Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 10:27

Θοδωρής Παλαιοχωρίτης: Στην Πάρο υπάρχει μπασκετική παιδεία, ταλέντα σε όλες τις ηλικίες, αλλά και έλλειψη κλειστού στην Παροικιά…

Μόνο πετυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή πορεία του ΑΟ Πάρου στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Το σωματείο του τρίτου σε μέγεθος νησί του νομού συμμετέχοντας σχεδόν σε όλους τους τελικούς των Final Four, κατέκτησε το πρωτάθλημα σε εφήβους και σε νεάνιδες, την δεύτερη θέση σε γυναίκες και κορασίδες, ενώ η νεανική ανδρική ομάδα έδειξε ότι το μέλλον είναι μπροστά της και μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Ένας εκ των πρωτεργατών της φετινής επιτυχίας του ΑΟΠ είναι αδιαμφισβήτητα ο Θοδωρής Παλαιοχωρίτης. Ο έμπειρος coach, ο οποίος ήρθε στην Πάρο πέρυσι τον Ιούλιο ως διάδοχος του συνονόματού του, του Θοδωρή Καζακίδη στον “κυανόλευκο” πάγκο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο του προέδρου, του Νίκου Σαρρή, των διοικούντων τον σύλλογο, αλλά και των παικτών του και για τον λόγο αυτό οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια ώστε να συνεργαστούν και την επόμενη σεζόν.

aop syn pal 2

Όλα αυτά έχοντας στο πλάι του πολύτιμους συνεργάτες, τον έφορο Μιχάλη Αραβαντινό και τους προπονητές, τον Γιώργο Ζαμπακόλα, τον Βασίλη Ανδριέλο και τον Χρήστο Βαγιόπουλο όπου όλοι μαζί κατάφεραν να κρατήσουν όλα τα τμήματα του ΑΟ Πάρου σε υψηλό επίπεδο.

aop syn pal 7

Λίγες ημέρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας, ο Παλαιοχωρίτης μίλησε για όλους και για όλα στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά. Ο τεχνικός των “κυανόλευκων” αναφέρθηκε στην πρώτη… γεύση που του άφησε το κυκλαδίτικο μπάσκετ, στο τι τον έκανε να πει το «ναι» και να παραμείνει στο νησί, για τα ταλέντα που υπάρχουν στον νομό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία ενός ακόμη κλειστού γυμναστηρίου στην Πάρο, ώστε να διευκολυνθούν όλα τα σωματεία…

Ας απολαύσουμε λοιπόν τον coach Παλαιοχωρίτη…

  • Στην πρώτη σου χρονιά στο κυκλαδίτικο μπάσκετ έδειξες θετικά δείγματα, τι να περιμένουμε τώρα που έχεις και καλύτερη εικόνα;

    «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα προσπάθησα όπως ήταν φυσικό με την βοήθεια των γυμναστών και των παραγόντων να ενημερωθώ για τις δυνατότητες και τα τυχόν μειονεκτήματα της ομάδας μας. Δουλέψαμε πάρα πολύ με αποτέλεσμα ο απολογισμός στην χρονιά που έφυγε να ήταν καλός με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων στο Final Four της Μυκόνου. Στη νέα σεζόν που έρχεται η δουλειά θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος για νέες επιτυχίες, διότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο…».

aop syn pal 4

  • Ποιο ήταν το στοιχείο που σε έπεισε να συνεχίσει στην Πάρο;

«Η Πάρος είναι ένα πανέμορφο νησί, το οποίο είχα τη χαρά να το γνωρίσω πριν πάρα πολλά χρόνια στην θητεία μου σαν αστυνομικός. Έκανα φίλους και κράτησα επαφές από τότε. Για αυτό όταν μου έγινε η πρόταση πέρυσι το αισθάνθηκα και σαν… δώρο. Ο χρόνος και η πολύ δουλειά φέτος με έφερε ακόμα πιο κοντά με τους παίκτες, τους προπονητές, τους παράγοντες και γενικά με το φίλαθλο κόσμο της Πάρου κι αφού ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ομάδας κρίνανε πως έπρεπε να συνεχίσω, από τη μεριά μου η παραμονή στο νησί ήταν ένας ευχάριστος μονόδρομος».

aop syn pal 1

  • Το νησί έχει δείξει ότι έχει κάποιες καλές προδιαγραφές, ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους παρουσιάζει αδυναμίες και θα μπορούσαν να ξεπεραστούν αυτά τα “εμπόδια”;

    «Πραγματικά στο νησί υπάρχει μπασκετική παιδεία και αρκετά ταλέντα σε όλες τις ηλικίες, τα οποία αξιοποιούνται μόνο με δουλειά και την πολύ προπόνηση. Ένα μεγάλο μειονέκτημα για μένα είναι η έλλειψη προπονητικού κλειστού στην Παροικιά που θα μας έδινε την δυνατότητα για περισσότερες ώρες προπόνησης να δουλεύουμε και να παράγουμε περισσότερους αθλητές και φυσικά να κάνουμε πρωταθλητισμό σε όλα τα επίπεδα».

aop syn pal 5

  • Ποια είναι η εικόνα που αποκόμισες από το μπάσκετ των Κυκλάδων σε όλες τις ηλικίες;

    «Το κυκλαδίτικο μπάσκετ έχει ανέβει επίπεδο. Παίζει στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες όπως ο ΑΟ Μυκόνου και οι δύο ομάδες της Νάξου, ο ΑΠΑΣ και ο Πανναξιακός, αλλά όπως ξέρουμε όλοι πρωταρχικός ρόλος για τόσο υψηλό επίπεδο είναι το χρήμα. Όσο υπάρχουνε δυνατοί επενδυτές τόσο και το μπάσκετ θα γίνεται ακόμα δυνατότερο στις Κυκλάδες».

aop pos andres 4

  • Έχεις εντοπίσει “ακατέργαστα διαμάντια” τα οποία θα μπορούσαν να αναδειχθούν και να αναδείξουν το κυκλαδίτικο μπάσκετ;

«Υπάρχουν ταλέντα ακατέργαστα που με την δουλειά και την προπόνηση σίγουρα θα αλλάξουν επίπεδο. Αλλά όπως είπα προηγουμένως κάποια στιγμή πρέπει να κατασκευαστεί προπονητικό για να δουλεύουν οι αθλητές ακόμη περισσότερο».

aop syn pal 6

  • Υπάρχει περίπτωση να προχωρήσετε σε μεταγραφικές κινήσεις στο ανδρικό τμήμα του ΑΟΠ με παίκτες που να προέρχονται εκτός νησιού;
    «Ο σχεδιασμός της ανδρικής ομάδας θα γίνει στο άμεσο μέλλον με τον Πρόεδρο, τον κο Σαρρή και την Διοίκηση. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ό,τι αποφασιστεί θα είναι το καλύτερο με γνώμονα μόνο το συμφέρον όλης της ομάδας».
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares