Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 08:51

Νάξος: Ο απολογισμός και το ευχαριστώ για τους αγώνες βετεράνων

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν αγώνες στίβου στη μνήμη δύο μεγάλων αθλητών και δύο πολύ καλών φίλων. Του Ναξιώτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

Το κλίμα των αγώνων ήταν αρκετά συγκινησιακό λόγω του ότι παρευρίσκονταν οι συγγενείς και οι αγαπημένοι των εκλιπόντων .

Η διοργάνωση αγώνων αυτή την εποχή είναι αρκετά δύσκολη, παρόλα αυτά φέραμε εις πέρας τους αγώνες τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής της ΓΓΑ-ΣΕΓΑΣ λόγω covid-19. Στους αγώνες υπήρχε ηλεκτρονική χρονομέτρηση (photo-finish) και επίσημοι κριτές στίβου.

Το επίπεδο των αγώνων ήταν αρκετά υψηλό αφού έγινε νέο πανελλήνιο ρεκόρ της Σάββα Λίκα στην Γ50 με 36.45 στο ακόντιο , το 5.58 στο μήκος Α50 του Νίκου Αρβανίτη, το 4.96 της Φανής Λύκου στο μήκος Γ40, του Νίκου Μιχαλόπουλου στο ακόντιο Μ50 41.20μ, του Παναγιώτη Δούση Μ85 στα 5000μ 29.35.99. Αλλά και οι επιδόσεις των Ναξιωτών αθλητών δεν πέρασαν απαρατήρητες. Στον ακοντισμό ο Μανώλης Φρατζέσκος στην Α40 με 45.00μ, ο Μανιός ο Μιχάλης στα 800μ Α40 με 2.12.71,, ο Γιάννης ο Ξενάκης στον δίσκο Α65.με 34,76μ και πολλοί άλλοι που κατάφεραν και ήρθαν για να τιμήσουν την μνήμη των εμπνευστών του αθλητικού ιδεώδες.

Την παράσταση έκλεψε στο τέλος η τιμητική συμμετοχή της Γυμνάστριας Μαρίας Μπεμπέτσου Τζαννίνη όπου διήνυσε 400μ με την κόρη της Αγγελική. Στην εκδήλωση μετά τους αγώνες της δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ για την πολύχρονη προσφορά της στον αθλητισμό της Νάξου. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της, που της φαινόταν απίστευτο που βρισκόταν στον χώρο του σταδίου, μιας και ήταν όνειρο δεκαετιών η κατασκευή του.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε από την ΟΕΒΑΣ αλλά και από τον ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ ο Μανώλης Σαντοριναίος, συνταξιούχος πλέον, πρώην υπάλληλος Σταδίου. Ο Μανώλης δημιούργησε τον ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ το 2008. Μέχρι τότε όμως συμμετείχε με τον σύνδεσμο Βετεράνων της Αθήνας σε Πανελλήνια Βαλκανικά και Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα με ουκ ολίγα μετάλλια και διακρίσεις. Την ανιδιοτελή δράση του στον Ναξιακό αθλητισμό την γνωρίζουμε όλοι. Για πολλά πολλά χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς το σημερινό ολυμπιακών προδιαγραφών στάδιο, έδινε την ψυχή του για την οργάνωση και την προβολή του στίβου στη Νάξο, ωθώντας τα παιδιά από μικρά στον αθλητισμό.

Επίσης τιμήθηκε από την ΟΕΒΑΣ και τον ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ ο Γιάννης Ξενάκης, σημερινός αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, παλιός αθλητής της ΑΕΚ και του ΠΓΣ, πρωταθλητής στο μοντέρνο πένταθλο , με διακρίσεις μετάλλια και συμμετοχές σε πανελλήνια , πανευρωπαικά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Γνωστός για την δράση του πλέον στον Ναξιακό αθλητισμό, ακούραστος και πάντα παρών όποτε του ζητηθεί, ως κριτής, προπονητής, αθλητής.

Η ΟΕΒΑΣ τίμησε τον κριτή Μπαρδή Δημήτρη για την πολύχρονη δράση του και συμμετοχή του σε πανελλήνιους πανευρωπαικούς παγκόσμιους και ολυμπιακούς αγώνες. Επίσης έδωσε έπαθλο στο ΔΣ του ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ για την διοργάνωση των αγώνων.

Τέλος ο ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ έδωσε τιμητικές πλακέτες στους συγγενείς των δύο μεγάλων αθλητών, εκφωνώντας λίγα λόγια για την αθλητική τους δραστηριότητα, ο Στάθης Τσακωνιάτης και ο Νίκος Λαγογιάννης .

Οι αγώνες αυτοί δεν θα γινόταν χωρίς την προσπάθεια όλων. Χορηγοί, Υποστηρικτές, Κριτές, Εθελοντές.

Ευχαριστούμε όσους μας πίστεψαν όσους μας βοήθησαν έστω και την τελευταία στιγμή , γιατί όπως αποδείχθηκε και η παραμικρή βοήθεια ήταν πολύτιμη. Ευχαριστούμε ακόμα και αυτούς που δεν βοήθησαν, γιατί όλα στη ζωή είναι μαθήματα.

Ελπίζουμε οι αγώνες αυτοί να γίνουν θεσμός, με αρωγούς όλους στη προσπάθειά μας. Η φιλοξενία των Ναξίων είναι ευρέως γνωστή, το αποδείξαμε για άλλη μια φορά. Ως σύλλογος ζητάμε την συμμετοχή όλων, με σύνθημά μας το ‘’ευ αγωνίζεσθε’’.

Ευχαριστούμε τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί , χωρίς διακριτικά γιατί όταν η συλλογικότητα επικρατεί, φέρνει αποτελέσματα:

ΠΕΤΡΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΩΛΑ ΟΛΓΑ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΑΒΒΑ ΛΙΚΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΟΜΠΑΣ

ΡΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΛΑΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΛΤΕΡΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΛΗΝΔΡΑΣ

ΝΑΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΟΥΣΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΛΕΓΑΚΗ ΤΑΣΟΣ ΒΑΒΟΥΛΑΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΝΘΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΗΤΩ ΓΟΥΡΖΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΑΝΝΙΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΑΝΝΙΝΗ

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ ΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΗΜΕΛΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΝΤΙΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΚΩΝΙΑΤΗΣ ΣΑΛΤΕΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 

 

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares