Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 11:51

Matip ο λυτρωτής | Liverpool 2-1 Ajax: Match Review

Η Liverpool μέτρησε 24 τελικές απέναντι στον Ajax, αγχώθηκε αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 στο Anfield χάρη σε γκολ του Matip στο 89ο λεπτό, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 1/10 (17:00) με την Brighton για την 9η αγωνιστική της Premier League (έχει αναβληθεί το ματς της 7ης αγωνιστικής με τη Wolves και το ντέρμπι με την Chelsea για την 8η αγωνιστική – μετά την 8η αγωνιστική ακολουθεί διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων).

Λύτρωση στο 89ο λεπτό. Από τον Matip.

Η Liverpool έκανε 24 τελικές στο ματς με τον Ajax για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League στο Anfield, ήταν ανώτερη από τους Ολλανδούς και κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση (2-1) χάρη σε γκολ του Matip ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών παιχνιδιού.

Ο Salah έδωσε το προβάδισμα στους Reds, ο Kudus ισοφάρισε για τον Ajax και ο Matip στο 89ο λεπτό χάρισε τη νίκη στη Liverpool.

Βασικός σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, μοιράζοντας μάλιστα και την ασίστ στο γκολ του Matip.

Η 2η αγωνιστική

Liverpool – Ajax 2-1
Rangers – Napoli (14/9)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (4/10)

Liverpool – Rangers
Ajax – Napoli

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Ajax 3
Napoli 3 (με ματς λιγότερο)
Liverpool 3
Rangers 0 (με ματς λιγότερο)

Πειστική εμφάνιση από το ξεκίνημα

Οι Reds παρουσιάστηκαν σαφώς πιο σοβαροί σε σχέση με το ματς με τη Napoli στην πρεμιέρα (αυτή τη φορά με Thiago και Jota στο βασικό σχήμα), ξεκινώντας δυναμικά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 17ο λεπτό με τον Salah, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά μέσα από την περιοχή για το 1-0. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού στη σεζόν και το πρώτο στο φετινό Champions League.

Ωστόσο, οι Ολλανδοί αντέδρασαν άμεσα και έφεραν το ματς στα ίσα δέκα λεπτά αργότερα. Ο Berghuis βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Liverpool από τα αριστερά, βρήκε τον Kundus κι αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 στο 27ο λεπτό.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει για να πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Alexander-Arnold στο 31ο λεπτό από μακριά, πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Pasveer έδιωξε την κεφαλιά του van Dijk ενώ κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 42ο λεπτό, αποκρούοντας δις το σουτ του Alexander-Arnold από τα δεξιά στην περιοχή.

Γκολ λύτρωσης από τον Matip στο φινάλε!

Οι Reds πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, κυριάρχησαν πλήρως του Ajax, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν έβρισκαν κενούς χώρους ώστε να απειλήσουν με αξιώσεις.

Οι Ολλανδοί έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 75ο λεπτό όταν ο Blind έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Alisson.

Η Liverpool έχασε άλλη μια ευκαιρία στο 83ο λεπτό με τον Nunez, για να έρθει η λύτρωση στο 89ο λεπτό. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Matip, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά σκόραρε και έγραψε το τελικό 2-1, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho, Elliott (Firmino 66′), Thiago (Bajcetic 90+4′); Salah, Diaz (Milner 90+1′), Jota (Nunez 66′)

Ajax: Pasveer; Rensch (Sanchez 68′), Timber, Bassey, Blind; Alvarez, Berghuis, Taylor (Grillitsch 81′); Bergwijn, Tadic, Kudus

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares