Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 19:48

Ευδοκία Κατσάνη: Αλήθειες και ψέματα για την κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου στο ΔΑΚ Νάξου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, κα. Ευδοκία Κατσάνη εξέφρασε τις θέσεις τις σχετικά με τη στάση  του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θέμα της κατασκευής του βοηθητικού γηπέδου και της «διαμάχης» που με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Στη χθεσινή ραδιοφωνική συζήτηση μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Κατσαρά με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη, αποκαλύφθηκαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι προθέσεις αλλά και ο τρόπος λειτουργίας όλων. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης, επανέλαβε για χιλιοστή φορά την δέσμευση για χρηματοδότηση, αλλά και κατασκευή, του 8Χ8 στη Χώρα οποτεδήποτε ο Δήμος Νάξου το αποδεχθεί.
Η απάντηση του κ. Αντιδημάρχου, ξεκάθαρη : Να μας δώσετε 1,2 εκατομμύρια ευρώ γιατί εκεί εμείς θέλουμε ένα έργο ευρύτερης ανάπλασης της περιοχής. Δηλαδή ή μας δίνετε 1,2 εκατομμύρια ευρώ ή δεν δεχόμαστε μόνο την κατασκευή 8Χ8 !!!
Τόσο απλά.
Τώρα, το γεγονός οτι στο Ειδικό Πρόγραμμα Συντήρησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρώτη στην Ελλάδα έφτιαξε για να στήριξει τους Δήμους της, ΔΕΝ επιτρέπεται η ένταξη άλλων έργων όπως αυτό, της ευρύτερης παρέμβασης, που ο Δήμος Νάξου θέλει να κάνει, δεν τον ενδιαφέρει τον Δήμο Νάξου.
Δηλαδή, "Κόψτε τον λαιμό σας και βρείτε μας το 1,2 εκατομμύρια ευρώ".
Ωραία στάση συνεργασίας και εμπιστοσύνης !
Και εντάξει λέω εγώ, αφού τόσα χρόνια θέλεις 1,2 εκατομμύρια ευρώ για όλη την ανάπλαση γιατί διαδίδεις οτι η Περιφέρεια δεν χρηματοδοτεί το 8Χ8 ?
Γιατί, αυτά που διέδιδε τόσα χρόνια ο Δήμος, τελικά αποδείχθηκε, δια στόματος του κ. Αντιδημάρχου, οτι δεν είναι αλήθεια.
Σε ό,τι με αφορά, στις 22/8/22 το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. μου παρέδωσε μια επιστολή να παραδώσω στον Περιφερειάρχη μας για την αναγκαιότητα της κατασκευής του βοηθητικού γηπέδου 8Χ8.
Ο Περιφερειάρχης αφού την διάβασε μου επανέλαβε την δέσμευση του για την κατασκευή του γηπέδου αλλά με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία και πολύ περισσότερο έγκριση του Δήμου Νάξου προς την Περιφέρεια .
Επιστρέφοντας από το ταξίδι μου στη Ρόδο επισκέφθηκα προσωπικά τον Δήμαρχο και του ζήτησα να μου κοινοποιήσει την μελέτη για το γήπεδο, ενώ του εξέφρασα την πρόθεση της Περιφερειακής αρχής για άμεση χρηματοδότηση και κατασκευή του γηπέδου!
Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι ο Δήμος θέλει να χρηματοδοτηθεί όλη η ανάπλαση και όχι μόνο το γήπεδο.
Του απάντησα ότι η δέσμευση της Περιφέρειας είναι για κατασκευή γηπέδου άμεσα και όχι για ανάπλαση του χώρου, αφού επαναλαμβάνω ΔΕΝ επιτρέπεται να ενταχθεί στο Ειδικό Πρόγραμμα των Αθλητικών Εγκαταστάσεων η οποιαδήποτε ανάπλαση, και του ζήτησα να προχωρήσει στην έγκριση της παρέμβασης ώστε να χρηματοδοτήσουμε άμεσα το έργο του 8Χ8!
Η μελέτη δεν μου κοινοποιήθηκε ποτέ!
Και η απάντηση ήταν ότι θα βρει ο Δήμος αλλού χρηματοδότηση!
Και φτάνουμε στις 15/2/23 όπου το σωματείο του Πανναξιακού, με δικαιολογημένη αγανάκτηση μας κοινοποίησε εκ νέου επιστολή ότι ακούγεται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του Δήμου Νάξου ότι η Περιφέρεια δείχνει μια αναβλητικοτητα στην κατασκευή του γηπέδου!
Σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Περιφερειάρχη μας και τον Χωρικό μας Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων τους ζήτησα να μάθω αν έχει όντως κοινοποιηθεί η μελέτη στην Περιφέρεια (και ας μην την είχαν κοινοποιήσει σε εμένα) και αν ισχύει ότι η Περιφερειακή αρχή κωλυσιεργεί.
Η αλήθεια είναι μια!
Οι πολίτες της Νάξου με τίμησαν με την ψήφο τους για να συνεχίσουμε το έργο στο νησί μας!
Οι πολίτες είναι οι μόνοι που έχουν την ΑΠΑΊΤΗΣΗ να λογοδοτησουμε απέναντι τους!
Και εγώ προσωπικά κοιτώντας στα μάτια τον κάθε συμπολίτη μου θέλω να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη λέγοντας την αλήθεια για αυτό το θέμα που απασχολεί τον αθλητικό κόσμο του νησιού μας και αποτελεί δέσμευση μας!
Ακόμα και τώρα, προσκαλώ τους αγαπητούς συναδέλφους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Νάξου να παραμερίσουν τους εγωισμούς και να συνεργαστούμε για την κατασκευή αυτού του έργου που έχει ανάγκη ο αθλητικός πνεύμονας της Χώρας!
Έχουμε εκλεγεί για να υπηρετούμε τους πολίτες των νησιών μας!
Για να παράγουμε έργο για τα νησιά μας!
Για να λύνουμε τα προβλήματα!
Για να βελτιώνουμε το μέλλον των παιδιών μας!
Η Περιφέρεια, με πίστη στο όραμα που έχει χαράξει ο Γιώργος Χατζημαρκος στην πολιτική των έργων και των πράξεών ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ άμεσα για την κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου 8Χ8 που έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης μας αρκεί ο Δήμος Νάξου να μας δώσει την έγκριση!
Οπως είπα και χθές, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Και δεν επιτρέπεται να διασύρεις την Περιφέρεια που πρώτη στην Ελλάδα και με δική της πρωτοβουλία και χωρίς την πίεση κανενός, και όχι υποχρεωτικά όπως ψευδώς είπε χθές ο κ. Αντιδήμαρχος, έφτιαξε Ειδικό Πρόγραμμα για τις αθλητικές υποδομές των νησιών μας.
Δεν ακυρώνεις την Περιφέρεια με αυτό τον τρόπο, την πολιτική κακοποιείς όταν την υπηρετείς διαδίδοντας ψέματα.
Και ο κόσμος τα καταλαβαίνει τα ψέματα.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares