Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 11:12

Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 555.060€ για τη Φολέγανδρο, την Κύθνο, την Άνδρο και την Κέα

Υπεγράφησαν από το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη πέντε αποφάσεις επιχορήγησης για τη Φολέγανδο, την Κύθνο, την Άνδρο και την Κέα συνολικού ύψους 555.060€.

Πιο συγκεκριμένα: 

1. του Δήμου Φολεγάνδρου:
α) ποσού 230.000,00€ για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση και συντήρηση μονάδων αφαλάτωσης Δήμου Φολεγάνδρου» και
β) ποσού 24.800,00€ για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών ύδρευσης Δήμου Φολεγάνδρου.
2. του Δήμου Κύθνου ποσού 200.000,00€ για την υλοποίηση της προμήθειας υλικών για την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Κύθνου.
3. του Δήμου Άνδρου ποσού 74.218,96€ για τη λειτουργία του κεντρικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Κάτω Αγίου Πέτρου Κοινότητας Γαυρίου ΔΕ Υδρούσας του Δήμου Άνδρου.
4. του Δήμου Κέας ποσού 26.040,00€ για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών συμβούλου για τον σχεδιασμό Φωτοβολταϊκού Συστήματος και την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της διαδικασίας ενεργειακού συμψηφισμού σε ενεργοβόρες υποδομές ύδρευσης του Δήμου Κέας.


Οι παραπάνω αποφάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών μας και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τις προκλήσεις στα νησιά μας, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα. Οι αποφάσεις επιχορήγησης συνολικού ύψους 555.060€ για τη Φολέγανδρο, την Κύθνο, την Άνδρο και την Κέα αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι η νησιωτική πολιτική και η αναβάθμιση των νησιών μας αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τις Κυκλάδες μας και τη συνεχή παροχή επιχορηγήσεων με σκοπό την βελτίωση των υποδομών ύδρευσης των νησιών μας.»

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares