Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 00:21

Ολική ανατροπή και προβάδισμα τελικού για τη Σίτι (1-2)

Η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε με σπουδαία νίκη (1-2) από το Παρίσι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ολική ανατροπή και επικράτησε με 2-1 στο Παρίσι της Παρί Σεν Ζερμέν για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. 18η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για τους «πολίτες».

Οι Παριζιάνοι προηγήθηκαν με τον Μαρκίνιος στο 15′ αλλά η ομάδα του Γκουαρντιόλα ανέβασε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και έκανε την ανατροπή μέσα σε 7 λεπτά. Οι Citizens ισοφάρισαν με τον Ντε Μπρόινε στο 64′ και πήραν τη νίκη χάρη σε τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ζίγεχ στο 71′. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε η Παρί το ματς, καθώς ο Γκέιγ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκουντογκάν.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου στο «Έτιχαντ».

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα, ωστόσο οι Παριζιάνοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο ματς και κατάφεραν να πάρουν νωρίς το προβάδισμα. Ο Νεϊμάρ απείλησε δις (3′, 13′), με τον Έντερσον να αντιδράει σωστά και να αποκρούει αλλά στο 15′, μετά από κόρνερ του Ντι Μαρία, ο Μαρκίνιος έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και έκανε το 1-0.

Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει, χάνοντας ευκαιρία στο 21′ με τον Σίλβα να κάνει την προβολή από κοντά αλλά ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ο Παρέδες απείλησε για τους Παριζιάνους, ενώ οι Άγγλοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 42′ όταν ο Φόντεν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Νάβας να αποκρούει.

Το σκηνικό άλλαξε εντελώς στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Σίτι να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή της και να γίνεται πιο απειλητική.

Η ομάδα του Πεπ απείλησε στο 61′ με το ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή του Ντε Μπρόινε να φεύγει πάνω από τα δοκάρια αλλά τρία λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα, ο Νάβας δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Οι «πολίτες» εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ τους και κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή στο 71′ με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νάβας, σημειώνοντας το 1-2.

Το ματς στράβωσε κι άλλο στη συνέχεια για τους γηπεδούχους, καθώς ο Γκέιγ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκουντογκάν, αφήνοντας την Παρί με δέκα παίκτες στο 77′.

Η Σίτι έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ αλλά οι προσπάθειες των Μαχρέζ (84′) και Ντε Μπρόινε (90+4′) δεν βρήκαν στόχο.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Κιμπεμπέ,Μαρκίνιος, Φλορέντσι, Μπάκερ, Γκέιγ, Παρέδες (83’ Αντέρ Παρέδες), Βεράτι, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (80’ Ντανίλο), Εμπαπέ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο (61’ Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Φόντεν, Σίλβα

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares