχομαι σε όλους μας, μια καλή σεζόν, με επιτυχίες και χωρίς τραυματισμούς!”

Δείτε παλαιότερες δηλώσεις της αθλήτριας 

Who is
Γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2003, στην Τήνο και τα πρώτα της καλάθια τα έβαλε στον Περιστεριώνα Τήνου. Από τη σεζον 2022-23 ήρθε στην ομάδα του Υμηττού, επ’ευκαιρία της φοίτησής της στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που πλέον είναι στο τέταρτο έτος.

Την περασμένη χρονιά συνέχισε για 2η χρονιά, με τις “πορτοκαλί”, κατακτώντας την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία, αλλά και στο νεοσύστατο αναπτυξιακό τμήμα των Νέων Γυναικών (under 23) κατακτώντας την άνοδο στη Β’ κατηγορία Γυναικών της ΕΣΚΑ. Παράλληλα είχε κλήσεις στην Εθνική Νέων γυναικών.

Η ανακοίνωση του Περιστεριώνα 

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Το δικό μας παιδί η Ελίνα Πλυτά από φέτος θα αγωνίζεται στην Α1 Γυναικών με τη φανέλα του Αμύντα. Αυτή η επιτυχία της αποτελεί παράδειγμα για κάθε αθλήτρια και αθλητή της ομάδας μας αποδεικνύοντας ότι με αφοσίωση, εργατικότητα, αγάπη, προσπάθεια και κόπο μπορεί κάθε μπασκετικό και όχι μόνο όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Συγχαρητήρια στην Ελίνα αλλά και στους προπονητές και παράγοντες του Αμύντα για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν σε ένα παιδί από την επαρχία. Ευχόμαστε ολόψυχα η ομάδα να έχει μια επιτυχημένη χρόνια στην Α1 χωρίς τραυματισμούς.

 Συνέντευξη της Πλυτά πριν 6 χρόνια 

Ελίνα Πλυτά: Ο Περιστεριώνας πέτυχε γιατί είμαστε μια πολυμελής οικογένεια

 

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares