Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 15:38

Επιτυχία στον ημιμαραθώνιο της Σύρου [pics]

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου και οι Δρομείς Σύρου, συνδιοργάνωσαν Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου και παράλληλους αγώνες, 5.000 μέτρων ανδρών/γυναικών, 5.000 μέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1.000μέτρων για παιδιά, την Κυριακή της Πεντηκοστής, στις 8 Ιουνίου 2014, στην Σύρο.

Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε ότι οι αγώνες στέφθηκαν από επιτυχία. Ο ενθουσιασμός, η ζεστασιά του κόσμου και τα χαμόγελα των συμμετεχόντων μας κάνουν να το πιστεύουμε και παράλληλα να νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων που είχαμε θέσει. Χαρακτηριστικό των αγώνων ήταν ότι συμμετείχαν δρομείς από τα γειτονικά νησιά, την Θεσσαλονίκη, την Κύπρο, τον Πειραιά, την Αθήνα, …. δείχνοντας την δυναμική που έχουν οι λαϊκοί αγώνες δρόμου.

Συνολικά συμμετείχαν 350 αθλητές και αθλήτριες. Μια ξεχωριστή διάσταση έδωσαν στην διοργάνωση οι 150 μαθητές - μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, οι οποίοι έτρεξαν τον αγώνα ενός χιλιομέτρου. Συγκινητικές στιγμές πραγματικά διαδραματίστηκαν στο κέντρο της πόλης από την υπερπροσπάθεια των μικρών κυρίως αθλητών και αθλητριών (αλλά και των συνοδών τους!). 

Οι διοργανωτές απένειμαν σε όλους τους μικρούς αθλητές αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής. Αξίζει να αναφερθούν οι ομαδικές συμμετοχές του ΙΔ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ", της Ακαδημίας ΝΕΟΣ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ, της Ακαδημίας VISSAS CLUB 5X5, του Αθλητικού συλλόγου TAEKWON DO Ερμούπολης και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Στον ημιμαραθώνιο δρόμο πρώτος τερμάτισε ο συριανός αθλητής Γιώργος Μενής, σε χρόνο 1.19.13, ο οποίος είναι πραγματικά εκπληκτικός χρόνος αν λάβει κανείς υπόψη του την δυσκολία της διαδρομής και των επικρατουσών καιρικών συνθηκών. Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Ελένη Φιρίππη από την Αθήνα, σε χρόνο 2.00.59.

Στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων τερμάτισε πρώτος ο επίσης συριανός αθλητής Μιχαήλ Καραμπάτσος, με τον εξαιρετικό χρόνο των 18 λεπτών 15’’ ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ειρήνη Παναγιωτοπούλου του συλλόγου ΕΥΚΛΗΣ, σε χρόνο 26 λεπτά και 21’’

Μετά το πέρας των αγώνων το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας πραγματικά έναν εορταστικό τόνο στο αθλητικό γεγονός, τονίζοντας παράλληλα την συνύπαρξη παράδοσης και αθλητισμού. Οι εντυπώσεις των φιλοξενούμενων αθλητών ήταν εξαιρετικές. Επίσης, εξαιρετικά σχόλια έγιναν για το μετααγωνιστικό γεύμα που παραχωρήθηκε στους συμμετέχοντες με ποικιλία εδεσμάτων, καλομαγειρεμένα φαγητά και πιάτα με αρκετούς υδατάνθρακες για την πλήρη αποκατάσταση.

Η επιτυχής διοργάνωση αγώνων είναι αποτέλεσμα σύμπλευσης φορέων και κοινής προσπάθειας. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε την πολύτιμη βοήθεια που είχαν οι διοργανωτές από : την Αστυνομική Δ/νση Κυκλάδων, το Λιμεναρχείο Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Σύρου, τους Ποδηλάτες Σύρου, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, τον πολιτιστικό Σύλλογο Βάρης, τον κο Χατζαντώνη Νίκο, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, τους εθελοντές, που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι αγώνες.

Από τους χορηγούς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε : την εταιρεία αθλητικών ειδών ASICS, το εργομετρικό κέντρο LIFE ERGO, την εταιρεία FARMASEPT – φαρμακείο Ε. Ιατροπούλου & Θ. Μακριδάκη , την BLUESTARFERRIESΓαβιώτης Κων/νος, την VODAFONEκατάστημα Σύρου, την κάβα Μακρυωνίτης, την ΟΙΝΟΑΓΟΡΑ Ρούσσου Αντωνία, τον Ισίδωρο Βουτσίνο αντιπρόσωπο αναψυκτικών λουξ και ΦΑΓΕ Κυκλάδων, τα είδη εστίασης ΕΣΤΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΓΟΡΑ, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΡΟΥ, τα supermarketsΒΙΔΑΛΗΣ, ΝΕΩΡΙΟ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, το ζαχαροπλαστείο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ, τα παγάκια ΣΥΡΙΓΓΑΣ, το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων ΠΡΕΚΑΣ, τα αρτοποιήματα ΝΤΑΝΟΣ, τον αγροτουριστικό συνεταιρισμό ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ, τον βιοκαλλιεργητή ΦΡΕΡΗ ΙΣΙΔΩΡΟ, τον παραγωγό και έμπορο λαϊκής αγοράς ΠΑΛΑΜΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ, το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ, το κατάστημα ΖΑΧΑΡΗ & ΑΛΑΤΙΘ. ΛΕΙΒΑΔΑΡΑΣ, το κατάστημα επίπλων Χώρος, και την εταιρεία ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ Α.Ε.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για τις όποιες παραλείψεις και τα όποια λάθη έγιναν. Ελπίζουμε μέσα από την πείρα που αποκτήσαμε, να καταφέρουμε στο μέλλον να παρουσιάσουμε μία αρτιότερη διοργάνωση.

Φιλοδοξία μας είναι ο αγώνας αυτός να επαναλαμβάνεται, στην γενέτειρα του Δημητρίου Βικέλα, κατ’ έτος, την ίδια ημέρα, την Κυριακή της Πεντηκοστής και να καθιερωθεί πλέον ως o «Ημιμαραθώνιος Δρόμος Σύρου- Δημήτριος Βικέλας-Κυριακή της Πεντηκοστής».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους αθλητές και τις αθλήτριες εκτός Σύρου που μας τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν ζωντάνια και ενέργεια το απόγευμα της Κυριακής ολόκληρη την Σύρο. Σας περιμένουμε στους επόμενους αγώνες μας.

Από την οργανωτική επιτροπή

HMIMARATHONIOS SYROS 2014 1HMIMARATHONIOS SYROS 2014 2

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares