Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 21:05

Έφυγε με τη νίκη από τη Βέροια ο Φοίνικας

Ο Φοίνικας Σύρου ξεπέρασε την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια και επικράτησε με 3-1 σετ εκτός έδρας του Φιλίππου Βέροιας για την 6η αγωνιστική της Volleyleague.

Σε ένα παιχνίδι που στη αρχή του δεν προμήνυε θετικό αποτέλεσμα, ο Φοίνικας Σύρου ONEX έκανε την ανατροπή και παρότι αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, οι αλλαγές σε τρεις βασικούς παίκτες έδωσαν ώθηση στην ομάδα, ανέβασαν την ψυχολογία και την απόδοση για να γραφτεί το τελικό 3-1. Παπαδόπουλος, Παπαγγελόπουλος και Καπετανίδης ήταν οι “χρυσές” αλλαγές που έδειξαν πως η ομάδα έχει βάθος πάγκου και αρκετές επιλογές όταν υπάρχει καταπόνηση από τα συνεχή παιχνίδια.

Ο Φίλιππος από την άλλη, παρά τις απώλειες λόγω τραυματισμών (Τζιουμάκας και Κυρίδης) μπήκε παθιασμένος στο πρώτο σετ, στο οποίο και επικράτησε αιφνιδιάζοντας τον Φοίνικα. Από τη στιγμή όμως που ο Φοίνικας αντέδρασε και έγινε αποτελεσματικός στο μπλοκ άμυνα αλλά και στο τελείωμα των επιθέσεων, δεν υπήρχε περιθώριο για κάτι καλύτερο, με την ομάδα της Ημαθίας να μένει στους 3 βαθμούς.

“Χέρι-χέρι” μέχρι το τέλος αλλά επικράτησαν οι γηπεδούχοι

Το πρώτο σετ ήταν απολύτως μοιρασμένο καθώς οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και είχαν σε καλή μέρα τον Βαρβετσιώτη (6/6 επιθέσεις), που έπαιξε διαγώνιος αντί του Τζιουμάκα, ενώ για την ομάδα μας ο Πίτερ Μιχάλοβιτς τελείωσε αρκετές φάσεις. Μέχρι το 14-14 οι ομάδες πήγαν “χέρι-χέρι” όταν ο Φίλιππος διεύρυνε το προβάδισμά του στο 18-14, προβάδισμα το οποίο εξανεμίστηκε (18-18) για να φτάσουν οι δύο ομάδες στο 21-21. Εκεί, ένα άουτ σερβίς, ένας άσσος του Ροντρίγκεζ και ένα μπλοκ άουτ του Ρουμελιωτάκη έφεραν τον Φίλιππο στο 25-22.

Ο πάγκος έδωσε λύσεις και ήρθε το 1-1

Η φόρα με την οποία τελείωσαν το πρώτο σετ οι παίκτες του Φίλιππου συνεχίστηκε και στην αρχή του δεύτερου, φτάνοντας μάλιστα στο 12-5. Αυτή ήταν και η κρίσιμη στιγμή που έγιναν σημαντικές αλλαγές στην ομάδα, με τον Φράγκο να έχει ήδη αντικατασταθεί από τον Παπαδόπουλο. Ο Παπαγγελόπουλος αντικατέστησε τον Παπαλεξίου και ο Καπετανίδης τον Στερν, αλλαγές που λειτούργησαν εξαιρετικά, καθώς οι νεοεισελθέντες έδωσαν φρέσκια πνοή και πολλές λύσεις. Ο Παπαγγελόπουλος κοντά στο φιλέ (πρώτο χρόνο και μπλοκ), ο Καπετανίδης από τη θέση του σερβίς που “έσπασε” την υποδοχή των αντιπάλων και ο Παπαδόπουλος στην άμυνα, που έδωσε σταθερότητα στην πίσω ζώνη. Έτσι λοιπόν το προβάδισμα του Φίλιππου από το 23-19 έγινε 23-23 και το ντέρμπι άναψε. Δύο καρφιά από τον συνήθη ύποπτο Ιερεζουέλο έκαναν το 24-25, ενώ οι πόντοι από Παπαγγελόπουλο και Μιχάλοβιτς έγραψαν το 26-28.

Τον πρώτο λόγο ο Φοίνικας με σφραγίδα Καπετανίδη

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Φοίνικα να μπει με φόρα στο σετ και να παρουσιαστεί σαρωτικός. Με αισθητή βελτίωση στο μπλοκ άμυνα και πολύ καλό μοίρασμα παιχνιδιού από τον Ιερεζουέλο, οι τρεις αλλαγές του Μπερτίνι έκαναν και σε αυτό το σετ τη διαφορά, με αποτέλεσμα το προβάδισμα που εξασφάλισε η ομάδα με το καλημέρα (5-8, 7-12, 8-14) να διευρύνεται σε όλο το σετ και να φτάσει μέχρι και το +10 (9-19). Παπαδόπουλος και Παπαγγελόπουλος, και ο σταθερά αξιόπιστος Μιχάλοβιτς, ανέβασαν επίδοση και κέρδισαν σημαντικούς πόντους, για να έρθει ο Κώστας Καπετανίδης με τρεις συνεχόμενες pipe να βάλει την υπογραφή του και να γράψει το 25-14.

Παραλίγο η ισοφάριση, αλλά τελικά εξασφαλίστηκε το τρίποντο

Σχετικά πιο ισορροπημένο ήταν το τέταρτο σετ με τον Φίλιππο να κάνει την ύστατη προσπάθεια για ισοφάριση, πιέζοντας και μένοντας κοντά στο σκορ “τρέχοντας” και ένα επί μέρους σερί τεσσάρων πόντων (από το 8-13 στο 12-13) κάτι όμως που δεν στάθηκε δυνατό, καθώς Καπετανίδης, Μιχάλοβιτς και ο πάντα επιθετικός Ιερεζουέλο, δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο και έτσι γράφτηκε το 25-22.

Περισσότερα σε λίγο.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares