Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 19:32

AEGEAN600: Με ηπιότερες καιρικές συνθήκες συνεχίζεται ο αγώνας

Στη σκιά της απώλειας της 40χρονης Γαλλοουκρανής ιστιοπλόου Ganna Konontchouk πληρώματος του σκάφους HEAVEN που συνέβη την 2η αγωνιστική ημέρα υπό ακραίες καιρικές συνθήκες στο Καρπάθιο πέλαγος συνεχίζεται το 4ο AEGEAN 600 με διοργανωτή τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ, συνδιοργανωτή την Olympic Marine και με την συμμετοχή της ROLEX, ως επίσημο ρολόι της διοργάνωσης.

Στα 605 ναυτικά μίλια που είχαν να διανύσουν από την Κυριακή το μεσημέρι με την εκκίνηση τους από το Ναό του Ποσειδώνα τα πληρώματα των 69 συνολικά σκαφών που μετείχαν στον αγώνα, αντιμετώπισαν τις δύο πρώτες μέρες ανέμους πάνω από τα 8 μποφόρ, ενώ στην συνέχεια επικρατούν ηπιότερες καιρικές συνθήκες.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα νικητής του αγώνα φέρεται το σκάφος Black Pearl (Γερμανία) με κυβερνήτη τον Stefan Jentzsch.

«Αυτός ο αγώνας ήταν φανταστικός, αλλά χαοτικός. Είχε πολύ δυνατές αλλαγές στην ταχύτητα του ανέμου και μερικές φορές στην κατεύθυνση και έπρεπε να βρίσκουμε τον τρόπο να τις αντιμετωπίζουμε» τόνισε ο υπεύθυνος πληρώματος Paul Stanbridge.

Με διαφορά 38 λεπτών στον διορθωμένο χρόνο, δεύτερος νικητής φέρεται το σκάφος ARTIE III (Μάλτα) με κυβερνήτη τον Lee Satariano και στην τρίτη θέση το NEOMIND (Γερμανία) του Sascha Schroeder με 2.6 ώρες διαφορά.
Το AIOLOS με κυβερνήτη τον Γιώργο Προκοπίου που είχε άρωμα ολυμπιακών αγώνων με τους Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή ώς μέλη του πολυπληθούς πλήρωμα, πρώτευσε στα σκάφη MAXI αφήνοντας πίσω του το L4 (Δανία) αλλά και το LUCKY (ΗΠΑ) ιδιοκτησίας Bryon Erhart.

Στην κατηγορία ORC με τα προσωρινά αποτελέσματα πρωτεύει το σκάφος NEOMIND (Γερμανία) μετά από δυνατή μονομαχία με το ARTIE III με την διαφορά των 2 σκαφών να είναι μόλις 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα.

«Μετά από 70 ώρες ιστιοπλοΐας αυτή η διαφορά μοιάζει απίστευτη. Γνωρίζαμε ότι είχαμε μικρή απόσταση και ειδικά στα τελευταία μίλια του αγώνα πιέσαμε περισσότερο τους εαυτούς μας» τόνισε ο κυβερνήτης του NEOMIND Sascha Schroeder ο οποίος στάθηκε και στις ακραίες καιρικές συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν.

«Κάποιες στιγμές μπαίναμε σε τακτική επιβίωσης για να μείνουμε ασφαλείς και να μην κάνουμε ζημιά».

Στη τρίτη θέση είναι το Farr 52 CHOCOLATE 3 (Ελβετία) του Francois Bopp το οποίο τερμάτισε 1.5 ώρες πίσω από το ARTIE III.

Πρώτο τερμάτισαν σκάφος (Line Honours) με νέο ρεκόρ αγώνων στα Multihull είναι το ZOULOU (Γαλλία) που έφτασε στο Σούνιο ξημερώματα Τρίτης σε χρόνο 1 μέρα, 13 ώρες, 18 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα με μέση ταχύτητα 16.2 μίλια. Πίσω του σε απόσταση αναπνοής για αγώνα 605 ναυτικών μιλίων μόλις 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα το ARGO (ΗΠΑ) που στο διορθωμένο χρόνο κέρδισε τη μάχη στην κατηγορία Multihull.

Πρώτο τερμάτισαν σκάφος (Line Honours) στην κατηγορία Monohull είναι το σκάφος Lucky (ΗΠΑ) ιδιοκτησίας Bryon Erhart, που κάλυψε την διαδρομή σε 1 ημέρα 23 ώρες 31 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα χωρίς να καταφέρει να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ του αγώνα που είναι 1 μέρα 21 ώρες 5 λεπτά και 21 δεύτερα

Η αυλαία του 4ου AEGEAN 600 θα πέσει το Σάββατο 13 Ιουλίου το βράδυ (21.00) στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με την απονομή επάθλων.

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτή την Olympic Marine καθώς και με τη συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σημαντική προσθήκη είναι η συμμετοχή της Rolex ως ΕΠΙΣΗΜΟ ΡΟΛΟΙ του AEGEAN 600.

Ο αγώνας Aegean 600 είναι ένας από τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες 600 ναυτικών μιλίων που υποστηρίζονται από τη Rolex, ως μέρος της 70χρονης σύνδεσης της με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Τα πληρώματα που συμμετέχουν έχουν να αντιμετωπίσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις και τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα, όπως και στους ιστορικούς αγώνες Rolex Sydney Hobart Yacht Race, Rolex Fastnet Race και Rolex Middle Sea Race.

Υπάρχει μια φυσική σχέση μεταξύ της ROLEX και των διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων, όπου η χάραξη μιας επιτυχημένης πορείας απαιτεί αταλάντευτη δέσμευση, πλούσια εμπειρία και οξυδερκή διαίσθηση για να αντιμετωπίσει κανείς τις συνεχείς εναλλαγές του ανέμου, τα ισχυρά ρεύματα και τη δύναμη του κύματος.

Χορηγοί του AEGEAN 600 είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε., παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σχοινιών και συρματόσχοινων για τη ναυτιλία.

Υποστηρικτές του AEGEAN 600, είναι η ΙΜΑ, παγκόσμια ομοσπονδία σκαφών MAXI, η κατασκευαστική εταιρεία ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΙ, η PANTAENIUS, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία σκαφών, η TECHNOHULL, εταιρεία κατασκευής πολυτελών σκαφών και η X-YACHTING εταιρεία κατασκευής και ενοικίασης σκαφών.

Προμηθευτές του AEGEAN 600 είναι η πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών ISDIN, η μπύρα ΝΗΣΟΣ, το νερό ΔΙΡΦΥΣ, οι μπανάνες Dole και η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SIXT.

Χορηγοί επικοινωνίας του AEGEAN 600 είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΡΤ και NOVA, η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης της διοργάνωσης. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, BOATS & YACHTING, ATHENS RIVIERA και THE YACHT BOAT.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares