Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 19:09

Ο Χάμιλτον είναι εδώ

Νικητής του αμερικανικού γκραν πρι είναι ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος με αυτή του τη νίκη έφτασε τις 50 νίκες καριέρας, ωστόσο εξακολουθεί να είναι με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά το πρωτάθλημα των οδηγών, καθώς ο Ρόσμπεργκ με τη δεύτερη του θέση στο Τέξας παραμένει επικεφαλής της κούρσας για τον τίτλο. Τρίτος τερμάτισε ο φοβερός και τρομερός το τελευταίο διάστημα, Ντάνιελ Ρικιάρντο.

   Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει, πως για να έχει ελπίδες για τον τέταρτο τίτλο στην καριέρα του, ο Λιούις Χάμιλτον θα πρέπει να κάνει αυτό που περνάει από το χέρι του, δηλαδή να νικήσει στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες. Τον πρώτο από τους τέσσερις αγώνες στο Όστιν τον κέρδισε και μένουν αυτοί του Μεξικού, της Βραζιλίας, και ο τελευταίος της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι, όπου με νίκες θα έχει τη συνείδησή του καθαρή ότι έκανε ό,τι μπορούσε. Στο χθεσινό αγώνα ο Βρετανός υπερπρωταθλητής δεν αγχώθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και κατάφερε να επικρατήσει σχετικά άνετα οδηγώντας την κούρσα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο.

   Ο Ρόσπεργκ από την πλευρά του, έκανε το καθήκον του και τερματίζοντας δεύτερος ελέγχει το πρωτάθλημα των οδηγών. Πλέον ο Γερμανός έχει βάλει το νερό στο αυλάκι και μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής με δύο δεύτερες θέσεις και μία τρίτη, στους εναπομείναντες αγώνες, με δεδομένο ότι ο ομόσταυλός του θα κατακτήσει αυτές τις νίκες. Σε κάθε περίπτωση που ο Χάμιλτον δε θα παίρνει τους 25 βαθμούς της νίκης ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα αγγίζει όλο και περισσότερο το τρόπαιο του πρωταθλητή για το 2016.

   Τρίτος ήρθε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τη δυναμική  της Red Bull κι επέστρεψε στο βάθρο μετά την έκτο θέση στο γκραν πρι της Ιαπωνίας. Η Red Bull είναι σε συνεχή άνοδο, κι εάν ο Φερστάοεν δεν αντιμετώπιζε το πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει, για ένα ακόμα αγώνα οι κόκκινοι ταύροι θα είχαν μεγάλη συγκομιδή βαθμών. Τέταρτος τερμάτισε ο Φέτελ εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των Φερστάπεν και Ραικόνεν, σώζοντας τα προσχήματα για τη Ferrari, η οποία σε ένα ακόμα αγώνα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ενόψει της επόμενης χρονιάς αναμένονται πολλές ανακατατάξεις στην ομάδα από το Μαρανέλο σε όλα τα επίπεδα, καθώς βλέπουν άλλη μία χρονιά να περνάει ανεκμετάλλευτη και πολύ μακριά από τους στόχους που είχαν τεθεί τον περασμένο χειμώνα.

   Σειρά τώρα παίρνει το γκραν πρι του Μεξικού στην πίστα Χερμάνος Ροντρίγκεζ, με τη μάχη να φουντώνει όσο πλησιάζουμε στο πέσιμο της αυλαίας, στο τελευταίο πρωτάθλημα με τους υπάρχοντες κανονισμούς μιας κι από του χρόνου έρχονται αλλαγές με σκοπό τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares