Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 12:10

3/3 και μια ανάσα από τους «16» | Atletico Madrid 2-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 3-2 της Atletico Madrid στο Wanda Metropolitano σε ένα ματς για γερά νεύρα, έκανε το 3/3 και εδραιώθηκε στην κορυφή του 2ου ομίλου του Champions League.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή 23/10 (18:30) με τη Manchester United για την 9η αγωνιστική της Premier League.

Άλλη μια ματσάρα στο φετινό Champions League με πρωταγωνίστρια (και νικήτρια) τη Liverpool.

Οι Reds πήραν σπουδαία και δύσκολη νίκη με 3-2 επί της Atletico Madrid στο «Wanda Metropolitano» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Mo Salah που πέτυχε δύο γκολ.

Η Liverpool πήρε γρήγορα το προβάδισμα με γκολ των Salah και Keita, ο Griezmann ισοφάρισε με δύο γκολ πριν το ημίχρονο, στη συνέχεια αποβλήθηκε και ο Salah με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Reds ήταν ο Alisson, ο οποίος με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε τη νίκη.

Έτσι, οι Reds έκαναν το 3/3 στον όμιλο και έχοντας το απόλυτο (9 β.) βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκρισή τους στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Porto νίκησε 1-0 τη Milan στο Dragao.

Η Βαθμολογία του Group B:

  1. Liverpool 9 β. (11-5)
  2. Atletico Madrid 4 β. (4-4)
  3. Porto 14β. (2-5)
  4. Milan 0 β. (3-6)


Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Τετάρτη 3/11
Liverpool – Atletico Madrid (22:00)
Milan – Porto (19:45)

Γρήγορο προβάδισμα και… αυτοκτονία σε ένα ημίχρονο

Η Liverpool μπήκε με… σπασμένα φρένα στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Salah έκανε εκπληκτική ατομική ενέργεια έξω από την περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1, ύστερα από κόντρα στον Milner, ωστόσο το γκολ πιστώθηκε στον Αιγύπτιο.

Οι Reds εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ που απέκτησαν από νωρίς και 5 λεπτά αργότερα, ο Keita με ένα φοβερό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Oblak, κάνοντας το 0-2.

Η Atletico όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά ανέβασε ρυθμούς και πριν τη λήξη του ημιχρόνου κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους ροχιμπλάνκος ήταν ο Griezmann, ο οποίος μείωσε σε 1-2 στο 20ό λεπτό με προβολή και στο 34ο λεπτό ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα νίκησε ξανά τον Alisson, κάνοντας το 2-2. Μάλιστα, η Atletico έφτασε κοντά και στην ανατροπή στις καθυστερήσεις, αλλά ο Alisson σταμάτησε την προσπάθεια του Lemar.

Ο… King Mo λύτρωσε ξανά τη Liverpool

Κι ενώ ο Griezmann έγινε ο ήρωας της Atletico στο πρώτο ημίχρονο, στην αρχή του δεύτερου μέρους έγινε… μοιραίος. Κι αυτό διότι ο Γάλλος επιθετικός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 52ο λεπτό, καθώς σήκωσε ψηλά το πόδι του σε μια διεκδίκηση με τον Firmino, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να χτυπήσει στο κεφάλι.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στην αναμέτρηση, η Liverpool απέκτησε τον έλεγχο, δημιούργησε φάσεις και τελικά κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Στο 78ο λεπτό, ο Hermoso γκρέμισε τον Jota στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Salah το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-3.

12ο γκολ στη φετινή σεζόν και 31ο συνολικά σε 48 εμφανίσεις με τη Liverpool στο Champions League. Μιλάμε πλέον για τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών της Liverpool στη διοργάνωση (ξεπέρασε τον Gerrard που είχε 30)!

Στο 81ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε αρχικά πέναλτι στην Atletico σε μαρκάρισμα του Jota στον Suarez στην περιοχή, αλλά μετά από έλεγχο του VAR, πήρε πίσω την απόφασή του.

Οι συνθέσεις:

Atletico: Oblak; Trippier, Felipe, Kondogbia (Gimenez 46′), Hermoso (Llorente 80′), Carrasco; Koke, Lemar (Suarez 80′), De Paul (80); Felix (Correa 80′), Griezmann

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 84′), Matip, Van Dijk, Robertson; Henderson, Milner (Oxlade-Chamberlain 63′), Keita (Fabinho 46′); Salah (Williams 90+2′), Mane (Jota 63′), Firmino

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares