Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 18:50

Νίκη ο Χάμιλτον και η δράση κορυφώνεται

Σε έναν από τους πιο θεαματικούς αγώνες της χρονιάς ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε μειώνοντας κι άλλο τη διαφορά από το Ρόσμπεργκ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα δεύτερος. Τρίτος μετά από ποινές σε Μαξ Φερστάπεν και Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.

   Και η αγωνία συνεχίζεται, με το Χάμιλτον να πετυχαίνει τη δεύτερη διαδοχική του νίκη μειώνοντας τη διαφορά από το συναθλητή του στη Mercedes στο πρωτάθλημα των οδηγών στους 19 βαθμούς, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον στους εναπομείναντες δύο αγώνες. Ο Βρετανός περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από την pole position και οδήγησε την κούρσα μέχρι το τέλος. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αν κι έδωσε μάχη με το Μαξ Φερσταπεν σε μεγάλο μέρος του αγώνα κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση κι έτσι να έχει τον πρώτο λόγο στο πρωτάθλημα. Ο Χάμιλτον δείχνει την ποιότητά του σαν οδηγός και μέχρι στιγμής κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να παρατάει τη μάχη, ωστόσο ακόμα περιμένει ένα δώρο από το Ρόσμπεργκ για να κατακτήσει τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του. Σε περίπτωση που ο Ρόσμπεργκ κερδίσει στον επόμενο αγώνα στη Βραζιλία, τότε αυτομάτως θα στεφθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής ανεξαρτήτως της θέσης του Χάμιλτον, αφού ο Βρετανός σε αυτό το σενάριο δε θα έχει μαθηματικές ελπίδες.

   Ένας από τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές του μεξικανικού γκραν πρι ήταν ο Μαξ Φερσταπεν, ο οποίος είδε τρίτος την καρό σημαία του τερματισμού, ακολούθως τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων για προσπέραση εκτός πίστας στο Φέτελ, όμως τελικά ήρε τους 12 βαθμούς της τέταρτης θέσης μετά από τιμωρία 10 δευτερολέπτων του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο νεαρός Ολλανδός έχει ένα αστείρευτο οδηγικό ταλέντο, το οποίο όμως δε συνοδεύεται από τον αντίστοιχο σεβασμό που απαιτεί το άθλημα προς τους υπόλοιπους οδηγούς. Έχει φερθεί αρκετές φορές παρορμητικά και εις βάρος των συναθλητών του ο 18χρονος οδηγός, ωστόσο θα πρέπει ο ίδιος να καταλάβει, ή να του μάθει ο στενός του κύκλος πως κορυφαίο οδηγό δε σε κάνει μόνο το ταλέντο σου, αλλά και το ήθος σου. Για άλλον ένα αγώνα ήταν εξαιρετικός ο Ρικιάρντο, ο οποίος επιβραβεύτηκε στο τέλος με την τρίτη θέση.

   Η Ferrari έκανε έναν από τους καλύτερους της αγώνες φέτος με τους δύο οδηγούς της να έχουν πολύ καλό ρυθμό και το σημαντικότερο όλων είναι ότι αυτή τη φορά επέλεξε τη σωστή στρατηγική για το Φέτελ, η οποία και απέδωσε ασχέτως εάν τιμωρήθηκε κι έχασε την τέταρτη θέση. Σε αυτό τον τομέα υπήρξε αισθητή βελτίωση για την ιταλική ομάδα, ωστόσο το χρονικό σημείο αυτής αποδεικνύει ότι όλη η φετινή χρονιά δεν εκτιμήθηκε σωστά και στο Μαρανέλο άργησαν πάρα πολύ να ρισκάρουν, κάτι που έκαναν χθες για πρώτη φορά. Ο Κίμι Ραικόνεν κατέκτησε την έκτη θέση, από 'που κι εκκίνησε.

   Η αγωνιστική σαιζόν φτάνει στο τέλος της με το επόμενο γκραν πρι να διεξάγεται στη Βραζιλία στις 13 του Οκτωβρίου και η μάχη για το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά. Ρόσμπεργκ ή Χάμιλτον; Την απάντηση μπορεί να την έχουμε σε 13 ημέρες από σήμερα.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Χάμιλτον είναι εδώ Η προτελευταία παράσταση »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares