Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 16:16

Μονομαχία στην έρημο με φόντο το πρωτάθλημα

Μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα δράσης του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, που θα κορυφωθεί με τον αγώνα στη Marina Bay του Άμπου Ντάμπι, που θα κρίνει και το φετινό πρωταθλητή. Οι δύο μονομάχοι που θα παραταχθούν στο απογευματινό σκηνικό με φόντο την έρημο, είναι ο Λιουις Χάμιλτον κι ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

   Η μεταξύ τους διαφορά είναι στους δώδεκα βαθμούς υπέρ του Γερμανού, κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Ρόσμπεργκ έχει και το επάνω χέρι στη μεταξύ τους κόντρα καθώς μπορεί να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής ακόμα κι εάν δε βαθμολογηθεί με την προϋπόθεση ότι ο Χάμιλτον θα τερματίσει στην πέμπτη θέση ή πιο κάτω. Ωστόσο του αρκεί μία τρίτη θέση για να μην τον απασχολεί καθόλου το τί θα κάνει ο συναθλητής του στη Mercedes.

   Στον αντίποδα, ο Βρετανός περσινός πρωταθλητής, χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη και ο Ρόσμπεργκ να τερματίσει από την τέταρτη θέση και κάτω. Υπάρχουν κι άλλα πιθανά σενάρια που θα οδηγήσουν τον τίτλο στα χέρια του Χάμιλτον, αλλά απαιτείται ένας μεγάλος συνδυασμός αποτελεσμάτων. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο έχει αποδείξει πολλάκις την αξία του και την ικανότητά του να επικρατεί, όταν οι συνθήκες ήταν εναντίον του.

   Ο αγώνας στο Άμπου Ντάμπι δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση, κι έχει κρίνει αρκετές φορές τον τίτλο του πρωταθλητή με τελευταία φορά να είναι στο 2014 όταν ο Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας του Ρόσμσπεργκ στο γκραν πρι της Marina Bay. Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί το τέλειο σκηνικό για να αναδειχθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2016, καθώς φιλοξενεί ένα αγώνα με υψηλές απαιτήσεις και για τους οδηγούς αλλά και για τους μηχανικούς. Οι ίδιοι οι οδηγοί έχουν να αντιμετωπίσουν την υψηλή ζέστη και υγρασία με αποτέλεσμα να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική τους απόδοση. Τα ελαστικά και η διαχείρισή τους αποτελούν ένα σημείο κλειδί, ικανό να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου.

   Ξεκάθαρα σημαντικό ρόλο θα παίξει κι ο ανταγωνισμός από τις άλλες ομάδες και κυρίως από τις Red Bull και Ferrari, που δεν είναι πρόθυμοι να διαδραματίσουν ρόλο κομπάρσου και θεατή στη μάχη του πρωταθλητή. Αδιαμφισβήτητα οι δύο μονομάχοι διαθέτουν το καλύτερο αυτοκίνητο στο grid συνθήκη που τους κατατάσσει ως τα πρώτα φαβορί, ωστόσο πάντα η τύχη είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να κρίνει πολλά.

   Η αγωνία φτάνει στο τέλος της, καθώς σε λιγότερο από 6 ημέρες θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2016. Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή στις 15:00 όπου θα σβήσουν τα πέντε κόκκινα φώτα και θα απολαύσουμε τη δράση για τελευταία φορά φέτος.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares