Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 16:02

Ο δρόμος για την έκθεση του Χριστόφορου Ασιμή

 ✍️ για το sportcyclades ο Γιώργος Νομικός

Προβληματίστηκα. Κόπιασα αρκετά για να βρω μία ουσιώδη παραίνεση να επισκεφθεί κάποιος την έκθεση του Χριστόφορου Ασιμή «Η Σαντορίνη που δε γνώρισα» στη γκαλερί ΑΚ.

Και αυτό, γιατί δεν απευθύνομαι στους λίγους συνήθεις ύποπτους του SAF, της έκθεσης στου Βενετσάνου, της κινηματογραφικής λέσχης, της θεατρικής ομάδας, του φεστιβάλ Γκύζη. Αυτούς τους λίγους «γραφικούς» που πιστέψαμε ότι κάτι μπορούσαμε να αλλάξουμε σε αυτή την άμοιρη Θηραϊκή γη. Αυτοί θα είναι, όπως πάντα, πιστοί στο ραντεβού με τη νέα εξερεύνηση της αισθητικής τους.  

Απευθύνομαι στους υπόλοιπους. Τους μέτοικους, τους μετανάστες, τους Αλβανούς οικοδόμους, τους επιχειρηματίες, τους roomιτζήδες, τους τσιμεντανθρώπους, τους κάγκουρες του Graffiti και του OPUS, τους οδηγούς των VAN, τα λαμόγια, τους σερβιτόρους, τις καθαρίστριες, τη γενιά Ζ, τη γενιά Χ, τους φουκαράδες, τους νεόπλουτους. Απευθύνομαι στο «καμένο» από τη σεζόν ανθρώπινο ψηφιδωτό της Σαντορίνης που δεν ξέρει ή δεν θέλει να ταράξει λίγο την καθημερινότητά του και να βιώσει μια νέα εμπειρία εκεί δίπλα του. Γιατί να πάνε λοιπόν σε αυτή την έκθεση; Γιατί;

Μου ήρθε αυθόρμητα στο νου η φράση ενός καθηγητή μου. Δεν υπάρχει καλύτερη παραίνεση από αυτό. Είχε πει … «Κράτα κάτι, έστω και κάτι ασήμαντο όταν βγεις από μια έκθεση. Μην τα σβήσεις όλα». Δεν θα προτείνω λοιπόν ούτε την τεχνουργία του Χ. Ασιμή, ούτε το φως του, ούτε την ιστορία του, ούτε το βιογραφικό του, τίποτα από όλα αυτά τα σημαντικά. Θα προτείνω αυτή την παραίνεση του καθηγητή μου … απλά πήγαινε και κράτα κάτι, αυτό που δεν θα σου υποβληθεί από κανέναν. Ο καθένας με τις δυνάμεις του, ο καθένας με το ένστικτό του.

Την εποχή του πολιτισμικού αναλφαβητισμού, δεν υπάρχει πιο ειλικρινές κίνητρο σε κάθε αφορμή υπέρβασης. Ο ελιτισμός, το αίσθημα κατωτερότητας, το αίσθημα ενοχικών θα ήταν καταστροφικό. Ξεκινάμε λοιπόν το αλφαβητάρι από την αρχή και σωστά. Σεβόμενοι την δυναμική κάθε ύπαρξης και την ικανότητά του να γίνει και ο ίδιος στο μέλλον πομπός αισθητικής πρότασης. Το club της ομορφιάς δεν έχει πόρτα. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Θα μιλήσω αναλυτικά για το έργο του αγαπημένου θείου Χριστόφορου σε προσεχές άρθρο. Αυτό που προέχει τις επόμενες ημέρες είναι να ξεμυτίσετε στην ευθεία των Φηρών, στην ΑΚ. Από εκεί που περνάτε κάθε μέρα χωρίς να ξέρετε τι και πως. Δε χρειάζεται GPS, η διάθεση «αποτοξίνωσης» θα σας οδηγήσει με επιτυχία.

Παραμονή Αγίου Φανουρίου σήμερα. Πηγαίνετε να φανερωθεί ένα διαφορετικό φως στη ζωή σας.

i santorini pou de gnorisa 564x800

Γιώργος Νομικός Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Μαγνητική
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το βόλλεϋ είναι γυναίκα Για τον Χρήστο Γιανναρά »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares