Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 02:05

Στα Δωδεκάνησα θα ταξιδέψει η Aegean Regatta 2024

Mετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Αegean Regatta 2023 με εκκίνηση από το Μόλυβο της Λέσβου, σταθμούς στα Ψαρά και τις Οινούσσες και τερματισμό στη Χίο, η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε την πορεία του αγώνα για το 2024 που θα έχει επίκεντρο τα Δωδεκάνησα.

Με σημείο εκκίνησης την Κάλυμνο, η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» θα περάσει από τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη και θα τερματίσει στη Ρόδο, προσφέροντας νέες συγκινήσεις σε Ελληνες και ξένους ιστιοπλόους.

Τον απολογισμό του φετινού αγώνα κάνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Εριφύλη Βαρδάκη: «Η Aegean Regatta δεν είναι απλά ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας, είναι πλέον ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στην χώρα μας. Είναι ένας σπουδαίος αγώνας που συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδίας με τη βοήθεια των ομίλων των νησιών του Αιγαίου. Η Aegean Regatta εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δίνει την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να γνωρίσουν πολλά νησιά του Αιγαίου, πολλά από αυτά ακριτικά, διαφορετικά κάθε χρόνο, αλλά και να μάθουν, να χαρούν και να διασκεδάσουν με τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους τοπικούς φορείς.

Αντίστοιχα και η διοργάνωση προσφέρει μία οικονομική ανάσα στα νησιά αλλά και στην τουριστική προβολή τους αφού στον αγώνα μετέχουν και πολλά σκάφη από το εξωτερικό, εκτός αυτού υπάρχει και μεγάλη προβολή των προορισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ακολουθούμε τον αγώνα από την 1η χρονιά το 2001 και έτσι έχουμε

γίνει όλοι μία μεγάλη «οικογένεια» και κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία το ραντεβού μας σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.»

Η Πρόεδρος της ΕΑΘ αναφέρθηκε στους συντελεστές της επιτυχίας του αγώνα: «Η Aegean Regatta 2023 τελείωσε και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία τόσο στο αγωνιστικό της μέρος , όσο και στο οργανωτικό. Για να έχει όμως αυτή τη μεγάλη επιτυχία συνέβαλαν πάρα πολλοί. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η στήριξη της οποίας αποτελεί την κινητήρια δύναμη της όλης διοργάνωσης. Θα ήθελα, όμως, να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ.Μανώλη Κουτουλάκη και τους συνεργάτες του, που πίστεψαν από την αρχή σε αυτό το θεσμό και βοήθησαν σε όλους τους τομείς για την πραγματοποίηση του. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους δήμους Δυτικής Λέσβου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Χίου και Οινουσσών και όλους τους τοπικούς φορείς που μας υποδέχτηκαν τόσο θερμά και φρόντισαν για την καλύτερη παραμονή μας, με τις παράλληλες εκδηλώσεις που είχαν διοργανώσει για εμάς. Τους το ανταποδώσαμε προσέχοντας να μην αφήσουμε κανένα αποτύπωμα στη φύση, ακολουθώντας μία καθαρά οικολογική κατεύθυνση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή τα στελέχη του οποίου φρόντιζαν όλο το 24ωρο όχι μόνο για την ασφάλεια μας αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση αθλητών και Επιτροπών. Ευχαριστούμε τα μέλη της Ελληνικής ομάδας διάσωσης της Χίου που ήταν πάντα σε ετοιμότητα δίπλα μας. Φυσικά ευχαριστούμε τους υποστηρικτές –χορηγούς μας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, το super market Μασούτης, το κτήμα Agrovition, το Επιμελητήριο Χίου καθώς και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος που είχε θέσει υπό την αιγίδα του τον αγώνα. Ευχαριστούμε και τους συνδιοργανωτές ομίλους Α.Σ.Ι.Α.Θ.Ρόδου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ., Ν.Ο.Χίου, Ν.Ο.Σάμου, Ν.Ο.Καρδαμύλων που βοήθησαν με όλες τις δυνάμεις τους για πραγματοποιηθεί η διοργάνωση αυτή. Και φυσικά την ΠΕΚΕ Βροντάδου που ήταν ο συντονιστής όμιλος για φέτος.»

Η κα Βαρδάκη αναφέρθηκε και στην Οργανωτική Επιτροπή: «Ένα θερμό ευχαριστώ στα έμπειρα μέλη που ήταν στην Επιτροπή Αγώνων με πρόεδρο τον Διεθνή κριτή Γιάννη Κλείδωνα, την Διεθνή Επιτροπή Ενστάσεων και την Πρόεδρο της διεθνή κριτή Ντίνα Σφακιανάκη, την Τεχνική Επιτροπή με τον Αρχικαταμετρητή Γιάννη Καλατζή και τη Μαρία Σπυριδέλη και τον υπεύθυνο έκδοσης αποτελεσμάτων Παναγιώτη Παπαποστόλου, οι οποίοι ήταν η εγγύηση για την άψογη διεξαγωγή του αγώνα και τους συγχαίρω για όλες τις προσπάθειες τους. Φυσικά οι περισσότερες και μεγαλύτερες ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους συμμετέχοντες ιστιοπλόους, πολλοί από τους οποίους, ταξίδεψαν από πολύ μακριά προκειμένου να πάρουν μέρος στην Aegean Regatta. Δίνουμε ραντεβού το 2024 στην Κάλυμνο.»

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares