Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 12:01

Τερμάτισε με επιτυχία στη Νάξο το ''Islands Project'' της ΕΟΚ

H Νάξος ήταν το τελευταίο λιμάνι, για φέτος, του Islands Project. Από τις 30 Μαϊου ως τις 2 Ιουνίου το νησί πλημμύρισε μπάσκετ με την ενημέρωση των εν ενεργεία προπονητών, αλλά και την εκπαίδευση νέων, την ουσιαστική και δια ζώσης επικοινωνία με την τοπική μπασκετική κοινότητα του νησιού και το ίδιο το παιχνίδι με τη συμμετοχή μικρών παιδιών. Όλα αυτά με την διοργάνωση της ΕΟΚ και την σημαντική βοήθεια της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Τρίποντα στα Σχολεία (30-31.05)

Οι δράσεις άρχισαν όπως πάντα με το διήμερο “Τρίποντα στα ΅Σχολεία” που φιλοξενήθηκε στο ΔΑΚ Νάξου ‘’Δ. Περιστεράκης’’. Πήραν μέρος 205 μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου και το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου.

Jamboree MiniBasket (01.06)

Συνολικά 60 παιδιά (9-12 ετών) πήραν μέρος στο Jamboree MiniBasket από τις ομάδες Πανναξιακός ΑΟΚ, ΑΠΑΣ Τα Φανάρια, ΑΟ Πάρου, ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός. Νικητής του διαγωνισμού ελεύθερων βολών ήταν οι Κουφοπούλου Εριέττα-Κατερίνα – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια, Μελισσουργός Θανάσης – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια, Σιφναίος Διονύσης – ΑΟ Πάρου, Σομπόνης Δημήτρης – ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός

Νικητές στον διαγωνισμό τριπόντων ήταν οι : Ονάσογλου Βασίλης – ΑΟΚ Πανναξιακός, Τόρι Φρέντλι – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια, Τζιώτης Δημήτρης – ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός.

Τις απονομές έκανε ο Νίκος Σταυρόπουλος, επικεφαλής αναπτυξιακού προγράμματος ΕΟΚ.

Συνολικά το Islands Project στη Νάξο είχε μεγάλη επιτυχία παρόντων του Σταυρόπουλου και του Προέδρου ΕΣΚ Κυκλάδων, Ονάσογλου Γεωργίου, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης του μπάσκετ στις μικρές ηλικίες.

Συνολικά, το Jamboree Νάξου αποτέλεσε μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, γεμάτη ενθουσιασμό, αθλητικό πνεύμα και αναδείχθηκε ως γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του μπάσκετ στις Κυκλάδες.

Σεμινάριο Προπονητών U18 (01.06)

Το ΔΑΚ Νάξου ‘’Δ. Περιστεράκης’’ φιλοξένησε και το Σεμινάριο προπονητών U18 με την παρουσία 12 προπονητών. Ομιλητές ήταν οι Νίκος Σταυρόπουλος, Επικεφαλής Προγράμματος Ανάπτυξης Αγοριών, Δημήτρης Μπουσβάρος, Περιφερειακός Προπονητής ΕΟΚ (ΕΚΑΣΘ), Άγγελος Καραμίντζος, Περιφερειακός Προπονητής ΕΟΚ (ΕΣΚΑΣΕ).

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε τις εξής θεματικές:

1. Εισαγωγή από τον επικεφαλής προγράμματος ανάπτυξης της ΕΟΚ

2. Γενικές κατευθύνσεις 

3. Αθλητική διατροφή ανά ηλικία ασκουμένου

4. Mini Basket

5. Φυσική κατάσταση & ενδυνάμωση U12/U14

6. Τεχνικές κατευθύνσεις U14/U16/U18

7. Αποκατάσταση

Αγώνες Μεικτών Ομάδων (01.06.2024)

Την 1η μέρα του Ιουνίου στο ΔΑΚ Νάξου ‘’Δ. Περιστεράκης’’ πραγματοποιήθηκαν αγώνες μεικτών ομάδων U14 Κοριτσιών με ομάδες από τη Νάξο και την Πάρο και U13 Αγοριών με ομάδες από τα νησιά της Νάξου, Πάρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Festival FunBasket (02.06.2024)

Οι δράσεις στη Νάξο ολοκληρώθηκαν με το Festival FunBasket στις 2 Ιουνίου στο ΔΑΚ Νάξου ‘’Δ. Περιστεράκης’’. Πήραν μέρος οι Πανναξιακός ΑΟΚ και ΑΠΑΣ Τα Φανάρια και συμμετείχαν το 2ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Νάξου, το 1ο και το 6ο Νηπιαγωγείο Χώρας Νάξου και το Νηπιαγωγείο Γλινάδου. Έπαιξαν μπάσκετ 29 παιδιά από 4 ως 11 ετών.

Οι προπονητές υποστήριξαν στο στήσιμο του αθλητικού εξοπλισμού και έλαβαν όλες τις οδηγίες και αναλυτικά πριν από το event. Όλα πήγαν όπως είχαν σχεδιαστεί από την αρχή, τα παιδιά χωρίστηκαν ηλικιακά σε τμήματα, ώστε να κάνουν ασκήσεις και παιχνίδια που να ανταποκρίνονται στην ηλικία τους. Οι γονείς που παρακολούθησαν το πρόγραμμα στις εξέδρες μας βοήθησαν με τα μπαλόνια,  χάρηκαν που έπαιζαν και χαίρονται τα παιδάκια τους και οι προπονητές που πήραν μέρος απέκτησαν κι αυτοί πολύτιμες εμπειρίες, για να τις μεταφέρουν στους συλλόγους τους.

Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσαν οι Δημήτρης Λιανός, Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νικόλαος Πολυκρέτης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ευάγγελος Κατσαράς | Αντιδήμαρχος Οικονομικής Υπηρεσίας, Τουρισμού, Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιώργος Ονάσογλου, Πρόεδρος ΕΣΚ Κυκλάδων, Αναστάσιος Βάβουλας | Γυμναστής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, εκτελώντας χρέη προϊσταμένου στο Γραφείο Αθλητισμού.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εργάζεται ενεργά για την προώθηση δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η Ε.Ο.Κ σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές, μέσω του προγράμματος για το MiniBasket (U12) και του Τμήματος Ανάπτυξης (U14, U16, U18), έχει προγραμματίσει πλήθος δράσεων που περιλαμβάνουν επισκέψεις σε σχολεία (δημοτικά και γυμνάσια), επιμορφωτικά σεμινάρια για Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Jamboree MiniBasket (U12), σεμινάριο προπονητών U18, αγώνες επίλεκτων αθλητριών/των U14/U13 και FunBasket Festival (U8).

Φωτογραφίες

 

 

Δημοσιεύτηκε από sportcyclades στις Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares