Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 13:02

Σχεδόν στα ημιτελικά και τώρα… τελικός | Benfica 1-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πέρασε εμφατικά από τη Λισαβώνα, επικρατώντας με 3-1 της Benfica και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή 10/4 (18:30) με τη Manchester City στο Etihad για την 32η αγωνιστική της Premier League.

Το κόκκινο τρένο δεν έκανε στάση ούτε στη Λισαβώνα.

Η Liverpool πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Benfica στο Da Luz και έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League ενόψει της ρεβάνς στο Anfield (13/4).

Οι Reds ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πήραν το προβάδισμα με τους Konate–Mane, ο Nunez μείωσε για τους Πορτογάλους, αλλά ο Diaz κλείδωσε μια σπουδαία νίκη για τη Liverpool, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από τις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της χρονιάς απέναντι στη Manchester City στο Etihad (10/4, 18:30).

Κυριαρχία από το ξεκίνημα και δύο γκολ πριν την ανάπαυλα

Ο Klopp άφησε τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο, επέλεξε Salah-Diaz-Mane στην επίθεση και η Liverpool δημιούργησε έναν επιθετικό μονόλογο στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Reds ξεκίνησαν πολύ δυνατά και απείλησαν για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό, με τον Βλαχοδήμο να σταματάει σωτήρια του σουτ του Keita. Η πίεση της Liverpool δεν άργησε να αποδόσει καρπούς. Στο 17ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Robertson, ο Konate με κεφαλιά μέσα από την περιοχή σκόραρε για το 0-1.

Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τη Liverpool και έγινε ο 20ός διαφορετικός σκόρερ των Reds σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία τους στο 23ο λεπτό, με το σουτ του Everton να περνάει άουτ, ωστόσο η Liverpool βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Βλαχοδήμος μπορεί να σταμάτησε τον Diaz στο 24ο λεπτό, αλλά ο Κολομβιανός κατάφερε να βγάλει μια ασίστ πάρε-βάλε δέκα λεπτά αργότερα.

Ο Alexander-Arnold με φοβερή μπαλιά 41 μέτρων, βρίσκοντας τον Diaz, αυτός έβγαλε σε κενό τέρμα τον Mane και ο Σενεγαλέζος σκόραρε από κοντά το 0-2 στο 34ο λεπτό. Ο Mane έφτασε τα 22 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη Liverpool, ξεπερνώντας έτσι τον Steven Gerrard.

Η Liverpool θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά ο Βλαχοδήμος νίκησε τον Salah σε τετ-α-τετ στο 45ο λεπτό.

Ο Nunez έβαλε στο παιχνίδι τη Benfica, αλλά η Liverpool κλείδωσε τη νίκη

Το δεύτερο 45λεπτο στο Da Luz ήταν μια άλλη υπόθεση, τουλάχιστον στο ξεκίνημά του. Κι αυτό διότι η Benfica πατούσε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μειώσει νωρίς. Ο Silva έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Konate έδειχνε να ελέγχει τη φάση αλλά κλώτησε… αέρα, με την μπάλα να καταλήγει στον Nunez, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Allisson από κοντά για το 1-2 στο 49ο λεπτό.

Το γκολ του Nunez… ξύπνησε το Da Luz, οι Πορτογάλοι αναθάρρησαν και μέχρι το 60ό λεπτό δυσκόλεψαν αρκετά τη Liverpool, με τον Alisson να κρατάει όρθια την ομάδα του με δύσκολη απόκρουση σε δυνατό σουτ του Everton.

Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Klopp πέρασε στο ματς Firmino (αντί Mane), Jota (αντί Salah) και Henderson (αντί Thiago), με τους Reds να ανακτούν τον έλεγχο του και να απειλούν με τον Diaz στο 81ο λεπτό και τελικά να σκοράρουν ξανά έξι λεπτά αργότερα. Ο Keita έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε εκπληκτική κάθετη στον κενό χώρο βρίσκοντας τον Diaz, ο οποίος πέρασε τον Βλαχοδήμο και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Κολομβιανού στο Champions League με τη φανέλα των Reds.

Οι συνθέσεις

Benfica: Vlachodimos; Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo; Weigl, Taarabt (Meite 70′); Rafa, Ramos (Mario 86′), Everton (Yaremchuk 82′); Nunez

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 90′), Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Keita (Milner 90′), Thiago (Henderson 61′); Salah (Jota 61′), Diaz, Mane (Firmino 61′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares