Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 16:21

Η τελευταία ευκαιρία του Χάμιλτον

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν το γκραν πρι των Η.Π.Α. στο Όστιν του Τέξας και τέσσερις αγώνες πριν πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος κι ο Ρόσμπεργκ προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών 33 βαθμούς έναντι του Λιούις Χάμιλτον.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η μάχη του τίτλου έχει φουντώσει και  κάθε λεπτομέρεια μετράει πλέον, με τα περιθώρια να στενεύουν για το Βρετανό.

   Πέρυσι τέτοια εποχή ο Λιούις Χάμιλτον κέρδιζε τον αγώνα στο Τέξας και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Ρόσμπεργκ εξασφάλιζε μαθηματικά το πρωτάθλημα με τρεις αγώνες να απομένουν. Το θέμα με φέτος είναι ότι την κατάσταση δεν την έχει στα χέρια του ο Χάμιλτον, δηλαδή και το 4/4 να κάνει εάν ο συναθλητής του τερματίσει τέσσερις φορές δεύτερος θα κατακτήσει αυτός το παρθενικό του πρωτάθλημα. Αναμφισβήτητα, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του Γερμανού, ωστόσο στη Formula 1 τίποτα δεν είναι δεδομένο και ειδικά όταν διεκδικητής παραμένει ακόμα ένας τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Χάμιλτον σίγουρα θα πρέπει να είναι και τυχερός από εδώ και πέρα καθώς θα χρειαστεί κι ένα με δύο στραβοπατήματα του ομόσταυλού του, προκειμένου να πανηγυρίσει αυτός στο τέλος.

   Ο πρώην οδηγός της McLaren οφείλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, δηλαδή να κερδίσει τέσσερις φορές κι από εκεί και πέρα εάν η θεά τύχη τον επιλέξει για πρωταθλητή εκείνος θα είναι εκεί για να πανηγυρίσει για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Σαφέστατα και στην ερώτηση εάν μπορεί να τα καταφέρει, η απάντηση είναι καταφατική, απλώς πλέον το ζήτημα είναι εάν προλαβαίνει να κάνει την ανατροπή. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να πετύχει σερί νικών και να ανατρέψει τα δεδομένα.

   Και οι δύο οδηγοί αξίζουν τον τίτλο και το καλύτερο για το κοινό θα ήταν να κριθεί στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα, αλλά για να μην προτρέχουμε, μετά τον αγώνα στο Όστιν θα έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα. Ραντεβού λοιπόν μετά το αμερικανικό γκραν πρι, όταν και θα έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα.

Follow me on Twitter: @alextataris

Αλέξανδρος Τάταρης

Η τελευταία ευκαιρία του Χάμιλτον

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares