Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 10:41

Ιωάννης Μαραγκουδάκης: «Είμαστε συντετριμμένοι, δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απώλεια»

Συντετριμμένη από τον χαμό της 40χρονης Γαλλίδας ιστιοπλόου ανοικτά της Κάσου την Δευτέρα το βράδυ, στη δεύτερη ημέρα του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα, είναι η ιστιοπλοϊκή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του AEGEAN 600, βετεράνος ιστιοπλόος και ωκεανοπόρος κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, από το πρώτο λεπτό που έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή τόσο με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (θάλαμος επιχειρήσεων) του Υπουργείου Εμπορικού Ναυτιλίας όσο και στη συνέχεια με το Λιμεναρχείο Κάσου, το οποίο σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές διενεργεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Επίσης υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την Γαλλική προξενική αρχή της Ρόδου, η οποία είναι αρμόδια για την επικοινωνία με τους οικείους της εκλιπούσας.

«Είμαστε συντετριμμένοι, δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απώλεια» τόνισε ο κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης και συμπλήρωσε αναφερόμενος στο κεφάλαιο της ασφάλειας που ως πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. και άνθρωπος της θάλασσας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. «Εξήντα χρόνια διοργανώνουμε το Ράλλυ Αιγαίου με απόλυτη ασφάλεια και δόξα τω Θεό δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα. Για μας η ασφάλεια των πληρωμάτων είναι το Α και το Ω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε σεμινάρια πριν τον αγώνα και παρέχουμε έναν εμπεριστατωμένο και ενημερωτικό οδηγό τόσο για την ασφάλεια όσο και για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Έτσι βοηθούμε τα πληρώματα να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς ασφαλείας και να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Ανεξάρτητα από αυτό, μερικές φορές, δυστυχώς μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Εμείς και όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θρηνούμε την τρομερή απώλεια στο HEAVEN και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της εκλιπούσας».
Όπως είναι αναμενόμενο η ατμόσφαιρα στην Olympic Marine είναι βαριά.

Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής οι σημαίες των κρατών κυματίζουν πλέον μεσίστιες στη μνήμη της 40χρονης Γαλλίδας.

«Δυστυχώς όταν έπεσε στη θάλασσα χτυπήθηκε από το πηδάλιο του σκάφους», σχολίασε από την Κάσο ο κυβερνήτης του HEAVEN Andrii Prokopenko. «Το νερό ήταν γεμάτο αίμα από την πρόσκρουση και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό. Είμαστε συντετριμμένοι από αυτό το τρομερό ατύχημα» συμπλήρωσε.

Τα μέλη του πληρώματος και ο κυβερνήτης του HEAVEN είναι υπό κράτηση στο Λιμεναρχείο Κάσου και αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση θα αφεθούν ελεύθεροι.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares