Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 17:16

Ισίδωρος Παλαμάρης: Είναι απαράδεκτο για τη Σύρο να μην υπάρχει στάδιο

Μια παρέα ανθρώπων ξεκίνησε να τρέχει  πριν από 8 χρόνια και πλέον έχει γίνει σύλλογος που παίρνει μέρος και πρωταγωνιστεί σε πολλές διοργανώσεις. Παρά το γεγονός ότι η Σύρος δεν έχει στάδιο, ούτε καν… προπονητικό κέντρο ακόμη, οι “Δρομείς Σύρου” προχωρούν τον δρόμο τους, ανεβαίνουν συνεχώς, φτάνοντας στο σημείο να δημιουργήσουν και από φέτος τις δικές τους ακαδημίες.

Για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια μίλησε στον «Λόγο των Κυκλάδων» ο ταμίας του συλλόγου και υπεύθυνος των ακαδημιών Ισίδωρος Παλαμάρης.

«Ξεκινήσαμε μια παρέα το 2013 να τρέχουμε χωρίς να ήμαστε σύλλογος. Το 2016 γίναμε επίσημα σύλλογος. Ξεκινήσαμε να τρέχουμε για τον εαυτό μας. Για φυσική κατάσταση και να βοηθάει ο ένας τον άλλον να γινόμαστε καλύτεροι. Υπήρχε κόσμος στη Σύρο γενικά που ντρεπότανε να βγει έξω και να τρέξει. Το πρώτο διάστημα ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι. Φαίνονταν «κάπως»… το να βγει κάποιος έξω και να τρέξει. Στην Σύρο γενικά η αθλητική παιδεία είναι πάρα πολύ χαμηλά. Νομίζουν πως μόνο σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϊ αθλείσαι, ή έστω και στο γυμναστήριο. Το να βγεις έξω στη φύση και να τρέξεις, φαίνονταν περίεργο σε κάποιους. Ακόμη και με τα ποδήλατα συμβαίνει αυτό. Για παράδειγμα, οι οδηγοί, όταν έξω στο δρόμο βλέπουν ένα ποδήλατο ή έναν δρομέα δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Ξεκινήσαμε μια παρέα 5-10 άτομα. Όταν μετά έβλεπε ο ένας τον άλλον, η παρέα αυτή συνέχεια μεγάλωνε. Γίναμε 20, 30, 40 και τώρα έχουμε στο σύλλογο γραμμένους περίπου 100 δρομείς. Σίγουρα δεν είναι όλοι ενεργοί για να είμαστε ειλικρινείς. Πιο ενεργά μέλη είναι αυτά του Δ.Σ για να κάνουν κάτι για το σύλλογο».

Για πες μας για τις δραστηριότητες σας.

«Γενικά, οι “Δρομείς Σύρου” πάντα έτρεχαν παντού, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παντού. Όπου μπορούσε ο καθένας και ανάλογα τι στόχο είχε. Κακά τα ψέματα, αν το ψάξετε, κάθε Σαββατοκύριακο έχει παντού αγώνα. Καταρχήν εμείς δεν κάνουμε πρωταθλητισμό γιατί δεν έχουμε γήπεδο. Απλά, έχουμε φτάσει σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο που είναι λίγο πιο πάνω από τον ερασιτέχνη. Αν υπήρχε γήπεδο στην Σύρο, πράγμα που το είχαμε προσπαθήσει πάρα πολύ, καθώς είχαμε φτάσει μέχρι και το υπουργείο, θα ήταν πολύ καλύτερο.

Πέρσι, για παράδειγμα, ξεκινήσαμε να κάνουμε μια ακαδημία. Μέσα Νοέμβρη καραντίνα. Η ακαδημία σταμάτησε. Φέτος πήγαμε να ξεκινήσουμε και ο κορωνοϊός μας άφησε πίσω. Πάντως σε συζήτηση με τους γονείς θα ξεκινήσουμε 31 Ιανουαρίου. Γήπεδο όμως, όπως πέρσι, έτσι και φέτος δεν υπάρχει. Πηγαίναμε και κάναμε προπόνηση σε γήπεδο 5χ5. Για ένα σύλλογο Δρομέων δεν κάνει αυτό για τρέξιμο. Δεν φτάνει. Ενώ πέρσι είχαμε παιδάκια ηλικίας μέχρι και 14 ετών, φέτος κρατήσαμε παιδάκια μέχρι 11, γιατί το να βάλεις ένα παιδάκι 12-14 χρονών στο 5X5 δεν θα κάνει τίποτα. Απλά θα περνάει την ώρα του».

Όταν ξεκινήσαμε ήμασταν μια παρέα. Μεγαλώσαμε και το σημαντικό για εμάς ήταν να βγάλουμε έξω τον κόσμο να αθληθεί. Να κάνει κάτι. Έστω και περπάτημα. Η καραντίνα στην ουσία βοήθησε να βγει έξω ο κόσμος να περπατήσει. Βλέπαμε τον κόσμο να βγαίνει έξω, να περπατάει ή ακόμη και να κάνει ποδήλατο. Η περίοδος που υπήρχε καραντίνα στην Ερμούπολη ήταν το κάτι άλλο, γιατί κακά τα ψέματα δεν υπάρχει ένα μέρος να βγεις να τρέξεις και να είσαι άνετος. Στα Πευκάκια που πηγαίνουμε, είναι χάλια. Αλλά πού αλλού να πάμε; Τουλάχιστον εκεί είναι πιο ασφαλές από τον δρόμο».

Σε ενθουσιάζει το γεγονός ότι στη Βάρη θα γίνει προπονητήριο στίβου;

«Το ξέρω, αυτό μας το έχουν πει από πέρσι. Υποτίθεται τέλος του 21 θα ήταν έτοιμο, ενώ στην ουσία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τίποτα. Η Περιφέρεια έκανε το 5χ5 στα Καμίνια. Καλά έκανε και το έκανε. Ξεκινούν τα έργα στον Πάγο. Κάνε κάτι όμως και στη Βάρη. Αφού το έχεις πει… πριν τον Πάγο. Δηλαδή όλη η προτεραιότητα στο βόλεϊ και το ποδόσφαιρο; Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Επιμένω πως στη Σύρο η αθλητική παιδεία είναι πολύ πίσω σε σχέση με τα άλλα νησιά. Είναι απαράδεκτο για τη Σύρο να μην υπάρχει στάδιο. Υπάρχει στη Μύκονο, έχει η Μήλος, έχει η Άνδρος και δεν έχει η Σύρος. Απαράδεκτα πράγματα».

Όταν θα φτιαχτεί το γήπεδο της Βάρης πιστεύεις ότι θα ανέβει το επίπεδο στη Σύρο;

«Σίγουρα θα ανέβει. Τα παιδάκια της ακαδημίας θα μπορούν να κάνουν πιο σωστή προπόνηση με ασφάλεια για να δείξουν το ταλέντο τους. Αλλά αυτό θα είναι προπονητήριο. Δεν θα είναι για αγώνες. Κακά τα ψέματα. Πρέπει να γίνει ένα στάδιο στην Σύρο. Το στάδιο θα έχει γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβο, τα πάντα. Θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση να φτιαχτεί ένα σωστό γήπεδο ποδοσφαίρου που να έχει και τον στίβο του. Φαντάζεστε να γίνουν εδώ Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες, τι έχει να γίνει; Να έρθουν εδώ 500 παιδιά μαζί με τους γονείς τους; Θα είναι ότι καλύτερο για το νησί μας. Θα μπορούσαν να φέρουν και ομάδα για προετοιμασία εδώ. Ανεξάρτητου αθλήματος, η βασική προετοιμασία ξεκινάει πάντα από τον στίβο».

Τι να περιμένουμε για την συνέχεια στις δράσεις των Δρομέων;

«Πρώτα ο Θεός, να φτιάξουν οι καιροί να ξανακάνουμε αγώνες. Να μαζέψουμε τον κόσμο στους δρόμους. Όπως κάναμε το  Vari Run, το Foinikas Run, το Ντελαγκράτσια Run που είχαμε και παιδικούς αγώνες.

Φέτος πραγματοποιήσαμε το Syros Trail Challenge, κάναμε μια δοκιμή σε έναν αγώνα με σκαλάκια που αναδεικνύει την Σύρο και τα μονοπάτια της. Στην Σύρο ξέρεις τους 2 λόφους. Όταν έχεις έναν αγώνα, πάμε στους δυο λόφους που τρέχουν 120-130 άτομα εκ των οποίων 80 περίπου ξένοι, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όχι ξένοι εκτός Σύρου, αλλά και ξένοι από το εξωτερικό. Έχουν έρθει από Ισραήλ, Βραζιλία, Καναδά, Σουηδία, Ρωσία. Από παντού. Είναι ένας διαφορετικός αγώνας που θέλουμε να αναδείξουμε την ομορφιά της Σύρου. Αυτός είναι ο σκοπός.

Από εκεί και πέρα θέλουμε να αναδείξουμε το Syros Run που έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και έρχονται απ όλη την Ελλάδα. Εκεί πάμε γύρω στις 1500 συμμετοχές.

Ξεκινούν οι ακαδημίες των Δρομέων Σύρου

  1. Έναρξη 31 Ιανουαρίου 2022
  2. Ωράριο:

– Α’ ΤΜΗΜΑ: (Ηλικίες 6-8): Τρίτη, 16:00-17:00 Πέμπτη, 16:00-17:00 Σάββατο, 14:00-15:00

– Β’ ΤΜΗΜΑ: (Ηλικίες 9-11): Δευτέρα, 18:00-19:00 Τετάρτη, 18:30-19:30 Σάββατο, 15:00-16:00 Τοποθεσία: MultiAction in City (Πρώην Copa)

  1. Κόστος: 25€/άτομο (αδέρφια 20€/άτομο)
  2. Πληροφορίες – Εγγραφές: 6936691747 (απογευματινές ώρες)
  3. Όριο συμμετοχών 16 παιδιά ανά τμήμα

Πηγή: logotypos.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares