Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 10:52

AEGEAN 600: Ρεκόρ συμμετοχών με 70 σκάφη από 25 χώρες!

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών θα δοθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου η εκκίνηση του 4ου AEGEAN 600 (5-13 Ιουλίου) που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτή την Olympic Marine.

Οι συμμετοχές ανέρχονται σε 70 σκάφη μεταξύ των οποίων τα διασημότερα ιστιοπλοϊκά όλου του κόσμου. Το εντυπωσιακό LUCKY (πρώην Rambler 88) του Αμερικανού Bryon Ehrhart, αλλά και τα τρία Volvo (δύο 70 και ένα 65 ποδών). Μάλιστα το ένα Volvo Open 70 (πρώην I Love Poland), ανήκει πλέον στον ιδιοκτήτη της Olympic Marine Γιώργο Προκοπίου ενώ το άλλο παρόμοιο σκάφος L4/TRIFORK (πρώην Ericsson 4), είναι ιδιοκτησίας του Ολλανδού επιχειρηματία Joern Larsen με κυβερνήτη τον Δανό νικητή αγώνων Maxi Jens Dolmer, που έχει μεταξύ άλλων κερδίσει και το Volvo Ocean Race του 2008-2009.

Τα παραπάνω σκάφη αλλά και το Botin 56 BLACK PEARL του Αυστριακού Stefan Jentzsch και τα δύο MOD 70 trimaran, το ARGO του Αμερικανού Jason Carroll και το «αδελφό σκάφος» ZOULOU από τη Γαλλία - με κυβερνήτη τον πολύ έμπειρο και διακεκριμένο σε αγώνες πολύγαστρων σκαφών Erik Maris, είναι μόνο μερικά από τα 70 σκάφη που θα βάλουν πλώρη από το Ναό του Ποσειδώνα για να εντυπωσιάσουν στο Αιγαίο.

Στόχος των κυβερνητών είναι να αποκτήσουν το βαρύτιμο έπαθλο, πιστό ασημένιο αντίγραφο του αττικού κρατήρα του 5ου π.Χ. αιώνα αλλά και να καταρρίψουν το ρεκόρ της διαδρομής που είναι 45 ώρες, 5 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα, που κατέχει το σκάφος LEOPARD 3 από το 2023. Αλλά και για τους νικητές των επί μέρους κατηγοριών, προβλέπονται ασημένια έπαθλα πιστά αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο Μπενάκη.

Σημαντική προσθήκη είναι η συμμετοχή της Rolex ως ΕΠΙΣΗΜΟ ΡΟΛΟΙ του AEGEAN 600. Ο αγώνας Aegean 600 είναι ένας από τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες 600 ναυτικών μιλίων που υποστηρίζονται από τη Rolex, ως μέρος της 70χρονης σύνδεσης της με το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Τα πληρώματα που συμμετέχουν έχουν να αντιμετωπίσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις και τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα, όπως και στους ιστορικούς αγώνες Rolex Sydney Hobart Yacht Race, Rolex Fastnet Race και Rolex Middle Sea Race.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares