Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 20:23

Ενεργειακή Αναβάθμιση Γηπέδων με αφετηρία τη Σύρο [pics-vid]

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των γηπέδων όλων των Ενώσεων της Χώρας και πολλών άλλων γηπέδων προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης από τη Σύρο.

Σε μία συμβολική κίνηση, ο Υπουργός επέλεξε την έδρα της ΕΠΣ Κυκλάδων - που είχε καταθέσει αρχικά και την συγκεκριμένη πρόταση - για να ανακοινώσει τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού στα γήπεδα, δίνοντας έτσι οικονομική ανάσα, καθώς θα μειωθούν στο ελάχιστο τα έξοδα για την ενεργειακή τους επάρκεια.

Η παρουσίαση έγινε σήμερα, Τετάρτη (6/12) στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων, όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Βρούτσης συνοδευόμενος από την Ολυμπιονίκη μας Εύη Μωραϊτίδου, ανέλυσε το σχέδιο του Υπουργείου που ξεκινάει άμεσα.

Εκπρόσωποι των περισσοτέρων ομάδων της Σύρου και οι ποδοσφαιριστές της Ελλάς Σύρου υποδέχτηκαν τον Υπουργό ο οποίος μίλησε επίσης για πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν τον αθλητισμό στην Ελλάδα και παράλληλα αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα κάνει ο ίδιος για την βελτίωση του.

Τον υπουργό υποδέχτηκε ο νέος Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου μαζί με το πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένο Φρέρη, ο οποίος έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερα εποικοδομητική σχέση μαζί του.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Βρούτσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του Νέου Δημάρχου Αλέξη Αθανασίου τονίζοντας: «Χρειάζονται στο τιμόνι της αυτοδιοίκησης άξιοι άνθρωποι και εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Αθανασίου. Η Σύρος επέλεξε έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία όπως είναι ο κ. Αθανασίου. Είναι δεδομένη η συνεργασία και η καλές σχέσεις που θα έχουμε με το Δήμο»

VROUTSIS EPS KYKLADON 10

Αλέξης Αθανασίου: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Υπουργό για τα καλά του λόγια. Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Η σχέση μας είναι διαχρονική. Ξέρουμε την πρόθεση του να βοηθήσει την πρωτευουσα των Κυκλάδων. Έχουμε το πλάνο μας και σε συνεργασία με το κράτος αλλά και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Γνωρίζω τις προθέσεις του κ. Βρούτση και τον ευχαριστώ γι αυτό. Θέλουμε να λυθούν κάποια προβλήματα υποδομών που έχουμε τα τελευταία 6-8 χρόνια. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του κ. Βρούτση στο έργο του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ΕΠΣ Κυκλάδων και τον πρόεδρο Ρένο Φρέρη, καθώς κρατάει το γήπεδο της ΕΠΣΚ, που η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να το κρατήσει ο Δήμος αυτή την στιγμή. Θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό που λέω.»

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Ολυμπιονίκης κ. Μωραϊτίδου τόνισε: «Ευχαριστώ τον υπουργό που μου έκανε την τιμή να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας. Εμείς σαν Ολυμπιονίκες θέλουμε να συνεισφέρουμε ώστε να βγαίνουν όλο και περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής. Στόχος μας είναι να προτρέψουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

VROUTSIS EPS KYKLADON 11

Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης πραγματοποίησε τις καθιερωμένες ευχές του σε όλο τον κόσμο, μίλησε για την παρουσία του στη Σύρο, αλλά και τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση για να στηρίξει τον αθλητισμό. Δεν έκρυψε πως και σαν Κυκλαδίτης, θα βοηθήσει τις Κυκλάδες που τις βασανίζουν με πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ το ευχάριστο νέο ανακοινώθηκε δια στόματος του ίδιου του Υπουργού, που είναι η οικονομική στήριξη του γηπέδου της ΕΠΣ Κυκλάδων στο κομμάτι της Ενεργειακής αναβάθμισης τονίζοντας : «Είμαι Κυκλαδίτης. Οι Κυκλάδες με τιμούν από το 2007 και εγώ οφείλω να ξεκινήσω από τις Κυκλάδες, καθώς το έχω μέσα στην καρδιά μου αυτό. . Θέλω την βοήθεια σας, θέλω την συνεργασία σας για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στον αθλητισμό στην χώρα μας. Σήμερα είμαστε εδώ και για έναν ακόμη σημαντικό λόγο. Ένα σοβαρό θέμα είναι αυτό της Ενεργειακής αναβάθμισης. Στην πρώτη συνάντηση μας στην Αθήνα με το φίλο μου το Ρένο Φρέρη , μου έδωσε μια καταπληκτική ιδέα και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε αναβαθμίσει δυο γήπεδα της Σύρου, με την επιχορήγηση του υπουργείου. Το ποσό των 40.000 ευρώ για τον λογαριασμό της ΔΕΗ με στόχο να βοηθηθούν τα σωματεία, λόγω της Ενεργειακής αναβάθμισης. Αυτό θα γίνει σε πολλά γήπεδα της Ελλάδος. Είναι σημαντικό κάθε χρόνο να δίνονται αυτά τα χρήματα»

VROUTSIS EPS KYKLADON 7

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων δώρισε αναμνηστικό λάβαρο της Ένωσης στον κ. Βρούτση και κασκόλ της ΕΠΣ Κυκλάδων στην Ολυμπιονίκη μας.

VROUTSIS EPS KYKLADON 9

Ο Υπουργός αθλητισμού κ. Βρούτσης στο διάδρομο των αποδυτηρίων της ΕΠΣ Κυκλάδων εκεί που κοσμούν εμφανίσεις όπως της Ελλάς Σύρου, Πανναξιακού και Α.Ε Μυκόνου.

VROUTSIS EPS KYKLADON 18

Μια μπάλα στον Δήμαρχο κ. Αλέξη Αθανασίου.

VROUTSIS EPS KYKLADON 16

Το βίντεο και οι φωτογραφίες

 

 

 

Δημοσιεύτηκε από sportcyclades στις Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

 

 

 

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares