Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 17:28

Κανείς δεν θέλει Champions League. Πιθανό σε διαφορετική έδρα ο τελικός

iraklis-finikas-20-4-2012-1

Τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έλεγε στη συνέντευξη τύπου της ΕΣΑΠ, πως η ομάδα που δεν θα αγωνιστεί στον 5ο τελικό της βόλεϊ Λιγκ, δεν θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό μάλλον μοιάζει με κακόγουστο αστείο, καθώς αν αποκλειστεί η ομάδα μας από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα κινδυνεύσει η Ελλάδα να μη... στείλει καμία ομάδα στη διοργάνωση τη νέα σεζόν.

Μετά την άρνηση του Ηρακλή να λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ,  ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να βρουν τον αντικαταστάτη με σκοπό να διατηρήσουν τις δύο θέσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση όμως με τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Ήδη, ρωτήθηκαν ο Παμβοχαϊκός και ο Άρης και απάντησαν αρνητικά ενώ ο Ολυμπιακός επιφυλάχθηκε να απαντήσει πριν εξεταστεί το θέμα από την διοίκηση στο προσεχές ΔΣ. 

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός που συγκεντρώνει πιθανότητες να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς σύμφωνα με την διοίκηση του εντός του 2011-12 πήγε πολύ καλά το πρόγραμμα αποπληρωμής των χρεών.

Εάν και ο Ολυμπιακός απαντήσει αρνητικά δεν φαίνεται στον ορίζοντα άλλη ομάδα που να μπορέσει να αντέξει όλες τις προϋποθέσεις και φυσικά εάν κι εφόσον η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεχτεί να αντικατασταθεί ο Ηρακλής με άλλη ελληνική ομάδα.

Εξετάζονται οι περιπτώσεις σε Εύοσμο, Πυλαία και Αλεξάνδρειο…

Πολύ πιθανό φαντάζει το σενάριο προκειμένου ο 5ος  τελικός να διεξαχθεί σε διαφορετική έδρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα... του volleynews.gr το τελευταίο διάστημα  υπάρχει ανοικτή γραμμή του Ηρακλή με την ΕΣΑΠ για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες  του 5ου τελικού.  Η διοργανώτρια αρχή όμως δείχνει να επιμένει να γίνει σε άλλο γήπεδο  ο τελικός και φαίνεται να προκρίνεται η  επιλογή του Ευόσμου, ενώ παραμένουν ανοικτές οι περιπτώσεις του Αλεξάνδρειου και της Πυλαίας.

Μάλιστα ήδη έχει ζητηθεί και η άποψη από τους παίκτες του Ηρακλή, αν θα είχαν αντίρρηση να διεξαχθεί στον Εύοσμο ο 5ος  τελικός. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την Τετάρτη στη συνάντηση που θα γίνει στην ΕΣΑΠ μεταξύ των παραγόντων του Ηρακλή και του Φοίνικα.

 Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως οι παράγοντες της ομάδας μας άλλαξαν γνώμη σχετικά με την απόφασή τους να μη κατέβουν στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος.

Ακόμα και να ήθελε ο Φοίνικας να κατέβει στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος, η συμμετοχή του θα ήταν τυπική και μόνο, κάνοντας το χατίρι στη διοργανώτρια αρχή προκειμένου να ολοκληρωθεί (ομαλά!!!) το πρωτάθλημα.

Λέμε τυπική, όχι γιατί δεν πιστεύομε στις δυνατότητες της ομάδας μας, αλλά για το λόγο ότι η ομάδα έχει σταματήσει τις προπονήσεις από τα τέλη Απριλίου. Οι ξένοι αθλητές έχουν αναχωρήσει για την πατρίδα τους, συμβόλαια με τους Έλληνες δεν υπάρχουν και ακόμη και να βρεθεί λύση στο τελευταίο θέμα θα μιλάμε μόνο για μια τυπική συμμετοχή.

Χωρίς παίκτες στη Μίκρα ο Φοίνικας

Σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος συζήτησε το θέμα της συμμετοχής του Φοίνικα στον τελικό της 14ης Μαϊου με τον Ηρακλή. Αυτό όμως πως μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που στο Φοίνικα Σύρου έληξαν όλα τα συμβόλαια στις 30 Απριλίου; Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Καταρχήν η ομάδα της Σύρου δεν πρόκειται να κατέβει στον 5ο τελικό με τον πρόεδρο του «Πειρατικού» να το ξεκαθαρίζει στον κ. Ταρνατόρο και σήμερα.

Στο άλλο σημαντικό θέμα που αφορά τον πέμπτο τελικό

 Ο Φοίνικας όπως και οι περισσότερες ομάδες (αν όχι όλες) αρχές της χρονιάς άκουσαν τις συμβουλές της ΕΣΑΠ προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα από το ΙΚΑ έκαναν συμβόλαια στους Έλληνες παίκτες με ημερομηνία λήξης τις 30/4. Μετά από αυτά που συνέβησαν στη Μίκρα και τον ορισμό του πέμπτου τελικού στις 14 Μαϊου, η ομάδα του νησιού δεν δεσμεύετε με κανέναν αθλητή. Πως θα πάει να παίξει ακόμη και αν το θέλει στη Μίκρα;

Του Μάκη Πρίντεζη

iraklis-fila8loi-episodia-mikra-2012

Αν δεν γίνει ο τελικός, η ΕΣΑΠ διαλύεται!

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των ικανών παραγόντων έφτασε στο ελληνικό βόλεϊ. Οι επόμενες μέρες θα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες καθώς θα πρέπει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη διαχείριση της κρίσης που έχει ξεσπάσει μετά τα γεγονότα του «τελικού της ντροπής»... στις 28 Απριλίου στη Μίκρα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσει τη διοίκηση του Φοίνικα Σύρου να αλλάξει την απόφασή της και να κατεβάσει την ομάδα στον 5ο τελικό που έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου έκανε ταξίδι-αστραπή στη Σύρο και για τέσσερις ώρες αντάλλαξε απόψεις με τους Συριανούς και συζήτησε όλα τα ενδεχόμενα. Ο Ταρνατώρος δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί ώστε ο 5ος τελικός να είναι μια γιορτή για το βόλεϊ, όμως οι Συριανοί ήταν ανένδοτοι. Είπαν στον Ταρνατώρο πως έχουν διαλύσει την ομάδα αφήνοντας τους παίκτες να φύγουν ενώ άσκησαν κριτική στην ΕΣΑΠ και στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης επειδή δεν τους προστάτεψαν στον τελικό της 28ης Απριλίου.

Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της Σύρου Δημήτρης Παλιόπορτας άφησε ένα μικρό παράθυρο εν όψει του ΔΣ που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στην ΕΣΑΠ. Ο Ταρνατώρος βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με τη διοίκηση του Ηρακλή προκειμένου να μην υπάρχουν παράπονα και να αποφασιστεί το καλύτερο για το άθλημα. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως ο Ταρνατώρος θα ζητήσει την υποστήριξη της ΕΟΠΕ και πολύ πιθανό να καλέσει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας στο καθοριστικό ΔΣ που θα γίνει την Τετάρτη, όπως και σύσσωμες τις διοικήσεις των δύο συλλόγων.

Ρήτρα 2 εκατ. ευρώ

Από το εάν θα γίνει ή όχι ο 5ος τελικός εξαρτάται και το μέλλον του επαγγελματικού βόλεϊ όχι μόνο ως ύπαρξη αλλά και το εάν θα μπει σε νομικές και οικονομικές περιπέτειες με τους δύο βασικούς συνεργάτες-χορηγούς που είναι ο ΟΠΑΠ και η NOVA. Οι ασφαλιστικές ρήτρες των συμβολαίων είναι εξοντωτικές εάν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Μόνο στον ΟΠΑΠ η ΕΣΑΠ θα πρέπει να καταβάλει κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ είναι βέβαιο πως θα καταγγελθεί η σύμβαση για τα επόμενα χρόνια. «Θα διαλυθεί εάν δεν γίνει ο 5ος τελικός και πρέπει να βάλουμε πλάτη για το βόλεϊ και όχι μόνο για τους συλλόγους μας» είπε ο Ταρνατώρος στους παράγοντες του Φοίνικα, οι οποίοι είναι προβληματισμένοι αλλά αντιλαμβάνονται και αυτοί πως εάν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες.

Επιφυλακτικοί στον Ηρακλή

Προβληματισμός υπάρχει στη διοίκηση του Ηρακλή για το εάν θα συμμετάσχει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2012-13. Οι πληροφορίες λένε πως ο Θεόφιλος Κολύμπατζης είναι επιφυλακτικός για το εάν θα πληρώσει το παράβολο των 25.000 ευρώ που πρέπει να καταβληθεί εντός των ημερών. Ο Κολύμπατζης είναι προβληματισμένος με τα μεγάλα ανοίγματα που υπάρχουν αλλά κυρίως με την εκκρεμότητα της έλλειψης ΑΦΜ που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλές δραστηριότητες του συλλόγου. Ο Κολύμπατζης κάνει μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί άμεσα λύση. Εάν ο Ηρακλής αποσυρθεί από το Τσάμπιονς Λιγκ, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα μείνει μόνο ο Φοίνικας (υπάρχει απόφαση της διοίκησης) και θα ερωτηθούν ο Παμβοχαϊκός, ο Άρης και ο Ολυμπιακός, διαφορετικά η χώρα μας θα χάσει πρόωρα τη μία από τις δύο θέσεις όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι.

Πηγή: http://peiratiko.net

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares