Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 12:59

Τι ματσάρα ήταν αυτή! | Liverpool 3-2 Milan: Match Review

Η Liverpool έκανε ανατροπή στην ανατροπή κόντρα στη Milan, παίρνοντας σπουδαία νίκη με 3-2 στο Anfield σε ένα πραγματικά απολαυστικό παιχνίδι για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο (18/9, 17:00) με την Crystal Palace στο Anfield για την 5η αγωνιστική της Premier League.

Champions League nights at Anfield, αυτή η μαγεία, αυτή η απόλαυση.

13 τρόπαια Champions League παρατάχθηκαν στο Anfield το βράδυ της Τετάρτης. Η Liverpool (6 CL) υποδέχηκε τη Milan (7 CL) στην πρεμιέρα του Group B και μετά από ένα συναρπαστικό ματς που τα είχε όλα, πήρε θριαμβευτική νίκη (και μάλιστα με ανατροπή… στην ανατροπή) με 3-2, ξεκινώντας με το δεξί το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Η ομάδα του Klopp πήρε από νωρίς το προβάδισμα χάρη σε αυτογκόλ του Tomori (1-0), αλλά η Milan (η οποία επέστρεψε στη διοργάνωση μετά από 7 χρόνια), έκανε μια απίθανη ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά με τους Rebic–Diaz (1-2) και έφερε τα πάνω-κάτω στο ματς. Ωστόσο, οι Reds έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Salah (2-2) και ο Henderson με σουτ… τηλεφώνημα έκανε το 3-2, χαρίζοντας τη νίκη στους Reds.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Atletico Madrid και Porto έμειναν στο 0-0.

Η Βαθμολογία του Group B:

  1. Liverpool 3
  2. Atletico Madrid 1
  3. Porto 1
  4. Milan 0

Η 2η αγωνιστική:

Τρίτη 28/09
Porto – Liverpool (22:00)
Milan – Atletico Madrid (22:00)

Υπέροχο ξεκίνημα, απίστευτη ανατροπή μέσα σε 2 λεπτά!

Ο Klopp επέλεξε τον Origi για βασικό αντί του Mane και τον Gomez στη θέση του Van Dijk. Η Liverpool ξεκίνησε ιδανικά το ματς, απειλώντας δύο φορές με Origi-Jota και στο 9ο λεπτό πήρε το προβάδισμα. Ο Alexander-Arnold πήρε την μπάλα από τον Salah, πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να βρίσκει στα πόδια του Tomori και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα του Klopp ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο γήπεδο μετά το γκολ, συνεχίζοντας την ασφυκτική της πίεση στα καρέ της Milan και στο 13ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Bennacer σε σουτ του Robertson. Ο Salah ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Maignan απέκρουσε, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του.

Οι Reds έκλεισαν τους Rossoneri στην περιοχή τους και έχασαν ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 30′, με τον Maignan να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Salah. Αυτή ήταν η 14η τελική της Liverpool!

Ωστόσο, η ομάδα του Pioli ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 30ό λεπτό και παρά την πλήρη κυριαρχία της Liverpool, κατάφερε να κάνει μια απίθανη ανατροπή πριν την ανάπαυλα.

Ο Leao βρήκε τον Rebic στην περιοχή κι αυτός με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Alisson για το 1-1 στο 42ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, κι ενώ η Liverpool δεν είχε προλάβει να αντιδράσει, η Milan φέρνει… τούμπα το ματς. Οι Rossoneri κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Robertson πρόλαβε να διώξει πάνω στη γραμμή, αλλά ο DIaz που ακολουθούσε πέτυχε το 1-2 στο 44ο λεπτό! Η Milan με δύο φάσεις πέτυχε δύο γκολ. Απίθανη εξέλιξη στο ματς.

Salah και Henderson υπέγραψαν τον θρίαμβο

Η ομάδα του Klopp έπρεπε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο. Και αυτό έκανε, και μάλιστα πολύ γρήγορα, καταφέρνοντας να φέρει το ματς στα ίσα. O Origi βρήκε εξαιρετικά τον Salah στην περιοχή και ο Αιγύπτιος με ωραίο πλασέ πρόλαβε τον Maignan, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά του γωνία για το 2-2 στο 48′.

Ο Salah έφτασε τα 14 γκολ στο Champions League στο Anfield, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Steven Gerrard.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει, χάνοντας ευκαιρίες με τους Alexander-Arnold (51′), Origi (52′) και Mane (66′) και κατάφερε τελικά να κάνει την ανατροπή… στην ανατροπή!

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Henderson, ο οποίος με φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Maignan για το 3-2. Και όπως ήταν λογικό πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Henderson στο Champions League μετά το 2014 που είχε σκοράρει κόντρα στη Λουντογκόρετς!

Η Liverpool δεν άφησε το προβάδισμά της να χαθεί ξανά. Κράτησε το 3-2 μέχρι το τελικό σφύριγμα και πήρε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη και παράλληλα το πρώτο τρίποντο στη φετινή διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson; Fabinho, Henderson (Milner 84′), Keita (Thiago 71′); Salah (Oxlade-Chamberlain 84′), Origi (Mane 63′), Jota (Jones 71′)

AC Milan: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Kessie, Bennacer (Tonali 71′); Saelemaekers (Giroud 62′), Diaz, Leao (Florenzi 62′); Rebic (Maldini 83′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares