Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 16:34

Ο Χάμιλτον τις νίκες, ο Ρόσμεργκ το πρωτάθλημα

Έπεσε η καρό σημαία και του προτελευταίου αγώνα, με το Λιούις Χάμιλτον να κατακτά την τρίτη διαδοχική του νίκη, το Νίκο Ρόσμπεργκ να τερματίζει δεύτερος και την τρίτη θέση κατέκτησε ο συγκλονιστικός στη βροχή Μαξ Φερστάπεν. Πλέον όλα θα κριθούν στον 21ο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι.

   Λίγα πράγματα άλλαξαν στην κορυφή μετά τον αγώνα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, καθώς για τρίτο αγώνα στη σειρά ο Χάμιλτον κέρδισε κι ο Ρόσμπεργκ ήρθε δεύτερος. Αυτά τα αποτελέσματα μείωσαν τη μεταξύ τους διαφορά από τους 33 στους 12 βαθμούς διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για το Βρετανό, θέτοντας όμως ξεκάθαρο φαβορί το Γερμανό της Mercedes. Οι εκτιμήσεις λένε, ότι δύσκολα δε θα στεφθεί πρωταθλητής ο Νίκο Ρόσμπεργκ, 34 χρόνια μετά τον πατέρα του, ωστόσο ο Λιούις Χάμιλτον μόνο εύκολα δε θα παραδώσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, που διατηρεί εδώ και δύο χρονιές. Όλα πλέον θα κριθούν στο γκραν πρι στη Yas Marina μεταξύ της μαγευτικής ερήμου και του Περσικού κόλπου.

   Σε ένα από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες των τελευταίων ετών, που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, με τη βροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να αλλάζει τα δεδομένα και να προκαλεί ατυχήματα και χάος σε κάποιες περιπτώσεις, δύο γεγονότα έκλεψαν την παράσταση. Η εξαιρετική εμφάνιση του Μαξ Φερστάπεν, και το αντίο του Φελίπε Μάσα.

   Ξεκινώντας με τον Ολλανδό, ο οδηγός της Red Bull κυριολεκτικά χόρευε στη βροχή. Ήταν πασιφανές πόσο άνετα ένιωθε στο μονοθέσιό του και πόσο τον βόλεψαν αυτές οι ακραίες συνθήκες για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο 18χρονος Μαξ έδωσε μία παράσταση την Κυριακή επιδεικνύοντας τις ικανότητές του και παράλληλα έδωσε απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν σχετικά με το οδηγικό του ταλέντο. Μετά από αυτή την ομολογουμένως ζηλευτή εμφάνισή του, όπου από την 14η θέση λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας βρέθηκε τρίτος στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, κάποιοι έσπευσαν να το συγκρίνουν με τους Σουμάχερ και Σένα. Η σύγκριση πρόωρη, υπερβολική κι άδικη από κάθε άποψη.

   Ο νεαρός "ιπτάμενος" Ολλανδός δε χρειάζεται να μοιάσει σε κανένα, θα γίνει ένας από τους κορυφαίους όταν θα ξεχωρίσει για τα δικά του χαρακτηριστικά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα ξανά μπει στη διαδικασία σύγκρισης με τους μεγαλύτερους οδηγούς του αθλήματος, ακριβώς επειδή τα κατορθώματά του μιλούν από πολύ νωρίς. Υπομονή όμως και τα καλύτερα από αυτόν θα τα δούμε στο μέλλον. Αυτή όμως η σύγκριση αδικεί και τις δύο πλευρές. Για το Μαξ είναι άδικο να του φορτώνουν τέτοιο βάρος, αλλά και οι Σένα και Σουμάχερ πιστεύω ότι δύσκολα  μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με οποιοδήποτε άλλο οδηγό.

   Τέλος, ίσως η πιο συγκινητική στιγμή του αγώνα ήταν η εγκατάλειψη του Φελίπε Μάσα, που του έδωσε την ευκαιρία από τη μία να ευχαριστήσει όσους ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα του στη Formula 1, αλλά και να δεχθεί το πιο θερμό χειροκρότημα και την αγάπη των συμπατριωτών του, που για τελευταία φορά τον απήλαυσαν πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου. Οι στιγμές ήταν αρκετά φορτισμένες κι ο Βραζιλιάνος, πρωταθλητής για λίγα δευτερόλεπτα το 2008, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά του, πριν χαθεί στις αγκαλιές της οικογένειάς του, αλλά και των συνεργατών του στη Williams και στη Ferrari, την πρώην ομάδα του.

   Ο Φελίπε Μάσα στον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι θα ολοκληρώσει μια καριέρα γεμάτη με πολλές νίκες, διακρίσεις, αλλά και δύσκολες στιγμές, που όμως πάντα τη συνόδευε το ήθος και η αξιοπρέπεια εκ μέρους του, κάτι που εκτιμήθηκε από τον κόσμο γι' αυτό και είναι τόσο αγαπητός.

   Το πρωτάθλημα για φέτος μας έχει αφήσει την τελευταία του πράξη, που θα διεξαχθεί σε αυτό το μαγικό τοπίο λίγο πριν τη δύση του ηλίου, όπου και θα μάθουμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2016. Τα πάντα μπορούν να συμβούν, καθώς εκεί που σταματάει η λογική, ξεκινάει η Formula 1.

Follow me on Twitter:  @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares