Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024 09:53

Μάκης Πούλος: Τιμή και παράλληλα πρόκληση να είμαι στη Θύελλα Καμαρίου

Σε λίγες ημέρες ο Μάκης Πούλος συμπληρώνει έναν μήνα ως Τεχνικός Προϊοστάμενος και προπονητής της Θύελλας Καμαρίου.

Μετά την δεκάχρονη παραμονή του στη Μύκονο, για τον ίδιο ένας κύκλος έκλεισε και άνοιξε ένας νέος με πολλές προκλήσεις και ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας σε επίπεδο ακαδημιών, αλλά και τις ανδρικής ομάδας που έρχεται από την κατάκτηση του νταμπλ, σίγουρα αποτελεί πρόκληση.

Όμως, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις του Μάκη Πούλου από τη Σαντορίνη;

Ποιοι είναι οι στόχοι;

Ποια είναι η άποψη του από το νέα δεδομένα, καθώς θα εργαστεί σε ένα νησί που ήδη υπάρχουν τρεις ακαδημίες; 

Ο Μάκης Πούλος δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο sportcyclades.gr και είναι η πρώτη του μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Τέλος εποχής για τον Μάκη Πούλο από τη Μύκονο

  • Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μία διαδρομή με πολλές επιτυχίες στη Μύκονο ολοκληρώθηκε. Θεωρείς ότι ο κύκλος σου στην ΑΕ Μυκόνου είχε ολοκληρωθεί;

«Σιγουρα δεκα χρονια ειναι δεκα χρονια,γεματα αναμνησεις με τα παιδια τους παραγοντες τους γονεις τους φιλους της ομαδας. Δεκα χρονια ειναι το 1/3 της προπονητικης μου καριερας (30 χρονια)γεματα χαρες, λιγες λυπες ,επιτυχιες και δημιουργωντας σιγουρα με την αρωγη ολων των εμπλεκομενων μια απο τις καλυτερες ακαδημιες των κυκλαδων. Θα ελεγα οτι ενας κυκλος κλεινει οταν αισθανεσαι οτι δεν μπορεις να προσφερεις αλλα πραγματα και για να ειμαι ειλικρινης εγω δεν το αισθανθηκα ποτε αυτο.ομως την συγκεκριμενη στιγμη μενουμε οτι αυτα τα δεκα χρονια ηταν ευλογημενα, εδωσα πολλα, πηρα πολλα και ετσι λεμε ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους και προχωραμε».

  • Πριν καλά - καλά γίνει γνωστή η είδηση ήρθε η συμφωνία σου με την ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ και μάλιστα αυτή δεν αφορούσε μόνο την ακαδημία, αλλά την επιστροφή σου στο τιμόνι και της ανδρικής ομάδας. Δεδομένου ότι έχεις με επιτυχία στο παρελθόν προπονήσει ανδρικές ομάδες σε υψηλό επίπεδο το είδες σαν πρόκληση;

«Συγκεκριμενα την πεμπτη το απογευμα ανακοινωθηκε η λυση της συνεργασιας μου και την παρασκευη το πρωι με πηραν οι ανθρωποι της Θυελλας Καμαριου τηλεφωνο.
Κοιταξτε, η Θυελλα Καμαριου με το ονομα Σαντορινη 2020 πριν 2-3 χρονια ηταν ΠΑΕ και σιγουρα ηταν μεγαλη τιμη για μενα η προταση της ομαδας που περυσι πηρε πρωταθλημα και κυπελλο κυκλαδων, αλλα να σας πω κατι; Μετα το καλο υπαρχει το καλυτερο και για μενα αυτη ειναι η δικη μου προκληση και τιμη να σηκωσω στις πλατες μου μαζι με μια ομαδα πολυ καλων επαγγελματιων προπονητων αλλα και παραγοντων μια ομαδα που θελει το κατι παραπανω»

  • Τι ήταν αυτό που σε έκανε περισσότερο να πεις το ναι και να αποδεχθείς την πρόταση;

«Ειλικρινα πρωτα μιλησα με τον κ Κωστα Ρουσσο την παρασκευη και με τον Προεδρο τον κ Ευαγγελο Φουστερη την Κυριακη γιατι ειχε μια υποχρεωση οικογενειακης φυσεως. Και οι δυο ανθρωποι μου μιλησαν πολυ ζεστα , εδειξαν οτι εκτιμουν αυτο που εχω κανει αυτα τα χρονια και ετσι πειστικα οτι ο επομενος σταθμος μου ειναι η Θυελλα Καμαριου».

  • Ποιες είναι οι διαφορές της ακαδημίας από μία ανδρική ομάδα;

«Οι διαφορες μιας ακαδημιας και μιας ομαδας ανδρικης ειναι οτι η ακαδημια ειναι χτισιμο ενω η ανδρικη εμπλουτισμος και διαχειριση αλλα το ποδοσφαιρο εχει κοινες γραμμες και κανονες
καθως και οι φιλοδοξιες των νεαρων παικτων απο την μια ειναι και φιλοδοξιες των πιο εμπειρων για κατι καλο απο την αλλη εχουν κοινη συνησταμενη.
Βεβαια οπως ξερετε και στην Θυελλα ειμαι υπευθυνος ολων των τμηματων υποδομων με κοινη συνεργασια με τους προπονητες Χρηστο Παπαϊωάννου, Μακη Ιωσηφιδη και Βάιο Ιγκιτιαν για την αναβαθμιση αυτων».

Α.Ε. Μυκόνου: Γυμναστής στη πρώτη ομάδα, αλλά μένει και στην ακαδημία ο Μάκης Πούλος

  • Βρίσκεσαι στο νησί σχεδόν ένα μήνα και προετοιμάζεις το έδαφος για την έναρξη της προετοιμασίας. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Οι εντυπωσεις μου ειναι οτι εχω ερθει σε μια πολυ οργανωμενη ομαδα σε επιπεδο αντρικου, θα ελεγα επαγγελματικου που εχει σαν στοχο οπως σας προειπα το καλυτερο δυνατον αποτελεσμα τοσο στην πρωτη ομαδα, οσο και στο επιπεδο των ακαδημιων. Επισης στο νησι της Σαντορινης υπαρχουν τρεις ομαδες οι οποιες εχει η καθεμια την δικη της ιστορια και κανει την δικη της ωραια προσπαθεια οποτε υπαρχει και ενας θα ελεγα υγιής ανταγωνισμος προκειμενου να ανεβει το επιπεδο».

  • Γνωρίζω ότι έχεις κάνει επαφές σε προσωπικό επίπεδο με όλους τους ποδοσφαιριστές. Πως είναι το κλίμα;

«Φροντισα απο την πρωτη στιγμη που ανακοινωθηκε η συνεργασια μας με την ομαδα να ερθω σε επαφη με ολους, με την υπευθυνη της Γραμματιας της ακαδημιας κ Βαρβαρα Κυριακακη, με ολους τους προπονητες, τους παραγοντες, τα παιδια της Κ16, της Κ18 τους γονεις των τμηματων της ακαδημιας, καθως και με ολους τους παικτες της ανδρικης ομαδας. Το κλιμα ειναι πολυ καλο υπαρχει διαθεση για δουλεια και για διακριση και πιστευω οτι αν ειμαστε ολοι πειθαρχημενοι στους στοχους μας θα πετυχουμε».

Μάκης Πούλος: Χαλαρός και… αντιστάρ ο Ομπαμεγιάνγκ, που σκόραρε δυο γκολ στο διπλό της Κ17

  • Την Δευτέρα ξεκινάτε. Είναι έτοιμη η ομάδα από πλευράς ρόστερ;

«Τη Δευτερα 5/8 7μ.μ. ξεκιναει η προετοιμασια μας ενοψει του Κυπελλου Ελλαδος και στη συνεχεια θα συνεχισουμε να προτοιμαζομαστε για την εναρξη το πρωταθληματος. Το ροστερ ειναι καλο και αρκετο αλλα πιο πολλα θα τα δουμε στις προπονησεις προκειμενου να βγαλουμε τα δικα μας συμπερασματα αν χρειαζομαστε και κατι παραπανω. Να πω εδω οτι εχουμε και αρκετα νεα παιδια στα οποια θα δωθεί φετος η ευκαιρια να παιξουν με την αντρικη ομαδα».

  • Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη φετινή χρονιά;

«Οι στοχοι και για την φετινη χρονια ειναι πρωταγωνιστικοι ας μην γελιομαστε απλα οπως ολοι ξερουμε ο πηχης ειναι πολυ ψηλα και ειναι δυσκολο παλι να επιτευχθει το νταπλ βεβαια ομως ειναι σιγουρο οτι θα προσπαθησουμε αλλα αυτο που πρεπει να τονισω ειδικα για την φετινη χρονια ειναι οτι παραλληλα μας ενδιαφερει η αναβαθμιση των τμηματων της ακαδημιας και η προωθηση νεων παικτων στην αντρικη ομαδα».

  • Το γεγονός ότι αναλαμβάνεις μία ομάδα που έχει κατακτήσει το νταμπλ και σίγουρα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για την επόμενη χρονιά, πως το διαχειρίζεσαι;

«Ειπα και πιο πριν οτι ο πήχης ειναι ψηλα δεν παει πιο πανω, αρα εγω και οι συνεργατες μου πρεπει να δουλεψουμε και για την επιτευξη και αλλων επιμερους στοχων οπως πχ τον τροπο παιχνιδιου της ομαδας την οσο πιο πολυ γινεται καλυτερη οργανωση των προπονησεων με ενα προγραμμα ελκυστικο οπως και την προωθηση νεων παιδιων απο το νησι».

Μάκης Πούλος: Είμαι περήφανος γι' αυτά τα παιδιά

  • Η Θύελλα Καμαρίου έχει μία ακαδημία που έχει οργανωθεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Εσύ διαθέτεις μεγάλη εμπειρία. Θα δούμε αλλαγές και αν ναι σε ποιους τομείς; 

«Ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο. Σιγουρα θα δουμε αλλαγες στο προπονητικο προγραμμα στο ωραριο των προπονησεων και την ποιοτητα τους στην επικοινωνια με τους γονεις με ενα συγχρονο τροπο μεσω ενος προγραμματος επαγγελματικου και στην συνενοηση επικοινωνια και συνεργασια μεταξυ των προπονητων της ακαδημιας μας. Μας ενδιαφερει να παρεχουμε πολυ καλες συνθηκες στα παιδια για να μαθουν και να αγαπησουν το ποδοσφαιρο».

  •  Έρχεται και μία νέα συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, κάτι παρόμοιο είχε οργανώσει στη Μύκονο με τον Ατρόμητο. Θεωρείς θα προσφέρει και σε ποιους τομείς; 

«Σιγουρα μια συνεργασια με μια μεγαλη ΠΑΕ και ειδικα με τον ΠΑΟΚ ειναι ενα μεγαλο κινητρο για ολους μας.αυτη την στιγμη. Ο ΠΑΟΚ κατα κοινη ομολογια ειναι η ομαδα η οποια εχει τον πιο καλο προγραμμα προωθησης νεων παικτων στην Ελλαδα και αυτο φαινεται. Εμεις θα κοιταξουμε μεσω της παροχης τεχνογνωσιας στους προπονητες μας της αναβαθμισης επικοινωνιας με τους γονεις των προγραμματων και τουρνουα που θα λαβουμε μερος αλλα και της δυνατοτητας εποικοινωνιας με ανθρωπους πετυχημενους σε εργο που ειναι και δικο μας στοχος να γινουμε καλυτεροι».

  • Μετά από χρόνια θα εργαστείς σε ένα νησί που υπάρχει «ανταγωνισμός» αφού υπάρχουν και άλλες ακαδημίες, όπως και ανδρικές ομάδες. Πως θα διαχειριστείς αυτό το γεγονός;

«Κατα την δικη μου αποψη ο ανταγωνισμος αν ειναι υγιης ειναι οτι καλυτερο να πας πιο ψηλα. Εγω θελω να εχω καλες σχεσεις με ολους τους συναδέλφους και τα σωματεια του νησιου για τον λογο οτι εχουμε κοινο στοχο ολοι. Υπαρχουν τρια σωματεια ιστορικα και οργανωμενα και επισης πολυ καλοι προπονητες, νομιζω οτι αυτο που υπαρχει αυτη την στιγμη στην Σαντορινη δυσκολα να το βρεις σε αλλα νησια».

Ο Μάκης Πούλος παρευρέθηκε στο 2ο επιμορφωτικό σεμινάριο Atromitos soccer schools

  • Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το νησί;

«Το νησι ειναι πανεμορφο μοναδικο. Απο αθλητικης πλευρας πολλα σωματεια πολλοι προπονητες και πολλα παιδια. Δηλαδη οτι πιο καλο να περνα ωραια οταν εισαι ανθρωπος του αθλητισμου. Ένα μονο πραγμα μου εχει κανει ασχημη εντυπωση. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Το γηπεδο στο Καμαρι ειναι σε αθλια κατασταση και ειναι προβλημα για ολα τα παιδια μικρα και μεγαλα. Ειναι τροχοπεδη και για το σωματειο γιατι δεν μπορει να οργανωσει την ανοδο του στην επομενη κατηγορια. Γι αυτο κατι πρεπει να γινει. όλοι αγαπουν το αθλητισμο και το ποδοσφαιρο και ελπιζω οτι θα γινει κατι καλο και για την ομαδα μου αλλα και για τις αλλες ομαδες του νησιου».

  • Μία ευχή για τη νέα χρονιά;

«Η ευχη μου ειναι να ειμαστε αγαπημενοι ολος ο κοσμος υγιης και να πετυχουμε τους στοχους μας».

  • Ευχαριστούμε

«Σας ευχαριστω και εγω παρα πολυ και σας ευχομαι να ειστε παντα στα γηπεδα και εσεις πετυχαίνοντας τους δικους σας δυσκολους αλλα σημαντικους στοχους».

 

 Με Μάκη Πούλο για 4η χρονιά οι ακαδημίες του ΑΟ Μυκόνου

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares