Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 17:09

Δοκιμάζεται στη Μίκρα

aris-foinikas 2011

Το πιο δύσκολο παιχνίδι του μέχρι στιγμής στην Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013 δίνει αύριο Τετάρτη (18:30, Novasports 3)

ο Φοίνικας, ο οποίος φιλοξενείται από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (κλειστό γυμναστήριο Μίκρας) στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων της ομάδας μας με τη Volley Nafels για το Challenge Cup. Το “πειρατικό” καλείται να αποδράσει από μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία αξιόλογη ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις (είσοδο στην 4αδα) στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα πρέπει να ξοδέψουν όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια, καθώς δύο μέρες μετά (Παρασκευή) ακολουθεί ακόμη ένας δύσκολος αγώνας, με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη για την 5η αγωνιστική, στο πρώτο κομμάτι του “μαραθώνιου” αγώνων που έχει να δώσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Η αποστολή του Φοίνικα βρίσκεται από χθες βράδυ στην Αθήνα, λόγω της σημερινής απεργίας που κρατά τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, και σήμερα πραγματοποίησε προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη. Το βράδυ θα μεταβεί αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη για το αυριανό παιχνίδι. Προβλήματα για τον Χρήστο Πάτρα δεν υπάρχουν, πέραν βεβαίως της γνωστής απουσίας του Ματσακόν που υποβλήθηκε χθες σε αρθροσκόπηση και θα απουσιάσει τουλάχιστον ένα μήνα από τις υποχρεώσεις του συλλόγου.

Προϊστορία: Ελαφρύ προβάδισμα ο Φοίνικας

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες σε επίπεδο Α1 κατηγορίας είναι πλούσια, καθώς έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά εννέα φορές, με τον Φοίνικα να έχει ελαφρύ προβάδισμα με πέντε νίκες έναντι τέσσερις του Άρη. Την πρώτη χρονιά της ομάδας μας στην κορυφαία κατηγορία (2008-2009), στην κανονική περίοδο κάθε ομάδα επικράτησε στην έδρα της, 3-0 σετ οι κίτρινοι στη Θεσσαλονίκη και 3-1 σετ ο Φοίνικας στη Σύρο. Ωστόσο οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στα πλέι-οφ για την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Challenge Cup. Η ομάδα μας έσπασε το πλεονέκτημα έδρας του Άρη στο πρώτο ματς (3-1 σετ), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στην Ερμούπολη (3-2 σετ). Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συριανού συλλόγου, καθώς η νίκη με 3-2 σετ μέσα στη Θεσσαλονίκη έφερε τον Φοίνικα στην 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη.

Την επόμενη χρονιά (2009-2010), ο σαφώς αποδυναμωμένος Φοίνικας, που υποβιβάστηκε στην Α2, υπέστη δύο ήττες με 3-0 σετ. Πέρυσι όμως, το “πειρατικό” πανηγύρισε δύο επιτυχίες απέναντι στον Άρη και μάλιστα με 3-0 σετ. Η τελευταία φορά πάντως που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες, ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο φιλικό τουρνουά της Πορταριάς. Η ομάδα μας επικράτησε με 2-1 σετ σ’ ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πρόωρα προκειμένου η αποστολή να προλάβει να επιστρέψει στη Σύρο και να μην χρειαστεί να διανυκτερεύσει στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζολώτας

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares