Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 10:43

H εκδήλωση για την ταινία της Ολυμπιακής Φλόγας και τα αναμνηστικά γραμματόσημα

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη προβολή της ταινίας για την Ολυμπιακή Φλόγα 2024 σε παραγωγή της NOVA.

Eπίσης παρουσιάστηκαν τα δύο επετειακά γραμματόσημα που ετοίμασαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, μία παράδοση που κρατά από το 1896 και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που μεταξύ άλλων είπε: «Βρισκόμαστε πλέον μία ανάσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που αρχίζουν σε διόμιση εβδομάδες στη γαλλική πρωτεύουσα και όλοι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δουλεύουμε πυρετωδώς για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και για την Ολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας με ιδιαίτερες αξιώσεις.

Στόχος είναι να ταξιδέψουν όλοι με ασφάλεια και άνεση στη Γαλλία και να έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και προπόνησης προκειμένου να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στο μεγάλο τους στόχο, τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες , τους πρώτους που γίνονται στην Ευρώπη μετά από 12 χρόνια.

Εχουμε τη χαρά να έχουμε μία αρκετά μεγάλη και πανίσχυρη ομάδα καθώς 101 αγόρια και κορίτσια θα πάρουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός και είμαι σίγουρος ότι θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία της χώρας μας.

Ο αριθμός των 101 αθλητών και αθλητριών είναι πραγματικά μεγάλος, αν αναλογιστούμε ότι στο Τόκιο η ελληνική ομάδα αριθμούσε 83 μέλη αλλά και ότι σε συνάρτηση με την είσοδο νέων αθλημάτων στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων – αθλημάτων που στην Ελλάδα δεν καλλιεργούνται σε ανταγωνιστικό επίπεδο – αναγκαστικά έχουν κοπεί θέσεις από τα παραδοσιακά αθλήματα που η χώρα μας είναι δυνατή.

Η συμμετοχή τους λοιπόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μία τεράστια επιτυχία και ζητώ από όλους σας ένα δυνατό χειροκρότημα για αυτά τα παιδιά που εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια μόχθησαν σκληρά και έδωσαν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Παρίσι.»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τόνισε ότι η μεγάλη επιτυχία των Τελετών Αφής και Παράδοσης καθώς και της Λαμπαδηδρομίας οφείλεται στην ομαδική δουλειά.

Την παρουσίαση της ταινίας για την Ολυμπιακή Φλόγα έκανε η η CEO της Νova Media Κική Σιλβεστριάδου που τόνισε: «Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας και πρόβαλε με τον αρτιότερο τρόπο την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία 2024 με την σφραγίδα της κορυφαίας δημοσιογραφικής ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, η μοναδική εμπειρία που έζησαν οι δημοσιογράφοι της Nova ακολουθώντας το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλη την ελληνική επικράτεια, έγινε ταινία και θα προβληθεί στο Novasports.»

Η ταινία με τις συγκινητικές και μαγευτικές στιγμές του ταξιδιού του οικουμενικού αυτού συμβόλου, σε επιμέλεια του Αποστόλη Λάμπου, θα προβληθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 22:00 από το NovasportsStart και σε επανάληψη την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 13:30 από το NovasportsPrime.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης που ευχήθηκε καλή επιτυχία στα 101 λιοντάρια που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παρίσι.

Εκ μέρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δανιήλ Μπεναρδούτ αναφέρθηκε στην παράδοση των 128 ετών των αναμνηστικών γραμματοσήμων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναφέρθηκε στις καινοτομίες που έχουν τα δύο γραμματόσημα για το Παρίσι, τα οποία παρουσιάζουν όλες τις φορές που έγιναν οι Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς και τα νέα αθλήματα του προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις

Ιγνατίου, ο Τελετάρχης των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Γιάννης Παπαδημητρίου και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση μεταξύ των Λαμπαδηδρόμων που έτρεξαν στην Ελλάδα για 40 δάδες.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares