Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 22:01

Ηχηρή παραίτηση με αιχμές από τον Γιώργο Καβάλλη

Μία ηχηρή παραίτηση είναι γεγονός στον ΑΟ Πάρου, καθώς πριν λίγη ώρα ο αντιπρόεδρος της ομάδας κ. Γιώργος Καβάλλης υπέβαλλε την παραίτηση του, διαφωνώντας ανοιχτά με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν πάνω στις ενέργειες της δημιουργίας μίας ομάδας στο νησί.


Στην ακόλουθη επιστολή, ο Γιώργος Καβάλλης δηλώνει την στήριξη του στη νέα ομάδα, αλλά παράλληλα εκφράζει τις ενστάσεις του, κυρίως στο γεγονός ότι δεν θα υπάρχει μία δεύτερη ανδρική ομάδα που θα έχει στις τάξεις της όλους του Παριανούς ποδοσφαιριστές που κινδυνεύουν να μείνουν ανενεργοί.

 Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης:

Είμαι από τους ανθρώπους που ανδρώθηκα και μεγάλωσα στον Α.Ο.Πάρου. Είμαι και εγώ από τα παιδιά που έπαιζε ποδόσφαιρο -μιας και τότε ο Α.Ο.Πάρου ήταν καθαρά ποδοσφαιρικός σύλλογος- και ως μοναδικό μου όνειρο είχα πάντα στην άκρη του μυαλού μου ως παιδί να φορέσω την φανέλα του συλλόγου και να αγωνιστώ στο εφηβικό και αντρικό τμήμα του. Τον Ιούνιο του 2019 πήρα την απόφαση να συμμετάσχω ενεργά στο Δ.Σ. του Α.Ο.Πάρου, σκεφτόμενος ότι είχα την υποχρέωση να βοηθήσω κι εγώ με τις όποιες δυνατότητές μου τον τόπο μου και την ομάδα μου στο αθλητικό κομμάτι και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο μιας και προερχόμουν απ' τα σπλάχνα του. Πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμη και την επίδραση που πρέπει να έχει ο αθλητισμός στα νέα παιδιά γιατί μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτόν σφυρηλατούνται προσωπικότητες και πλάθονται χαρακτήρες. Στην πρώτη συγκέντρωση του νεοσύστατου Δ.Σ. συνάντησα πολλά καινούρια πρόσωπα κι αυτό μέσα μου με χαροποίησε και μου δημιούργησε μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του συλλόγου και ειδικότερα για το ποδοσφαιρικό τμήμα που απαρτιζόταν με πάνω από 150 παιδιά-αθλητές.

Ορίστηκα ως αντιπρόεδρος του συλλόγου και με την ιδιότητα του έφορου ανδρικού τμήματος ανέλαβα να τρέξω το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο.Πάρου, έτσι επέλεξα να χαράξω μία διαφορετική στρατηγική και η προσέγγισή μου ήταν να βάλουμε τα θεμέλια που χρειάζεται ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός για να πατάει σε στέρεες βάσεις. Το πρώτο βήμα ήταν να ξεκινήσουμε ανακαινίζοντας το "σπίτι" μας (αποδυτήρια, γραφεία, πλυντήρια, αποθήκη ιματισμού κ.λπ.) και στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους προπονητές και γυμναστές, να επανδρώσουμε πλήρως τις υλικοτεχνικές ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Ο.Πάρου.

Δυστυχώς, η περυσινή αθλητική σεζόν διακόπηκε βίαια λόγω της πανδημίας κι ενώ ο σύλλογος διατηρούσε ενεργά τέσσερα τμήματα υποδομών και δύο τμήματα ανδρικών ομάδων στα πρωταθλήματα της Ένωσής μας. Αυτή η μεγάλη συμμετοχή έδειχνε και την ανάγκη που υπήρχε για να παίξουν όλοι αυτοί οι αθλητές-παιδιά ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά από το 1990, έτος ίδρυσης του συλλόγου, ο Α.Ο.Πάρου συμμετείχε στο πρωτάθλημα ανδρών της Ε.Π.Σ.Κ. με δύο ομάδες λόγω μεγάλου αριθμού αθλητών (ξεπερνούσαν τους 35). Μετά το τέλος της καραντίνας κι ενώ είχε αναπτυχθεί μια παραφιλολογία ότι είχαν αρχίσει οι ζυμώσεις για τη δημιουργία μίας και μόνο ομάδας στο νησί διαβάζαμε σε διάφορα αθλητικά sites ότι θα δημιουργηθεί μία και μόνο ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα στο νησί, δίχως να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση όντας απλοί παρατηρητές των όσων γράφονταν και ακούγονταν σε καφενειακού τύπου συζητήσεις. Τέλη Μαΐου πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την "Δημιουργία κοινής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών και κ-18". Ο πρόεδρος κ.Λάμπρου μας παρουσίασε τα σχέδιά για την μία ομάδα τα οποία εμπεριείχαν μία ομάδα στην Α΄κατηγορία Κυκλάδων και μία στην Β΄κατηγορία που θα απαρτιζόταν από παιδιά κάτω των 18 ετών. Σε εκείνο το Δ.Σ. αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η δημιουργία κοινής ανδρικής ομάδας και ομάδας κ-18.

Χρονικά επακολούθησε η Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Κυκλάδωνστη Νάξο όπου τα δεδομένα ανατράπηκαν διότι καταργήθηκαν οι δύο κατηγορίες και δημιουργήθηκε μία ενιαία κατηγορία με τρείς ομίλους (χωρισμένοι με γεωγραφικά κριτήρια) καθώς και η κατάργηση της ηλικιακής κατηγορίας κ-18. Αμέσως πήρα τηλέφωνο τη γραμματέα του συλλόγου και ζήτησα να συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. Αφορμή για να ζητήσω έκτακτο Δ.Σ. ήταν η επανεξέταση της προηγούμενης θετικής εισήγησής μας για την μία και ενιαία ομάδα, μιας και τα κριτήρια πλέον ήταν διαφορετικά και δεν διαφαινόταν ότι ως Α.Ο.Πάρου θα καλύπταμε την επιθυμία για αγωνιστική δράση-συμμετοχή όλων των αθλούμενων μελών μας και του νησιού κατ' επέκταση. Η ανταπόκριση του προέδρου ήταν άμεση και συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. το οποίο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου με τη συμμετοχή μόλις έξι μελών και με την απουσία της γραμματέα, σημαντικό να αναφερθεί μιας δεν έδωσε ο πρόεδρος την εντολή σε κανέναν ώστε να κρατηθούν πρακτικά. Η συνάντηση έγινε σε βαρύ κλίμα μιας και ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Λάμπρου, με τις ευλογίες του έφορου ακαδημιών ποδοσφαίρου κ.Τσαντάνη, ήρθε ξεκάθαρα να υπερασπιστεί αυτά που είχαν αποφασιστεί εκ των προτέρων δίχως να ενδιαφέρεται για τις αλλαγές που προανέφερα. Το αποτέλεσμα του άτυπου -όπως εξελίχθηκε- Δ.Σ. ήταν ο πρόεδρος να αγνοεί τις εκκλήσεις μου για επανεξέταση του ζητήματος και να επικαλείται την πρώτη ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Πλέον τα δεδομένα είχαν αλλάξει ο πρόεδρος δεν ήθελε την έναρξη ενός διαλόγου κάτω από τα νέα αυτά δεδομένα επικαλούμενος διαρκώς ότι λόγω της πανδημίας δεν αντέχει ο σύλλογος οικονομικά την ύπαρξη ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι τάσσομαι υπέρ της ύπαρξης μίας δυνατής και ανταγωνιστικής ομάδας στην Πάρο αλλά και υπέρ της ύπαρξης μίας δεύτερης υποδεέστερης ομάδας με μοναδικό σκοπό την συμμετοχή.Κι εδώ θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου όσον αφορά αυτή την καραμέλα που περιτριγυρίζει τον Α.Ο.Πάρου περί έλλειψης έμψυχου υλικού που με τόση λαχτάρα τη γλείφει ο ωσεί παρών, ο ανίδεος από ποδόσφαιρο μέλος του εκάστοτε Δ.Σ.. Ποτέ δεν είχαμε ως νησί και κατ’ αναλογία πληθυσμού περισσότερες ομάδες από όσες μας αναλογούσαν. Ποτέ δεν είχαμε ως νησί και κατ’ αναλογία πληθυσμού και ως ιδεολογία στον Α.Ο.Πάρου την πολυτέλεια να στερήσουμε από τα νεαρά παιδιά και άλλους αθλητές (όχι τόσο ικανούς) τη συμμετοχή τους στο ποδόσφαιρο, ένα άθλημα το οποίο επέλεξαν να ακολουθήσουν από μικρά παιδιά πληρώνοντας συνδρομή επί σειρά ετών και όταν φτάνουν στην ηλικία άνω των 16 ετών να αισθάνονται σαν βαρίδι οικονομικό για τους ανθρώπους που διοικούν τον σύλλογο. Είμαστε πολύ κάτω από το μέσο όρο στις Κυκλάδες και σε αριθμό παιδιών που εγκαταλείπουν πρόωρα τον αθλητισμό και σε ποσά που ξοδεύουμε για τα παιχνίδια τους (μιας και τα παιχνίδια είναι μετρημένα και οι μετακινήσεις ελάχιστες). Είναι καραμέλα στο στόμα των ολίγιστων η κατασυκοφάντηση του ανδρικού τμήματος του Α.Ο.Πάρου και ο τηλεκατευθυνόμενος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης (γονέων, παιδιών, αθλητών, προπονητών) από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η κακοδιοίκηση του συλλόγου μας όπου όπως πρόλαβα να διαπιστώσω διατηρούσε ανενεργούς ανθρώπους στον οργανισμό του, όταν στα τμήματα της ακαδημίας μας οι γονείς και οι προπονητές αναλάμβαναν καθήκοντα που δεν τους αναλογούσαν και ότι έκαναν το έκαναν με υπερβάλλοντα ζήλο για το καλό των παιδιών.

Τώρα, μεταξύ μας, τι λένε οι σύλλογοι στον γονέα που επί μία δεκαετία σχεδόν πληρώνει συνδρομή σε μηνιαία βάση; Πρακτικά του λένε, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μέχρι να φτάσει το παιδί σου 16 χρονών, αλλά μετά (όταν κοπεί η συνδρομή) μη βασίζεσαι σε μας. Αν θέλεις να προχωρήσει το παιδί σου στο ποδόσφαιρο, αν θέλεις να το κρατήσεις ενεργό στον αθλητισμό, στείλτο στη μία ομάδα. Κι αν τους κάνει έχει καλώς κι ας παίζει ελάχιστα, αν όχι κάντο ότι σε φωτίσει ο Θεός. Κι αν θέλεις να αθλείται γράψτο σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο ή σε κάποιο άλλο άθλημα.

Τέλος, για όλους τους λόγους που προανέφερα και για λόγους ηθικής και αξιών είμαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλω την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος του Α.Ο.Πάρου και από μέλος του Δ.Σ.

Υ.Γ. Εύχομαι ολόψυχα να πετύχει το εγχείρημα της μιας ομάδας στο νησί που εδώ και χρόνια όλοι θέλαμε να γίνει και πάντα κάτι προέκυπτε και δεν υλοποιούταν.

Με εκτίμηση, Γιώργος Καβάλλης

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares