Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 09:56

Μανώλης Καβάλλης: Η Αναπτυξιακή Προοπτική για Πάρο-Αντίπαρο

Τα νησιά μας διαθέτουν ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και διεθνώς αναγνωρίσιμη οικιστική ταυτότητα, με αποτέλεσμα να προσελκύουν επισκέπτες που επιδιώκουν αποκλειστικά τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Ο τουρισμός αποτελεί τη ναυαρχίδα για την ανάπτυξη των νησιών μας,  και μας έχει οδηγήσει σε εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η πορεία μας αυτή θα πρέπει να συνεχισθεί και να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος. Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, είναι κάτι ζητούμενο και επιθυμητό, που η τοπική κοινωνία θα πρέπει να στηρίξει.

Είναι ζητούμενη η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλογικοτήτων και των φορέων εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας  για να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο και στοχευμένο διαφημιστικό πλάνο, με βάση τις διαφοροποιημένες ανάγκες της Πάρου αλλά και της Αντιπάρου. Τα νησιά πρέπει να προσφέρουν βιωματικές εμπειρίες στον επισκέπτη, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Οραματίζομαι να βελτιώσουμε την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες του νησιού, κάτι που μπορεί να γίνει μέσα από τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα οργανώνονται μέσα από συνεργασίες της Περιφέρειας με τους πολιτιστικούς φορείς, τους αθλητικούς ομίλους, και θα καλύπτουν την περίοδο από Μάρτιο-Απρίλιο-Οκτώβριο μέχρι την εορταστική  περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Φώτων.

Έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις και η τήρηση της νομιμότητας -στην οποία συμμετείχα προσωπικά- αποτελούν τη βάση για τη διατήρηση και ανάδειξη των οικισμών. Για την υγιή και αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά μας είναι η ώρα να προχωρήσουμε  με ευρύτερες δράσεις στην  προστασία του περιβάλλοντος, στην ευαισθητοποίηση για την διαχείριση των φυσικών πόρων, την ορθολογική διαχείριση του νερού και  των απορριμμάτων, τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου και την ολοκλήρωση των έργων υποδομών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στα νησιά μας.

Επιπροσθέτως, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής -που είναι και ο τομέας της βασικής δράσης μου εδώ και πολλά χρόνια -θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν με καλύτερη πρόληψη στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας και των φυσικών φαινομένων , σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.

Τέλος, μια επίπτωση της σημαντικής ανάπτυξης των νησιών μας , της Πάρου και Αντιπάρου, είναι η αποψίλωση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών από υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα, μιας και αυτό συνεπάγεται αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών των νησιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύω να διεκδικήσω ως Περιφερειακός Σύμβουλος, ένα επαρκές πλαίσιο κινήτρων (οικονομικών και μη), που θα επιτρέψει τη στελέχωση και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, που θα είναι επαρκές για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των νησιών μας.

γιατι μανωλης καβαλλης

Ακολουθήστε τον Μανώλη Καβάλλη στο facebook:  

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares