Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 22:28

Με επιβλητική νίκη έκλεισε το 2022 ο ΑΟ Φοίνικας

Με νίκη ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2022 ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, επικρατώντας 3-0 του Αριστοτέλη Σκύδρας για την 9η αγωνιστική της Volley League, που ήταν η τελευταία του Α’ γύρου για το πρωτάθλημα της volley league.

Ο Φοίνικας ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς και ιδίως στον πρώτο χρόνο και έφτασε σε ένα καθαρό τρίποντο που χρειαζόταν μετά τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Αριστοτέλης δεν ήταν μαχητικός ειδικά στα δύο πρώτα σετ, έχοντας και τους τέσσερις Κουβανούς του εν δράσει.

Έτσι με αυτό το τρίποντο οι “Πειρατές” κλείνουν τη χρονιά με 14 βαθμούς, θέλοντας να διαγράψουν καλύτερη πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, το οποίο επανεκκινεί στις 7 Ιανουαρίου.

Το παιχνίδι

Ο Φοίνικας ξεκίνησε με άσσους του Κλίνκενμπερκ και του Μιχάλοβιτς που του έδωσαν το προβάδισμα στο 6-3, ενώ με pipe του βέλγου ακραίου έγινε το 7-4. Ο Φοίνικας πίεσε από το σερβίς και εκμεταλλεύτηκε τη χαλασμένη υποδοχή των φιλοξενούμενων, ενώ παράλληλα χάρη στο παιχνίδι σε πρώτο χρόνο που έκανε ο Γαλιώτος, η διαφορά έφτασε στο +5, στο 13-8. Μέντεζ και Φλόρες για τον Αριστοτέλη ανέβασαν απόδοση και πίεσαν για τη μείωση, που ήρθε στο 13-11 και στη συνέχεια στον πόντο, στο 16-15. Ο Κλίνκενμπεργκ με δύο πόντους έκανε το 18-16, η ισοφάριση όμως ήρθε με μπλοκ του Ρόχας στον Φρομ για το 18-18. Μετά το 21-21 ο Φοίνικας τελείωσε το σετ με τον Χαραμπίδη να κάνει το 22-21, τον Κλίνκενμπεργκ το 24-22 και τον Φρομ με pipe να το τελειώνει για το 25-23.

Και στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας ανέλαβε να οδηγήσει την κούρσα, έχοντας καλύτερο ρυθμό από το προηγούμενο. Ο Φρομ κέρδισε τους τέσσερις πρώτους πόντους για το 4-3, ενώ με μονό μπλοκ του Γαλιώτου έγινε το 8-4. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν επίσης με μπλοκ και έφεραν την ισοφάριση στο 10-10, ενώ προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σετ, στο 12-13. Ο πασαδόρος του Φοίνικα με έξυπνα πλασέ τελείωσε τις χαλασμένες μπαλιές της υποδοχής των φιλοξενούμενων και με άσσο έγραψε το 18-16. Τα μπλοκ του Γιώργου Παπαλεξίου έδωσαν στον Φοίνικα εκ νέου το προβάδισμα για το 23-17, οπότε το τελείωμα του σετ ήταν διαδικαστική υπόθεση και ήρθε με τον Μιχάλοβιτς για το 25-21.

Στο τρίτο σετ ο Φοίνικας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και με υπεροχή σε όλους τους τομείς έφτασε στην κατάκτησή του με ευρύ προβάδισμα. Ο Παπαλεξίου ήταν αυτός που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την ομάδα βοηθώντας στη διεύρυνση του σκορ από το 7-6 σε 12-7, ενώ με δύο πόντους του Φρομ έγινε το double score στο 14-7. Η ομάδα φρεσκαρίστηκε με την είσοδο των Ρουμελιωτάκη, Παπαδόπουλο, Μανωλάκη και Σωνάκη και έφτασε στην άνετη επικράτηση που ήρθε από τον Φρομ για το 25-16.

Διαιτητές: Νικάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-5, 16-13, 20-21, 25-23

2ο σετ: 8-4, 15-16, 21-17, 25-21

3ο σετ: 8-6, 16-10, 21-12, 25-16

*Οι πόντοι του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Σύρου προήλθαν: 5 άσσοι, 38 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλη προήλθαν: 4 άσσοι, 37 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 12 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-21, 25-16)

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΟΝΕΧ ΣΥΡΟΥ (Δημήτρης Καζάζης): Μιχάλοβιτς 6 (3/11επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαλεξίου 10 (6/10επ., 4 μπλοκ), Γαλιώτος 6 (3/4επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κλίνκενμπεργκ 8 (6/11επ., 2 άσσοι, 72%υπ., 39%αρ.), Φρομ 12 (12/22επ., 48%υπ., 24%αρ.), Χαραλαμπίδης 7 (6/11επ., 1 άσσος) / Κωνσταντινίδης (λ. – 47%υπ., 33%αρ.), Παπαδόπουλος 1 (1/2επ.), Ρουμελιωτάκης 1 (1/3επ.), Μανωλάκης 1 (1 μπλοκ), Μάντζιος, Ιερεζουέλο.

Φ.Ε.Σ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Παναγιώτης Σδραυκάκης): Μέντεζ 14 (10/25 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Φλόρες 8 (7/18 επ., 1 μπλοκ, 47% υπ. – 26% άριστες), Ρόχας 9 (6/8 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τόρες 11 (9/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 56%υπ., 22%άρ.), Τσέλιος 4 (3/12 επ., 1 άσσος), Βλαχόπουλος / Συναδινός (λ, 72% υπ. – 33% άριστες), Παπαγεωργίου, Σδραυκάκης 1 (1/1επ.), Ντουντούδης, Παλαιολόγος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ): Το ζητούμενο σήμερα ήταν οι τρεις βαθμοί, ας είμαστε ειλικρινείς. Είμαστε σε μία περίοδο που δεν είναι καλή για εμάς, μετά τις ήττες που έχουμε κάνει η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο, οπότε το σημαντικό σήμερα ήταν οι τρεις πόντοι. Στα δύο πρώτα σετ η αντίπαλη ομάδα ρίσκαρε, έπαιξε πολύ ελεύθερα και πήγε το σκορ μέχρι ένα σημείο οριακά. Νομίζω όμως ότι είμαστε πολύ ανώτερη ομάδα και με το τρίποντο που πήραμε θέλουμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με πιο μεγάλη διάθεση, πιο φρέσκο αέρα και να έχουμε μία καλύτερη πορεία απ’ ό,τι στον πρώτο γύρο.

Αναφορικά με τον πρώτο γύρο, δεν κύλησε όπως θέλαμε να κυλήσει, δεν είμαστε ευχαριστημένοι ούτε βαθμολογικά, ούτε από την απόδοσή μας. Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε να αλλάξουν κάποια πράγματα στην ομάδα για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσουμε τον στόχο μας, που είναι η τετράδα. Αυτό πρέπει να κάνουμε, με συγκέντρωση, πίστη και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να καλύψουμε την όχι πολύ μεγάλη διαφορά που έχουμε αυτή τη στιγμή από τις ομάδες που είναι στην τετράδα.

Παναγιώτης Σδραυκάκης (Προπονητής Αριστοτέλη Σκύδρας): Συγχαρητήρια στον Φοίνικα αρχικά. Όσον αφορά το δικό μας παιχνίδι ήμασταν ανταγωνιστικοί στα δύο πρώτα σετ, από κει και έπειτα δεν είχαμε την υπομονή να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Αρκετά λάθη δεν επέτρεψαν να ξεδιπλώσουμε την τακτική που θα θέλαμε. Σχετικά με το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, εύχομαι να είναι όλοι καλά σε θέματα υγείας και από κει και πέρα ο καλύτερος να κερδίζει και να προχωράει. Αυτός που χάνει, να αντέξει τις δυσκολίες που έχει και να εμφανιστεί πιο βελτιωμένος στον Β΄ γύρο.

Μάρκος Γαλιώτος (Πασαδόρος Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ): Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, περιμένεις τον αντίπαλο να βγάλει κάποια αντίδραση κάποια στιγμή. Παίξανε καλά στο πρώτο σετ, θα ρίξω και λίγη ευθύνη στα λάθη των διαιτητών που έδωσαν αρκετούς πόντους στο πρώτο σετ και το ότι δεν έχουμε challenge δεν μας βοήθησε καθόλου. Από κει και πέρα κρατήσαμε την υπομονή μας, παίξαμε ωραίο παιχνίδι, βοήθησα και εγώ με τον πρώτο χρόνο γιατί οι δύο κεντρικοί μας είναι εξαιρετικοί επιθετικοί και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή πορεία, περιμένω ότι θα ξεκουραστούμε λίγο τα Χριστούγεννα και μετά χρειάζεται να αλλάξουμε λίγο τη νοοτροπία μας, να πιεστούμε λίγο παραπάνω και παιχνίδι με το παιχνίδι να πάμε όλο και καλύτερα.

Λάζαρο Τόρες (Ακραίος Αριστοτέλη Σκύδρας): Είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι, αρχικά για μένα, που μετά από καιρό με γραφειοκρατικά προβλήματα σχετικά με τα χαρτιά μου, έχω επιστρέψει στην ομάδα. Μέρα με τη μέρα δουλεύουμε σκληρά ώστε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παλεύει για κάθε πόντο και κάθε λύση στο παιχνίδι. Έχουμε μία καλή ομάδα που μπορεί να κάνει καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, έχουμε έναν προπονητή που μας βοηθάει κάθε μέρα. Το πιο σημαντικό είναι να τον ακούμε και να αποκτάμε κίνητρο. Σήμερα ήταν ένα καλό παιχνίδι, ο Φοίνικας έχει καλή ομάδα και μεγαλύτερη εμπειρία. Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να πάρουμε ένα σετ. Σχετικά με το Β’ μισό του πρωταθλήματος θεωρώ ότι θα έχουμε καλή απόδοση και μέρα με τη μέρα θα δείξει πώς θα πάμε μέχρι το τέλος.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares