Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 22:30

Super League: Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι και επέστρεψε στην κορυφή!

Με ήρωα τον Στίβεν Τσούμπερ η ΑΕΚ πήρε διπλό κορυφής στο Περιστέρι με 1-0 επί του Ατρόμητου, στο εξ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής της Super League, και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, τέσσερις μέρες πριν υποδεχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό.

Ο Ελβετός λύτρωσε την Ένωση όπως είχε κάνει και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια, αναπληρώνοντας επάξια το κενό του Λιβάι Γκαρσία.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Κεσχρίντα, Χατζηισαϊα, Στρούγγη, Ντε Μποκ στην άμυνα, τους Εντερ, Αγκιμπού Καμαρά και Κουέν στον άξονα, με τους Ροτάριου, Ρομπάιγ να είναι στα άκρα και τον Κιάρτασον στην κορυφή.

Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα. Σιμάνσκι και Γιόνσον ξεκίνησαν στον άξονα, με τους Γκατσίνοβιτς, Ελιάσον στα άκρα και τον Αρούχο με τον Τσούμπερ στην επίθεση.

«Κιτρινόμαυρος» μονόλογος

Το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι ήταν ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ η οποία είχε 71%-29% κατοχή της μπάλας και 11-0 τελικές. Από το πρώτο λεπτό η Ένωση μπήκε δυνατά και πριν συμπληρωθεί το 2ο, απείλησε με τον Αραούχο του οποίου το γύρισμα δεν βρήκε συμπαίκτη. Η ΑΕΚ πατούσε όποτε ήθελε περιοχή, οι γηπεδούχοι περίμεναν στο δικό τους μισό και στο 21’ ο Σιντιμπέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Το γκολ ήρθε τελικά για την Ένωση στο 32’. Ο Ελίασον εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Σιντιμπέ πήγε να κάνει σουτ, αλλά έβγαλε ασίστ για τον Τσούμπερ που με το δεύτερο φετινό του γκολ έκανε το 0-1. Και μετά το γκολ η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να φτάνει μία ανάσα από το 0-2 όταν στο 43’ ο Αραούχο έστρωσε με το κεφάλι στον Γκατσίνοβιτς που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ισορρόπησε ο Ατρόμητος, κράτησε η ΑΕΚ

Μετά το ισοπεδωτικό πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν αδύνατο να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Από την άλλη, ο Ατρόμητος έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει και να απειλήσει κι έτσι το ματς έγινε πιο ανοιχτό. Παρ’ όλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που έφτασαν και πάλι πιο κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Αραούχο στο 50′ έφυγε άουτ.

Η πρώτη τελική για τον Ατρόμητο ήρθε στο 66′ όταν από λάθος του Μουκουντί ο Αγκιμπού έδωσε στον Τζαβίδα που σούταρε και ο Γιόνσον έκοψε σωτήρια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Περιστερίου ήρθε όμως στο 80′ όταν σε αντεπίθεση, ο Φριζόνσον έστρωσε στον Κλωναρίδη που σούταρε άουτ από ιδανική θέση ενώ και στο 89′ ο Τζαβίδας με προβολή είχε μία καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ενδιάμεσα, στο 84′, ο Στρούγγης αποχώρησε με κλάματα μετά από μία σύγκρουση με τον Γιαννιώτη.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Χατζηισάιας, Στρούγγης (86′ Μαυρομάτης), Ντε Μπόκ, Γκονζάλες, Καμαρά, Κουέν (77′ Φριτζόνσον), Ρομπάιγ (66′ Τζοβάρας), Ροτάριου (66΄Τζαβίδας), Κιάρτανσον (66′ Κλωναρίδης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (76′ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (86′ Φαν Βέερτ), Γιόνσον (76′ Πινέδα), Τσούμπερ (76′ Μάνταλος), Αραούχο.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares