Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 09:58

Θηραϊκή Πολιτεία: Απάντηση στο αίτημα των συλλόγων για τη δημιουργία χώρου πολιτισμού

Κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, αναθέσαμε εκπόνηση προμελέτης ανάπλασης χώρου της δεξαμενής Μεγαλοχωρίου Θήρας με σκοπό την διαμόρφωση ενός υπαίθριου δημόσιου χώρου που να φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες αναψυχής τόσο για την κοινότητα του οικισμού όσο και για όλο το νησί και τους επισκέπτες του.

Στόχος μας είναι η υλοποίηση του έργου εάν εκλεγούμε την επόμενη δημοτική περίοδο.
Βασικά στοιχεία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είναι τα εξής:
• Ο επαναπροσδιορισμός της χρήσης του ιστορικά και μορφολογικά αξιόλογου υφιστάμενου κτιρίου δεξαμενής σε έναν πολιτιστικό χώρο πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να φιλοξενήσει μόνιμες και εφήμερες εκθέσεις.
• Ο σχεδιασμός ενός υπαίθριου θέατρου 600 θέσεων στο οποίο μπορούν να λάβουν χώρα καλλιτεχνικές παραστάσεις, τοπικές εκδηλώσεις και ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα και συγκεντρώσεις.
• Η οργάνωση ενός νέου υπόσκαφου κτιριακού όγκου περιμετρικά του υπάρχοντος κτιρίου ο οποίος ενσωματώνει βοηθητικούς και υποστηρικτικούς χώρους που εξυπηρετούν και πλαισιώνουν τις ανάγκες και τον πολυμορφικό χαρακτήρα του νέου δημόσιου χώρου.
• Η διαμόρφωση ενός χώρου υποδοχής και σύνδεσης με το κτίριο της Φιλαρμονικής Θήρας ως μια δημόσια «αυλή» σε συνδυασμό με σημεία στάσης και με αστικό εξοπλισμό καθώς και ένα μικρό αναψυκτήριο.
• Η διαμόρφωση ενός εκτενούς υπαίθριου χώρου για περίπατο και εκτόνωση αλλά και ενός πλατώματος στο δώμα του υφιστάμενου και του νέου κτιριακού όγκου που δύναται να αναλάβει ρόλο πεδίου πολλαπλών χρήσεων με εφήμερο χαρακτήρα μικρότερης κλίμακας όπως υπαίθριες προβολές, εκθέσεις, σχολικές γιορτές, συγκεντρώσεις, εορταστικές εκδηλώσεις.
• Η κατασκευή υπόγειων δεξαμενών νερού συνολικού ενεργού όγκου περίπου 4.400 m³. Οι δεξαμενές αυτές θα εξυπηρετούν εφεδρικές ανάγκες υδροδότησης των οικισμών.

Θηραϊκή Πολιτεία

 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares