Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 16:48

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σοκ με κρούσμα ντόπινγκ Ελληνίδας αθλήτριας στίβου Κύριο

«Βόμβα» στον ελληνικό στίβο, μόλις δέκα μέρες πριν ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι!

Ελληνίδα αθλήτρια, από τις 11 που είχαν εξασφαλίσει επιβεβαιωμένα τη συμμετοχή τους στους Αγώνες, όχι από τις κορυφαίες, πιάστηκε ντοπαρισμένη και μπαίνει σε «καραντίνα», μέχρι την εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Σύμφωνα με τη διαρροή, μάλιστα, το κρούσμα αφορά αγώνισμα όπου πρώτη επιλαχούσα βάσει της ειδικής βαθμολογίας είναι άλλη Ελληνίδα αθλήτρια. Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ δεν ανακοίνωσαν το παραμικρό, αφού θα πρέπει να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα πριν δοθεί το όνομα της αθλήτριας στη δημοσιότητα (ενημερώθηκε ήδη και η WADA). Ο σχετικός έλεγχος ντόπινγκ ήταν προγραμματισμένος και πραγματοποιήθηκε από το ΕΟΚΑΝ εν όψει της αναχώρησης της ομάδας για τη Γαλλία.

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τον ελληνικό στίβο έχουν εξασφαλίσει βάσει επιδόσεων ένδεκα αθλήτριες: Ντρισμπιώτη, Φιλτισάκου (20 χλμ βάδην), Γκούσιν, Δόση (ύψος), Στεφανίδη, Πόλακ, Αδαμοπούλου (επί κοντώ), Εμμανουηλίδου (100μ, 200μ), , Αδαμοπούλου (επί κοντώ), Τζένγκο (ακοντισμός), Σκαρβέλη (σφαιροβολία). Στο Παρίσι θα ταξιδέψουν επίσης τέσσερις αθλητές, οι Τεντόγλου, Καραλής, Φραντζεσκάκης, Αναστασάκης.

Σημειωτέον ότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό αντικατάσταση αθλήτριας λόγω κρούσματος ντόπινγκ, παρά μόνο λόγω τραυματισμού ή άλλης ανωτέρας βίας.

Η προθεσμία για αλλαγές της τελευταίας στιγμής από τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές έχει ήδη εκπνεύσει.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares