Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 21:00

Αταμάν: «Υπόσχομαι να φέρουμε το 7ο αστέρι στον Παναθηναϊκό»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια του Παναθηναϊκού στο φετινό Final-4 του Βερολίνου και τη μεγάλη αυριανή πρόκληση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, στον πρώτο ημιτελικό.

Ο τεχνικός ηγέτης του Παναθηναϊκού AKTOR έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final 4 στο Βερολίνο και εξέφρασε την πεποίθησή του πως το 7ο αστέρι θα είναι στο ΟΑΚΑ.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμας να βρεθούμε εδώ.Η ιστορία της ομάδας, μιας από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης απαιτούσε να είμαστε εδώ. όλοι οι φίλαθλοι να ευχαριστηθούν τους αγώνες. Όλοι περιμένουν το 7ο αστέρι. Υπόσχομαι πως θα έχουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ», ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια, μίλησε για:

Το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μια ομάδα από την χώρα του: «Δεν είναι εθνικό κομμάτι. Είναι από τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ως προπονητής της εθνικής Τουρκίας εκπροσωπώ τη χώρα μου, αλλά τώρα είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού. Δεν έχει να κάνει με τη Φενέρ. Έχουμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα την οποία σέβομαι όπως και τους φίλους της. Έχω βρεθεί 5 ή 6 φορές εδώ θα προσπαθήσω να κατακτήσω και πάλι την κούπα, αλλά θα το κάνω με μεγάλο σεβασμό στους συναδέλφους μας που είναι εδώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο».

Το τι πρέπει να κάνει για να φτάσει μέχρι τον τίτλο: «Αν έχεις καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες και έχεις καλούς συνεργάτες δεν έχει δυσκολία όσο νέους παίκτες και να έχεις. Δε φοβόμαστε να βάλουμε μεγάλους στόχους. Τώρα θέλουμε να κατακτήσουμε την κούπα».

Το συμβάν με τους Τούρκους οπαδούς της Φενέρ: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια για σας έγιναν χθες. Σήμερα δε θα ήθελα να μιλήσω για ένα μικρό λάθος που έγινε χθες. Ένα λάθος που δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των φίλων της Φενέρ. Τους φίλους της Φενέρμπαχτσε τους σέβομαι όλους».

Το αν πιστεύει πως... έσπασε η κατάρα από την τελευταία φορά το 2012 με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Πιστεύω μόνο στους παίκτες μου, στους οπαδούς και στον σύλλογο. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί και τα καταφέραμε. Είναι μια νέα εποχή και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε εδώ».

Σλούκας: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR είναι από τους πιο... παλιούς και πιο έμπειρους στο πάνελ και όπως τόνισε τα 12 χρόνια απουσίας του «τριφυλλιού» είναι πολλά για το μέγεθος της ομάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για την ομάδα μου. Ο Παναθηναϊκός ανήκει εδώ. Η απουσία 12 ετών είναι πολύ μεγάλη για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και... πεινασμένοι», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε για:

Τις παρουσίες του και τις κατακτήσεις του: «Οι τόσες παρουσίες μου δείχνουν το πόσο τυχερός είμαι. Να έχω παίξει στις μεγαλύτερες ομάδες. Οι ομάδες προχωρούν. Δεν στέκονται σε πρόσωπα. Είναι σαν να είναι η πρώτη μου φορά. Έχω το ίδιο άγχος και την ίδια προσμονή. Όλα μπορούν να γίνουν. Απλά μπαίνεις και παλεύεις».

Τις δυσκολίες: «Ελπίζω ότι θα έχουμε τύχη που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Επίσης και οι προσωπικότητες της ομάδας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στις προσπάθειές μας».

Την αισιοδοξία του Εργκίν Αταμάν: «Είναι αισιόδοξος με αυτοπεποίθηση. Και αυτό πηγάζει από την πίστη στις δυνάμεις του. Τις πρώτες μέρες που μιλήσαμε είπαμε ότι το πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Εννοείται ότι μπορεί να το μεταφέρει. Από τη στιγμή που το πιστεύει ο ηγέτης το μεταφέρει και σε εμάς. Και ο Παναθηναϊκός πλέον είναι στην κορυφή».

Την παρουσία του στο Final-4 του Βερολίνου το 2016: «Πριν από λίγο είπα στον Σάρας ότι ήμουν και το 2009 εδώ αλλά ήμουν εκτός δωδεκάδας. Έβλεπα τον Σάρας που ήταν το είδωλό μου και τον Παναθηναϊκό που τότε ήταν η καλύτερη ομάδα της ιστορίας. Το 2016 φανταστικό αυτό που έγινε. Χάναμε 20 πόντους και θυμάστε τι έγινε».

Το γεγονός ότι βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στο Final-4: «Είναι απίστευτο για το ελληνικό μπάσκετ. Είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο. το καλοκαίρι πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση και είμαι πολύ χαρούμενος. Ακολουθώ συνέχεια τη λέξη κίνητρο. Όταν πάψω να έχω κίνητρο θα σταματήσω. Ο Παναθηναϊκός αξίζει και με το παραπάνω να είναι εδώ. Και τώρα πρέπει να το ευχαριστηθούμε».

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares