Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 23:45

Πάρης Βάλβης: Ο νέος προπονητής της Βαλένθια Σύρου αποκαλύπτεται στο logotypos.gr (Βίντεο)

Ο Κάτοχος διπλώματος UEFA B προπονητής Πάρης Βάλβης ήρθε μόνιμα στην Σύρο και ανέλαβε την ακαδημία της Βαλένθια Σύρου που εδρεύει στον πάγο.

Το βιογραφικό του είναι πλούσιο, τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής. Έχει εργαστεί σε σπουδαίες ομάδες όπως το Αιγάλεω, Α.Ε Νίκαιας, Κύπρο, Αγία Παρασκευή, Γαλάτσι, Βριλλήσια, Ηλυσιακό, Εθνικό, Πανσεραϊκό.

Σαν ποδοσφαιριστής στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει 475 συμμετοχές με 85 γκολ στην καριέρα του. Το 1992 έγινε διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική Ελπίδων και παράλληλα βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Β Εθνικής τις περιόδους 1993-94 και 1996-97.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στην εφημερίδα «Λ» για την εγκατάσταση του στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την ακαδημία που εργάζεται αλλά και το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

«Είχα τις καλύτερες συστάσεις φεύγοντας από την Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί της Σύρου. Το νησί του πατέρα μου, καθώς από εδώ είναι η καταγωγή του. Ήρθα σε μια ομάδα με τις καλύτερες συστάσεις και αυτό αποδείχτηκε από τον πρώτο μήνα που είμαι εδώ στην ακαδημία της Βαλένθια»

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να φύγεις από την Αθήνα, έχοντας ένα ποδοσφαιρικό βιογραφικό «γεμάτο» και να έρθεις μόνιμα στην Σύρο;

«Ήταν όνειρο ζωής και δικό μου και της γυναίκας μου, να αφήσουμε κάποια στιγμή την Αθήνα, από την στιγμή που μεγάλωσαν και τα παιδιά μας. Ήρθαμε να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στην Σύρο που σίγουρα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και να ηρεμήσουμε κάπως από τις καταστάσεις της Αθήνας»

Σε τι επίπεδο βρίσκεται η ακαδημία της Βαλένθια Σύρου; Τι έχετε δει με τον ερχομό σας;

«Έχω βρει μια ακαδημία σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Δεν το περίμενα πραγματικά, γιατί πρόκειται για ένα νησί, μια επαρχιακή ομάδα , που το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Ίσως και πιο υψηλό από κάποιες ομάδες της Αθήνας που είχα δουλέψει σε ουκ ολίγες ομάδες»

Γενικά το επίπεδο του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου;

«Σε ένα δυο φιλικά που έχουμε κάνει, έχω δει ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν ταλέντα, που με την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση και τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούνε να πάρουν το κάτι παραπάνω και να κάνουν το μεγάλο βήμα για να πάνε σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδος και ειδικά όταν μιλάμε για μια μεγάλη πόλη στο Νομό Αττικής στην Αθήνα. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για κάποια πολύ μεγάλα ταλέντα που βρήκα και εδώ στην ακαδημία»

Η συνεργασία σας με τους ιδιοκτήτες και τον τεχνικό διευθυντή Παναγιώτη Τσούκο;

«Είναι άψογοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί. Έχουμε άψογη συνεργασία σε αυτόν τον ένα μήνα που είμαστε μαζί και θα συνεχίσουμε έτσι γιατί είδα ότι υπάρχουν καλοί και ποιοτικοί άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Θέλω αυτά που ξέρω τόσα χρόνια από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που είχα δουλέψει και ως παίκτης και ως προπονητής να τα μεταφέρω στο ήδη υπάρχον δυναμικό της ομάδας»

Ποια τμήματα έχετε αναλάβει;

«Έχω αναλάβει τρία τμήματα. Το Κ16, το Κ12 και τα μικρά του Κ6»

Αυτά τα τρία τμήματα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων;

«Να πρωταγωνιστήσουμε στο Κ6 όχι. Είναι τελείως διαφορετικό. Είναι σε μορφή προπονήσεως αυτά τα παιδάκια, όπως και στο Κ12 που ξεκινάνε δειλά δειλά ώστε όταν φύγουν από αυτή την ηλικία με τις κατάλληλες συνθήκες να μπορέσουν να ανέβουν ένα επίπεδο παραπάνω. Το Κ16 είναι ανταγωνιστικό τμήμα, στο οποίο υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα που μπορούν να πάνε και στο «τοπ» που είναι η Βαλένθια αλλά και σε πολλές επαγγελματικές ομάδες κυρίως της Αθήνας»

Είναι πλεονέκτημα για μια ακαδημία να έχει δικές της εγκαταστάσεις;

«Σίγουρα. Δεν το συζητάμε αυτό. Αν μια ακαδημία έχει δικές της εγκαταστάσεις, αυτό θα είναι το Α και το Ω. Θα μπορέσει να δουλέψει ο κάθε προπονητής με τις καλύτερες συνθήκες και όσο μπορεί περισσότερο. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα, αλλά και την μόνιμη εγκατάσταση μου στην Σύρο»

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares