Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 10:28

Ο Ναξιώτης Lennart Neubauer αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Freestyle [pics-vid]

Αλήθεια ποιος θα το πίστευε… Ενα παιδί της Νάξου στην κορυφή του κόσμου. Και μάλιστα σε ένα από τα πλέον απαιτητικά αθλήματα. Ο λόγος για τον Lennart Neubauer, τον 20χρονο σταρ του windsurf που καθηλώνει φίλους και αντιπάλους σε κάθε του παράσταση. Φέτος πέταξε από τον … ώμο του την κατάρα του Fuerteventura PWA World Cup, κατέκτησε την 1η θέση, κάτι που δεν είχε προηγούμενο και πλέον τον Σεπτέμβριο θα βρεθεί στη Γερμανία (στο Sylt) όπου θα έχει στα χέρια του όλα τα... χαρτιά για τον Παγκόσμιο τίτλο.

Αλήθεια ποιος θα το πίστευε… Πριν από εννέα χρόνια, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα έχοντας δώσει την πρώτη του δημόσια παράσταση στο 1ο Naxian freestyle contest (στη Λαγκούνα της Χώρας Νάξου) δήλωνε ” Θέλω απλά να φτάσω στον .. ουρανό”…

Και ο ουρανός είναι στα χέρια του… Υβρις; Οχι για ένα παιδί που γεννήθηκε για να κατακτήσει τον κόσμο. Πέρυσι στο Fuerteventura PWA World Cup κατέκτησε την 6η θέση και πάλεψε για να φτάσει στη κορυφή μερικές εβδομάδες αργότερα όταν και στο Sylt της Γερμανίας πήρε τη 1η θέση στην Ευρώπη και τη 2η στο κόσμο..

Πως έφτασε στην επιτυχία; Ο Lennart Neubauer, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έδειξε από την αρχή του πρωταθλήματος ότι ήταν έτοιμος για μεγάλες επιδόσεις. Με μοναδικές κινήσεις και εντυπωσιακά tricks, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Η αποφασιστικότητα και η τεχνική του τον έφεραν σταθερά στις πρώτες θέσεις, αφήνοντας πίσω του μερικούς από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους αθλητές του χώρου.

Στο Men’s Single Elimination Heat 5, ο Lennart Neubauer (Starboard / Severne Sails / Maui Ultra Fins) έστειλε μία προειδοποίηση στους αντιπάλους του, καθώς ο νεαρός Έλληνας σημείωσε το υψηλότερο σκορ της ημέρας – 39,5 πόντους. Ο Lennart ήταν ο μόνος windsurfer που κατάφερε ένα Shifty, ενώ έκανε επίσης εξαιρετικούς συνδυασμούς, όπως ένα Spock σε Kono και ένα Double Burner. Ο Single Elimination τελικός έληξε με τον Adrien Bosson στην πρώτη θέση και τον Lennart στη δεύτερη.

lennard2

Η καθοριστική στιγμή

Ο Lennart κατέκτησε τη νίκη αφού πήγε στον Double Elimination τελικό με τον Adrien Bosson, όπου τον νίκησε δύο φορές. Στον τελικό γύρο, ο Lennart έδωσε μία πραγματική παράσταση, εκτελώντας με ακρίβεια και στυλ τα πιο απαιτητικά tricks. Το κοινό και οι κριτές έμειναν άφωνοι μπροστά στις δυνατότητές του, και το αποτέλεσμα ήταν μία θριαμβευτική νίκη που τον ανέβασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η βαθμολογία των κριτών επιβεβαίωσε το αυτονόητο: ο Lennart Neubauer ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φετινού PWA World Cup στο Fuerteventura.

lennard4

Με τη νίκη αυτή, ο Lennart Neubauer έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο του windsurfing: είναι εδώ για να μείνει και να κυριαρχήσει. Οι προσδοκίες για το μέλλον του είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερες, καθώς συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και να βελτιώνεται. Χαμογελάει, δηλώνει απόλυτα ευτυχισμένος αλλά είναι απόλυτα προσγειωμένος για την επόμενη ημέρα. Ξέρει τις δυσκολίες και αυτές τις ημέρες πέρασε από την Τενερίφη πριν πάρει το δρόμο για σύντομες διακοπές (και στη Νάξο) πριν αρχίσει αρχές Σεπτεμβρίου και πάλι τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις..

Αποτελέσματα Fuerteventura PWA World Cup – Men’s Freestyle:

1ος Lennart Neubauer (GRE | Starboard / Severne Sails / Maui Ultra Fins)
2ος Adrien Bosson (FRA | Duotone Windsurfing / Maui Ultra Fins)
3ος Yentel Caers (BEL | JP / NeilPryde)
4ος Balz Müller (SUI | Severne / Severne Sails)
5ος Sam Esteve (FRA | JP / NeilPryde)

Θα τον δούμε και στη Νάξο. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας (16-20 Οκτωβρίου), στην τελική φάση που θα διοργανωθεί στον Φλοίσβο… Μία τελική φάση που αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 40 πρωταθλητές απ όλο το κόσμο στην καλύτερη στιγμή του αθλήματος… Και είναι αφιερωμένο στον Μιχάλη Μαυρογιαννόπουλο έναν από τους πρώτους Ναξιώτες που ανέβηκαν σε ιστιοσανίδα και ταξίδεψαν πάνω στο κύμα..

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Lennart και ο Μανώλης Ορφανός στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 για την τελική φάση που έρχεται στη Νάξο

Με πληροφορίες από τη σελίδα redbull.com

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares