Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 21:31

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Νηρέα για να «τελειώσει» τα Κυκλαδίτικα σωματεία εκτός μητρώου | Συναγερμός στην ΕΠΣΚ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις, που στιγματίζουν το αλληλέγγυο κλίμα που υπάρχει διαχρονικά μεταξύ των συλλόγων των Κυκλάδων έχουν λάβει χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Συγκεκριμένα, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο σύλλογος του ΑΜΕΣ Νηρέα προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέροντας ότι η ΕΠΣ Κυκλάδων παρανομεί, καθώς συνεχίζει να ορίζει αγώνες στους οποίους συμμετάσχουν ομάδες που δεν έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Η καταγγελία αυτή έγινε χωρίς να υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση προς την ΕΠΣΚ και τους συλλόγους, ενώ έρχεται κόντρα σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς έχει ως συνέπεια πέντε (5) σωματεία (ΑΟ Πύργου, ΑΟ Πανσιφναϊκός, ΑΟ Σερίφου, Αστέρας Τραγαίας και ΑΣ Ίου) να βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν την αποβολή τους όχι μόνο από τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετάσχουν, αλλά και από την είσοδο των αθλητών τους στους αθλητικούς χώρους.

Είναι απορίας άξιο πως ένα σωματείο που έχει στις τάξεις του τμήματα ακαδημιών ενεργεί με τέτοιο τρόπο «καταδικάζοντας» εκατοντάδες παιδιά να μείνουν εκτός των αθλητικών χώρων.

Είναι χτύπημα unfair απευθείας σε συλλόγους μικρών νησιών που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους και δεν έχουν ολοκληρώσει τις εγγραφές τους όχι γιατί το αμέλησαν ή δεν έδωσαν σημασία, αλλά γιατί υπολείπονται λίγα κλικ πριν την οριστική τους εγγραφή. Εφόσον υπάρχει τέτοιος ζήλος για το μητρώο από τον Νηρέα, θα προτείναμε αντί καταγγελίας να έμπαινε μπροστάρης σε μία πρωτοβουλία ώστε να ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τους πέντε (5) συλλόγους μας.

Όλοι μας είμαστε υπέρ της νομιμότητας και της τάξης. Όλοι μας όμως επίσης γνωρίζουμε την μεγάλη προσπάθεια των συλλόγων των Κυκλάδων να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες!

Τι λένε Νηρέας, σωματεία και ΕΠΣΚ;

Μάλιστα το ρεπορτάζ του sportcyclades.gr αναφέρει ότι από τον ΑΜΕΣ Νηρέα υπάρχει παρακίνηση προς άλλους συλλόγους να προχωρήσουν και εκείνοι σε καταγγελίες. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόεδροι ομάδων ήδη έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας θέλοντας να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μία τόσο διχαστική κίνηση παρόλο που θέλουν να υπάρχει νομιμότητα.

Επίσης υπάρχει ακόμα ένα σωματείο που ακόμα δεν θα αναφέρουμε το όνομα του, καθώς βρίσκεται επίσης κοντά στο να ακολουθήσει τον Νηρέα, αλλά σε επαφή που είχαμε μας μετέφεραν ότι σκέπτονται πολύ σοβαρά να μην καταθέσουν καταγγελία, αλλά να προχωρήσουν απλά σε διαμαρτυρία, θέλοντας έτσι να μην προκαλέσουν ζημιά σε σωματεία και αθλητές των Κυκλάδων.

Εμείς, επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του ΑΜΕΣ Νηρέα, κ. Μανώλη Σιφναίο, ο οποίος μας είπε αυτολεξεί και με αρκετή δόση κυνικότητας ότι ο σύλλογος του αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την καταγγελία γιατί δεν μπορεί η ΕΠΣΚ να επιτρέπει σε παράνομους συλλόγους να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της και εφόσον δεν κάνει κάτι ανέλαβε εκείνος την πρωτοβουλία. Μάλιστα, μας τόνισε ότι εκείνος είχε βοηθήσει τα σωματεία για να γραφτούν στο μητρώο αλλά εκείνα το αμέλησαν.

Από την πλευρά της η ΕΠΣ Κυκλάδων και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, κ. Ειρηναίος Φρέρης έχουν κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρχει ποδόσφαιρο που θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες των Κυκλάδων. Στο άκουσμα της είδησης  υπάρχουν συνεχείς επαφές για την εξεύρεση λύσης. Μάλιστα ενημερώθηκαν άμεσα οι αντιπρόεδροι κ.κ. Γαλανός και Φωτεινός, ο Γ.Γ. κ. Παρούσης και όλο το διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσουν έκτακτα για το θέμα την Πέμπτη.

Η πρόσκληση της ΕΠΣΚ, αναφέρει:

Ο Πρόεδρος συγκαλεί τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΚ σε συνεδρίαση (για όσους δεν μπορούν, τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη) η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο την Πέμπτη 10/11/2022 και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΕΠΣΚ με μοναδικό θέμα :
ΛΉΨΗ ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΝΤΑΞΗ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΌ ΜΗΤΡΏΟ ΤΗΣ ΓΓΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΙΣΌΔΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Διαβάστε την καταγγελία του Νηρέα

εικόνα Viber 2022 11 08 16 45 45 414

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares