Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 20:26

Λάβα, όπως «Νότιγχαμ» 3-1 και την Θύελλα [pics]

Η Λάβα συνεχίζει ακάθεκτη με το 4 νίκες σε 5 παιχνίδια και θυμίζει κάτι από τη Νότιγχαμ του 1979. Η Λάβα συνεχίζει ακάθεκτη με το 4 νίκες σε 5 παιχνίδια και θυμίζει κάτι από τη Νότιγχαμ του 1979.

Εποχές «Νότιγχαμ Φόρεστ» του 1979 θυμίζει έντονα η Λάβα Εμπορείου, που χθες, στο γήπεδο των Φηρών, πέρασε νικηφόρα από ακόμα ένα ντέρμπι, επικρατώντας με 3-1 της Θύελλας Καμαρίου.

THIRA THIRAIKH METAFORES041Και τι κοινό μπορεί να έχουν οι Νότιγχαμ με την Λάβα; Ο παραλληλισμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι τη σεζόν 77-78 ο Εγγλέζικος σύλλογος κέρδισε την άνοδο από την Β' στην Α' Αγγλίας κα άμεσα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Αγγλίας και στη συνέχεια το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Βέβαια για να πετύχει κάτι τέτοιο ο σύλλογος από το Εμπορείο έχει πολύ δρόμο ακόμη, καθώς δεν έχει καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και ο ΑΟ Σύρου είναι αυτός που «Βασιλεύει» αήττητος στην 1η θέση.

Ανατροπή

Ας αφήσουμε όμως το παρελθόν και ας περάσουμε στο παρόν, όπου χθες σε ένα κατάμεστο γήπεδο, άπαντες χάρηκαν το ποδόσφαιρο, τόσο εντός, όσο και εκτός αγνωστικού χώρου, καθώς παρά την κρισιμότητα οι δύο ομάδες δίδαξαν πολιτισμό, αφιερώνοντας την αναμέτρηση στον μεγάλο απόντα Ρουσσέτο Διαμαντόπουλο!THIRA CAVA FOUSTERIS

*Στο τέλος του άρθρου υπάρχει το Live Score όπου υπάρχουν όλες οι φάσεις του παιχνιδιού.

Η Λάβα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όμως σύντομα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και το 25' μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό ο Αρβανίτης έστρωσε στον Αγγελακά και ο τελευταίος με «ασύλληπτο» σουτ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης. Σε αυτή τη φάση η Λάβα φωνάζει ότι η μπάλα κερδήθηκε με το χέρι του Αρβανίτη.

Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Θύελλα, στο 28' ο Στρατηγάκης επιχείρησε σουτ, που βρήκε σε χέρι αμυντικού και ο Ντεκίδης, από τα 11 μέτρα μετέτρεψε σε γκολ την ευκαιρία του Κρητικού άσου. Και σε αυτή την φάση υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους αυτή τη φορά, που φωνάζουν για τον καταλογισμό του πέναλτι θεωρώντας ότι οι δύο παίκτες είχαν πολύ κοντινή απόσταση.

THIRA ENIGMAΚαι φτάνουμε 41' , όπου ο Στρατηγάκης συνεχίζει να εκπλήσσει με τις εμφανίσεις του και με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ πετυχαίνει την ολική ανατροπή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Καλαμάτα και διαμορφώνοντας το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Λίγο πριν ο Κάτσι σχεδόν ανενόχλητος απέναντι στον Ρόππα έπιασε χλιαρή κεφαλιά που δεν ανησύχησε τον έμπειρο πορτιερο.

Αντίδραση και νόμος της μπάλας

Στην επανάληψη ο ρυθμός και η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Κώστας Μιχάλης λογικά είπε στους παίκτες του γρήγορο γκολ ή «χανόμαστε». Έτσι η Θύελλα μπήκε δυνατά, πίεσε και έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες με τους Δαβιλά και Ερρίκο να είναι πότε άστοχοι και πότε να πέφτουν πάνω στον «τοίχο» που λέγεται Αργύρης Ρόππας.THIRA 1500

Και κάπου εκεί λειτούργησε ο νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι, ‘’Αν δεν μετουσιώνεις τις ευκαιρίες σου σε γκολ, μοιραία θα το δεχτείς’’.

Στο 88’, μετά από μία μακρινή μπαλιά ο Παναγιωτίδης έφυγε στην αντεπίθεση απέφυγε όμορφα τον Καλαμάτα και σε κενή εστία έγραψε το τελικό 3-1.

Αποβολές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λάβα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 ποδοσφαιριστές, καθώς στις καθυστερήσεις ο κ. Κουζούμης έδειξε δεύτερη κίτρινη σε Κωνσταντίνου και Ντεκίδη αντίστοιχα, με την Λάβα να στερείται των υπηρεσιών τους στο επόμενο δύσκολο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο την Άνω Μερά.

THIRA STEFANAKISΈνταση και κόσμος

Κανένας δεν μίλησε για ένα αθώο ματς χωρίς ενδιαφέρον και ένταση. Αντιθέτως ήταν ένα παιχνίδι με υπέρμετρο πάθος που έβγαινε τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην εξέδρα. Βέβαια όλα αυτά πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια, με τους πιο ψύχραιμους να κρατάνε τα πράγματα σε ισορροπία. Βασικό ρόλο σε όλο αυτό έπαιξαν και τα μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων, με τον Μάριο Γαλανό να αφιερώνεται σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Πάντως οι Σαντορινιοί επιβεβαίωσαν ότι, εκτός από πρωταθλητές εντός αγωνιστικών χώρων, είναι επίσης πρωταθλητές όσο αφορά και την προσέλευση του κόσμου, καθώς χθες στο γήπεδο των Φηρών δεν έπεφτε καρφίτσα.

Από τη μία η παραδοσιακή σκληροπυρηνική εξέδρα της Θύελλας και από την άλλη η εξέδρα της Λάβας, που αγώνα με τον αγώνα μεγαλώνει και φέρνει πίσω στο γήπεδο ανθρώπους που είχαν πολλά χρόνια να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Όπως θα δείτε και στις φώτο του άλμπουμ μας (στο κάτω μέρος του άρθρου), όλα τα γκολ πανηγυρίστηκαν με φανταστικό τρόπο, ενώ εντύπωση μου έκανε ότι στον αγωνιστικό χώρο δεν έπεσε το παραμικρό αντικείμενο, παρά τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι των δύο ομάδων.

Στα αξιοσημείωτα και το σύνθημα των φίλων της Λάβας που μαρτυρά το όραμα τους: Λάβα ζούμε στη Γ’ να σε δούμε’’.THIRA HOK BAR

Διαμαρτυρίες

Και οι δύο ομάδες είχαν τα παράπονα τους από την διαιτησία και ειδικά με τα δύο πρώτα γκολ. Από εκεί και πέρα ειδικά από την πλευρά τους οι διοικούντες της θύελλας εξέφρασαν με έντονο τρόπο τις διαμαρτυρίες τους για αργοπορία και κόλλημα στο παιχνίδι από τον διαιτητή κ. Κουζούμε με μία τέτοια στιγμή να φέρνει την αποβολή από τον πάγκο του Γεν. Αρχηγού κ. Καλιακούδα, ο οποίος στο τέλος της αναμέτρησης διατύπωσε σε έντονο ύφος τα παράπονα της ομάδας του.

Διαιτητής ήταν ο κ. Κουζούμης με βοηθούς τον κ. Αρμακόλα και την κα. Ψαρρά.

Συνθέσεις

Λάβα ( Καντζέλης): Ρόππας, Βλαβιανός, Βρενάγκρ (65’ Παραλίκης λ.τ. 81’ Κουκούλης), Κολιούσης, Νικολάου , Γατσέλος, Παναγιωτίδης Κωνσταντίνου , Στρατηγάκης, Σελιστάι (81’ Αγκαράι), Ντεκίδης.

Θυελλα (Μιχάλης): Καλαμάτας, Λυγνός (46’ Μηνδρινός), Μπρίτσα, Μαντούσης, Σπανός, Φίλων, Ερρίκος, Δαβιλάς (81’ Βλαβιανός), Αγγελακάς, Αρβανίτης, Κάτσι.

THIRA CHARACTER

Το Live Score

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares