Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 23:08

Στον τελικό της Κ16 η ΑΕ Μυκόνου σε ματς θρίλερ απέναντι στον Αίαντα Σύρου

Τι κι αν έπαιζε για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο; Η Μύκονος έβγαλε ψυχή στο γήπεδο, ισοφάρισε σε 2-2 στο τέλος της αναμέτρησης και στα πέναλτι επικράτησε με 3-5 απέναντι στον Αίαντα και πλέον ετοιμάζεται για τον αυριανό τελικό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Σύρου. Το συγκρότημα του Γιώργου Φωτεινιά ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του φάση μόλις στο 5ο λεπτό με ωραίο πλασέ του Καπέλλα.

Οι Συριανοί μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να φτάσουν σε δεύτερο γκολ με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους, τους Καπέλλα και Γκοξάι. Από το 25’ κι έπειτα η ομάδα της ΑΕ Μυκόνου ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα ισοφάρισε στο 33 με πολύ όμορφο δεξί σουτ του Μπούσι από τη γωνία της περιοχής στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στην αναμέτρηση, ενώ πριν το τέλος του ημιχρόνου παραλίγο να φτάσει στην ολική ανατροπή με τον ίδιο παίκτη. Όμως, αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας Ντουμάζιος του είπε «όχι».

Η φάση που άλλαξε τα δεδομένα συνέβη στο 4ο λεπτό του δευτέρου μέρους, όταν ο Καπέλλας κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του τερματοφύλακα Κίτσου της ΑΕ Μυκόνου. Ο Χαϊντίνι ευστόχησε στην εκτέλεση από τα 11 μέτρα απέναντι στον Χαλίλι ο οποίος μετατράπηκε σε τερματοφύλακα από δεξί μπακ. Με το 2-1 υπέρ τους και το αριθμητικό πλεονέκτημα οι παίκτες του Αίαντα φαινόταν να έχουν σαφές προβάδισμα.

Όμως, το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που μπορεί να προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις και ανατροπές όπως και έγινε στο Δημοτικό Γήπεδο των Φηρών. Ο Χαλίλι όπου χρειάστηκε δήλωσε «παρών» ενώ στη συνέχεια η ομάδα της Μυκόνου κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Ο άνεμος στο δεύτερο μισό ευνοούσε την ομάδα της ΑΕΜ με την πρώτη «προειδοποιητική βολή» να έρχεται με σουτ του Μπούσι πίσω από το κέντρο το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Ντουμάζιος σε κόρνερ.

Στο 74’ όμως το φάουλ που κερδήθηκε 3-4 μέτρα μπροστά από τη γραμμή του κέντρου εκτέλεση ο Χαλίλι, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο σώμα του Χαϊντίνι για να καταλήξει στα δίχτυα για το 2-2. Από εκείνο το σημείο και μετά οι τυπικά φιλοξενούμενοι αν και με παίκτη λιγότερο έμοιαζαν πιο επικίνδυνοι χάνοντας ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έπειτα από κόρνερ που εκτέλεση ο Κοτσέλης με δύο συμπαίκτες του να μην προλαβαίνουν την μπάλα αμαρκάριστοι στο δεύτερο δοκάρι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Χαλίλι μετατράπηκε στον απόλυτο ήρωα για την ΑΕ Μυκόνου, αφού σκόραρε στο πρώτο πέναλτι και στη συνέχεια απέκρουσε την εκτέλεση του Μάριου Αρακά χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Αίας Σύρου – ΑΕ Μυκόνου 2-2 (ημίχ. 1-1) / 3-5 πεν. (5’ Καπέλλας, 52 Χαϊντίνι (πεν. / 33’ Μπούσι, 74’ Χαϊντίνι (αυτ.))

Διατητής: Γιάννης Ζαράνης | Βοηθοί: Νίκος Νάκκας – Κώστας Μαλολλάρι

Αίας Σύρου (Φωτεινιάς): Ντουμάζιος, Τσιτσιούμης, Δρόσος, Αρακάς, Χαϊντίνι, Στεφάνου, Μωραΐτης, Πετσοπούλης (70’ Βλάχος), Καλλίγερος, Γκοξάι, Καπέλλας.

Αναπληρωματικοί: Μαύρος, Κοντός

ΑΕ Μυκόνου (Καρατζάς): Κίτσος, Χαλίλι, Ντρέου, Νίπολλι, Βετσάι (69’ Ντούπης), Χανιώτης, Μπούσι, Καράι, Κοτσέλης, Γιαννόπουλος (46’ Σκούρτι, Ζωγράφος.

Αναπληρωματικοί: Γκιελάι, Ροδόπουλος, Κούκας, Πολυκανδριώτης, Χασκάι, Ματάι, Κυσαθανάς.

Διαδικασία των πέναλτι:

Χαλίλι 0-1

Στεφάνου 1-1

Νίπολλι 1-2

Αρακάς – χαμένο, απόκρουση Χαλίλι

Κοτσέλης 1-3

Γκοξάι 2-3

Ντρέου 2-4

Χαϊντίνι 3-4

Μπούσι 3-5

Ο αγώνας και η διαδικασία των πέναλτι όπως μεταδόθηκαν 

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares