Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 09:07

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανατριχιαστικές στιγμές στην τελετή λήξης με την ελληνική σημαία και τη Νίκη της Σαμοθράκης [vids]

Έντονο ελληνικό χρώμα είχε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 με τους Γάλλους να τιμούν τη χώρα μας με ένα ιδιαίτερους τρόπους ως τον τόπο γέννησης της διοργάνωσης.

Η Γαλλία και η Ελλάδα συνδέονται μέσω του Πιερ ντε Κουμπερτέν, που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και η τελετή λήξης του 2024 είχε τη χώρα μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ελληνική σημαία μπήκε στο Stade de France υπό τον ήχο του Εθνικού Ύμνου, ο οποίος εκτελέστηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, και έδωσαν το φως σε έναν δυστοπικό κόσμο χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη συνέχεια την εμφάνισή της έκανε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, το οποίο και βρίσκεται στο Λούβρο. Η Θεά Νίκη έλαβε σε κεντρική θέση στο Stade de France.

«Η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. », ανάφεραν οι διοργανωτές.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares